Keskustelut Puukauppa Otso-metsäpalvelut

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Otso-metsäpalvelut

  Merkitty: 

  Niin sitä tuli haksahdettua.Savon voimalta tuli linjahakkuu paperit.Valtakirja puiden poistoon oli Otsolle.Ei tullut mieleenkään,että firma on konkurssin partaalla.En olisi edes tajunnut asiaa,ellei olisi tullut asianajotoimistolta yritys-saneeraus papereita.Rahoja ei ollutkaan tullut tilille.Onko muitakin hairahtaneita?Aika epävarmaa on rahojen saanti ikinä.Mitä tästä oppi?Edes sähköyhtiön aliurakoitsijat eivät ole luotettavia…..

 • mehtäukko

  ”Jos mo joutuvat odottamaan sanerausohj. valmistumista,puunmyyntisaatavia tod.näk. leikataan..”

  ”Fingrid maksaisi puut, jos Otsolta saisi tietoja”. Mitä pirun pelleilyä tuo on? Onko rosvolauma kavaltanut…?!

  Reima Ranta

  Visa ”Suurelle yleisölle metsiään hoitavasta ja erityisesti perusparannuksia teettävästä metsänomistajata on viimeaikoina tehty suuri ilmastosyyllinen.”

  En allekirjoita! Minusta ”hyvin” metsiään hoitavia on arvostettu ja arvostetaan edelleen. Kaikkien mieliksi ei voi olla koskaan. On kohtuutonta Visan odottaa, että kaikki ottaisivat hatun pois päästä ja kumartaisivat syvään sinut kohdatessa.

  Olemme kaikki sittenkin vain pieniä, heiveröisiä ja erehtyviä ihmisiä. ”Kun tuuli käy hänen ylitsensä ei häntä enää ole.” Kirjoitit jossain edellä onnesta ja siitä kuinka se on omissa hyppysissä. Kuinka erilaisia meillä ihmispoloisilla onnen lahjat lopuksi onkaan? ”Kaikki on ajan ja kohtalon vallassa.”

  jees h-valta

  Johan meni Reimalta syvälliselle puolelle. Kyllä olen samaa mieltä Visan kaas, Viherpiiperot yrittävät vesittää koko hyvän metsänhoidon suomesta. Heille vain museointi kelpaa. Jos tuo pääkaupunkiseutu menee vihreille on aivan varmaa että tauti on koko suomen riesa.

  Visakallo Visakallo

  Miksi Reima minut tähän veti mukaan, kun kysymys oli Otso-metsäpalveluista? EU:n päätöksenteossa metsäiselle Suomelle ajetaan hiilennielijän osaa, jotta muiden jäsenmaiden ei tarvitsisi tehdä niin paljoa omaa talouttaan vahingoittavia päästövähennyksiä. Tähän liittyy myös täällä Suomessa tehtävä asennemuokkaus metsätalouttamme kohtaan. Voiko Reima kiistää tämän? Käytännössä tämä näkyy siinä, että metsään liittyviä yhteishankkeita on yhä vaikeampaa toteuttaa, koska metsänomistajakunnassa on yhä enemmän niitä, joihin tämä edellä mainittu valistustyö on jo purrut.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Asenteen muokkaajia eli lobbaajia tarvitaan myös – heitä kutsutaan kansalaisyhteiskunnaksi. Meillä yleensä järjestöt hoitavat tätä tonttia. Siksi esimerkiksi MTK:lla ei ole todellista valtaa vaan vaikutusvaltaa, jos se sille tai jollekin muulle lobbaajalle annetaan. Voisi ajatella että kansalaisyhteiskunta on viides valtiomahti, tiedotusvälineet ovat kai se neljäs.

  Ja takaisin Otsoon: kyllä se siitä!

  http://www.metsalehti.fi/uutiset/otso-suuntaa-palveluitaan-yksityisteille-ja-puustonkasittelyyn/#a0c24282

  Arnold Layne

  Toivottavasti saneerauksesta selviää mihin kaikki Otson saamat tuet ja muut rahat ovat valuneet, jos niillä ei kerta ole saatu töitä maksetuksi urakoitsijoille. Kuka söi ja mihin?

