Keskustelut Puukauppa Osaketappiot puukaupasta.

  • Tämä aihe sisältää 62 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten AvatarRane2 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 62)
  • Osaketappiot puukaupasta.

    Onko mahdollista hyvittää pörssiosakkeista syntynyt tappio puukauppatuloista? Jos on mahdollista, kuinka pitkä aika siihen on mahdollista, vuosi vai useampi?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jospa Tolopainen sijoittajaan pätee sama kuin yrittäjään: on (ainakin amerikoissa) uskottava vasta yhden tai kahden konkurssin jälkeen.

    MJO

    Eiköhän uusmetsäläinenkin ehdi kvattaalissa myydä, jos tarpeelliseksi katsoo. Se on kuitenkin 4kk, eikä mikään robottien sekuntti kauppaa. Näyttää ettei useiden palstalaisten kannata sijoittaa pörssiosakkeisiin, kun enemmän pelottaa tappiot, kuin kiinnostaa voitot.

    Jokainen taaplaa tyylillään. Minä olen sijoittanut ja tulen sijoittamaan osakkeisiin tulevaisuudessa  enemmän kuin esim. Metsään.

     

    Hiluxmetsuri

    Osakekurssien ennustamista monet yrittävät työkseen. Kuluja syntyy kyllä mutta tulokset ovat kyseenalaisia. Yhtiön sisällä on paras tietämys.

    Yhtiön toimiala, pitkäjänteinen tuloksentekokyky eli uusiutumiskyky muuttuvissa olosuhteissa eli sitä kautta myös osingonmaksukyky ovat usein riittäviä sijoituskriteereitä.

     

    Uusmetsäläinen

    Entisenä ammattimaisena sijoittajana (nykyäänkin vielä jotenkin tolkussa olevana seniorisijoittajana) kiitän MJOta hyvää tarkoittavista neuvoista.

    Järkevämpää kuin pelätä tappioita sijoitustoiminnassa on varautua niihin. Ehkä ymmärsin väärin neuvoja jakelevan nimimerkin, mutta typerintä pörssijoittamisessa on  yltiöoptimismi jatkuvasta kasvusta.

    Nyt alkaa olla sen verran turbulenssia osakemarkkinoilla, että kannattaa keräillä käteiskassaa ja odotella uusia sijoitusmahdollisuuksia osakkeiden ollessa 30-50  prosenttia halvempia.

    Rahoitusteoriasta ei varmaan paljon muuta kannata oppia kuin sijoitusten  hajautuksen merkitys. Sillä pärjää aika hyvin pahoisssakin mylleryksissä. Metsä on erinomainen kohde sijoitusten hajautuksessa. Omassakin salkussa sillä on noin 25 prosentin painoarvo.

     

     

    MJO

    Eiköhän hajautus koske ihan kaikkea sijoittamista. Oli kyseessä osakkeet, asunnot, raaka-aineet tai metsä yms. Osakkeet ovat kuitenkin olleet pitkässä juoksussa olleet ylivoimaisia muihin verrattuna. Tuskinpa tulee muuttumaan tulevaisuudessakaan.

    Uusmetsäläinen

    Samaa mieltä MJO:n kanssa hajautuksesta.

    Juuri nyt on valitettavasti  pulaa hyvistä hajautuskohteista osakesijoitusten  ulkopuolella. Metsäkin alkaa olla tolkuttoman kallista.

    Tolopainen

    Viimeisen kymmenen vuoden aikana varallisuutta on keskittynyt harvoille ihmisille enemmän kuin koskaan. Halutaanko tätä keskittämistä jatkaa. Kysymykseen joudutaan alkaa etsimään ratkaisuja. Amazonin perustaja on noussut maailman rikkaimmaksi. Kun osakkeen arvo on 1500 kertaistunut alkuperäisestä. Pörssissä rikkaista tulee yhä rikkaampia kunnes kaikki romahtaa. Talous on kaikkialla  rakennettu erilaisten johdannaisten ja velan varaan. Mistään ei sellaista rahamäärä löydy että valtava virtuaaliomaisuus joskus voitaisiin muuttaa rahaksi. Kaikki on pelkkää kuvitelmaa.

    Raivaaja

    Itse olen 2000-luvun alkupuolelta asti harjoitellut osakekauppaa. Tänä keväänä tulee 16 tuhatta euroa ennen veroja osinkoja. Nyt vasta olen siirtynyt hyvin osinkoa maksaviin osakkeisiin. Paljon olen ollut aika ajoin tappiolla mutta lähes aina kammettu voiton puolelle. Keskihintaa alennettu jos osakkeet laskee ja uskoa yhtiön tulevaisuuteen riittää. Viime vuosien nousu sellaista että lähes mahdotonta tappioiden teko ollut. Nyt kyllä tasokorjaus alaspäin on tulossa.

     

    Puuki

    Komppaan Tolopaista tuon rommausteorian suhteen.    Jos rahaa alkaa olemaan niin paljon, että ei enää tiedä mihin sitä tunkisi, niin useimmille siitä tulee taakka, kun pitää koko ajan koettaa keksiä miten sitä tekisi lisää.

    Jossain on on kai tutkittukin että jotain 4000 €/kk tulojen jälkeen rahan lisääntyminen ei enää kasvata siitä saatavan hyödyn määrää. Toimeentulon kannalta liian pienet tulot tuo tietysti sitten toisenlaisia ja yl. suurempia ongelmia.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä neuvo sijoittamiseen on myös se, että sijoituskohde ja toimiala olisi hyvä tuntea edes pääpiirteittäin. Esimerkiksi pelialaa tunteva piti varmasti näppinsä erossa Roviosta, kun tiesi firman historian: yksi menestynyt lintupeli, yksi kohtalainen elokuva ja sen jälkeen ei juuri mitään. SuperCell on täysin eri maailmasta.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 62)