  Kertooko tämä miten tehoton on virkamieskoneisto? Rahaa tulee mutta mitään ei saada aikaan.

  mehtäukko

  Otsoa on pönkitetty monilla miljoonilla monta vuotta. Jotain mätää pitää olla, että jo valtionavusteisesti kemeroilla pelaava putiikki ei työpalvelujen välitysten ja välistävedon jälkeenkään kannata!!? Antaahan MOT:n  tutkia rypykuoppa.

  Timppa

  Otsohan yrittää yrityssaneeraukseen.  Nyt on menossa siis selvittelyvaihe.

  Meikäläinen meni v 1971 töihin rakennusliikkeeseen, joka oli tosiasiassa konkurssikypsä.  Rahat olivat hävinneet ylisuuriin tonttimaan ostoihin ja erittäin tappiollisiin ulkomaan seikkailuihin, joissa suomipoikaa oli kusetettu oikein olan takaa.  Firmaa omistivat muutamat vakavaraiset osuuskunnat, jotka katsoivat, että vähemmillä tappioilla selvitään, kun autetaan liike pystyyn.   Toisessa vaihtoehdossa, konkurssissa,  olisi saattanut käydä niinkin, että sen jäljet olisivat näkyneet kauan Suomen pankkimaailmassa.  Omistajat tekivät sopimuksen, että antavat liikkeelle jonkin verran kohtuuhintaisia urakoita seuraavien 10 vuoden aikana, mutta itse pääosa hommasta on tehtävä.   Niinhän siinä kävikin, että räpisteltiin aidosti kannattavaksi yhtiöksi kunnes taas lähdettiin ulkomaille ja rahat menivät toisen kerran. (tästä en ollut vastuussa)  Tällä tarinalla on kaksi opetusta.  Huonostakin taloudelliseta tilanteesta voi selvitä, jos on luottoa ja osaamista eivätkä ulkopuoliset tiedä firman tilanteesta mitään.  Silloin 50 vuotta sitten salassa pito onnistui.  Ei enää nykyään.  Toinen tarinan opetus on tietysti, ettei samaa virhettä saa tehdä kahdesti.

  Tämä rakennusliike fuusioitiin suurempaan, joka sai taitavan asuntotuotantoyksikön.  Itse en ollut enää sen firman palveluksessa.  Oli tarjottu haasteellista hommaa, jossa työnantajana kahden silloin vakavaraisimman rakennusliikkeen muodostama yhtymä.  Muutaman vuoden kuluttua 1990-luvun alussa kävi kuitenkin niin, että toinen liikkeistä meni konkurssiin ja toinen päätyi yrityssaneeraukseen, josta ei enää toipunut vaan hiljalleen kuihtui.  Teetti jonkin verran lisää töitä, mutta kaikesta selvittiin ja tavoitteet täytettiin osaltani.

  Näiden kokemusten valossa suhtaudun hyvin epäille Otson tulevaisuuteen.  Maine ei taida olla ainakaan kilpailijoitaan parempi.  Ei ole kaiketi mitään erikoisosaamista, josta oltaisiin valmiit maksamaan.  Jos firman tulevaisuus on epävarma, niin paras henkilöstö kaikkoaa ja asiakkaat tilaavat varmemmilta liikkeiltä.

  isaskar keturi

  Siis Otsohan pääsi jo yrityssaneeraukseen. Siitä uutisoi mm. tämä lehti, jonka sivuilla me näitä keskinäisen kurjistumisen keskusteluita käydään.

  Toinen juttu on sitten, miten tarina jatkuu…

  Timppa

  Otso ei ole päässyt lopullisesti yrityssaneeraukseen.  Nyt laaditaan saneerausohjelmaa, joka vie kuukausia.  Vasta tämän jälkeen lopullisesti tiedetään, että jatkuuko Otson tarina ja millaisena.

  Saneerausohjelman laatimisen aikana saneerattavalle firmalle annetut luotot esim tavantoimituksista ovat etuoikeutetussa asemassa, joten toistaiseksi siis firman toiminta jatkuu.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)