Keskustelut Metsänhoito Otso metsäpalvelut

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Otso metsäpalvelut

  Metsäkeskuksen entinen metsäpalvelupuoli on nyt itsenäinen Otso.
  Www sivut on raikkaat ja selkeät, mutta mitäköhän kioski tuo kentälle. On markkinat aika kyllästetyt kaiken moisilla palveluilla. Positiivista sinänsä, että on myös vaihtoehto ja kilpailija mhy;lle.

 • jees h-valta

  Mhy:n tehokkain tappaja.

  tervas tervas

  Nimeen haettiin omaperäisyyttä, mutta logoon selkeästi otettu vaikutteita Kuhmo Oy:stä. Erikoinen yhdennäköisyys.

  http://www.kuhmo.eu/
  http://www.otso.fi/

  Palveluja odotan mielenkiinnolla.

  Lasse

  Aika ahtaaseen rakoon Otso meinaa ihtellensä paikan raivata, mutta terve kilpaiu aina hyväksi.
  Mhy:n urakoitsijat vertapieree jo nykyäänkin niin urakoitsijoita uusi kilpailija kyllä kylmää.

  Ainakin meidän alueella Mhy:llä pitkä etumatka, hoitamalla asioita mitkä perinteisesti on kuulunut Metsäkeskukselle esim. metsäojitukset ja uusien metsäteitten rakentaminen.
  Ilmeisesti kilpailuakin on jo ollut, ainakin yksityiset metsäpalvelujen tuottajat hyytyneet heti alkumetreille.

  Uutta millä Otso aikoo olla muita parempi oli nämät Omavalvontarapotit ja Palvelurapotit.
  Omavalvonta tätäpäivää monella muullakin alalla niin ois se kyllä hienoa jos se tulis tällekkin alalle. Varsinkin nämät kolme suurta puunostajaakin kun tekis aina joka hakkuusta omavalvontarapotin, miten korjuu onnistui, paljonko jäi puuta hehtaarille, mitä puulajia jäi, korjuu vauriot, jne…
  Nykyään niin kiireisiä nämät metsäammattilaiset että kuinka paljon harvennus hakkuita tehdään että ei kukaan käy korjuu jälkiä tarkastamassa, ei edes metsän omistaj?

  huski

  Tärkeetähän on että Mhy:t – Metsäkeskukset alkavat kirjoittaan ihan rehellisiä Laskuja metsänomistajille tehdyistä töistään , niin eiköhän rässä ala pärjäämään Kaupallisetkin palvelut! Diktatuurit alas!!

  Puun takaa

  Kehitys tulee metsäpalveluissa menemään samaa rataa kuin muillakin aloilla.
  Alussa on useita toimijoita, mutta vähitellen toiminta keskittyy.
  Metsäyhtiöillä on jo nyt suunnitelmia yhdistellä toimintojaan.
  Muutaman vuoden päästä meillä on ehkä enää pari toimijaa tarjoamassa metsänhoitopalveluja.

  metsänvartija

  Tahmeat sivut. Ulkoasu ”ärsyttävä”.

  Niko

  Onhan tuossa se perusongelma MO:n näkökulmasta, sama kuin jossain hämärässä MHY:ssä.

  Ainakin minulle kustannuksilla on jonkinlainen merkitys. Otetaan vaikka tuolta tuo lannoitus.

  Tarjotaan suunnittelua ja valvontaa, on tukihakemusten täyttämistä ja oikein ”huolehditaan varastopaikan jälkitöistä. Luultavasti ei ihan ilmaiseksi tule tuo palavelu.

  Itselläni vastaava homma sujuu niin että tingin lannoitteen hinnan suoraan tehtaalta. Kilpailutan levityksen ja valitsen parhaan tarjoajan. Planketit täytän itse (alle 0,5h). Muutama puhelinsoitto ja sähköposti. Ja homma alkaa olla sovittu, ja kohta tehty.

  Olen viimeksi turvemaiden tuhkalannoituksen tiimoilta kysynyt tarjouksia näiltä toimijoilta ja loppusummat ovat liikkuneeet eri tuhatluvuilla itse organisoidun projektin loppusummaan nähden. Ymmärrän kyllä että jotkut haluaa ”avaimet käteen” -palvelua, mutta ainakaan itselleni se ei aina oikein sovi, koska haluan metsätalouteni olevan kustannustehokasta. Voi sitä tietenkin pihiydeksikin nimitää.

  Puuhastelija

  Minun mielestäni tuo on vääryys, että toimija, joka myöntää rahoituksen ja toimii valvovana viranomaisena tulee samoille markkinoille eli näinollen voi pantata rahoitusta muilta ja näin edesauttaa omien hankkeiden etenemistä. Jos oikein olen ymmärtänyt ja näin asiat ovat niin tarkoittanee metsänhoitoyhdistysten alasajoa.

  Niko

  Voihan tuon ajatella Puuhastelijan tavoinkin. Pieni salaliittoteoria silloin tällöin tekeekin elämästä vähän jännittävämpää…;)

  Tuo Otso yhtiöitetään lähiaikoina ja pesäero emoon edelleen lisääntyy. Ei kai siellä samat ukot ole kuitenkaan hankkeitta rahoittamassa ja toteuttamassa, vaikka toisensa tuntisivatkin. Suunta Suomessa on kuitenkin tuo yhtiöittämisen suunta, ja itse toivotan sen tervetulleeksi metsäalallekin.

  Kyllä kilapilu piristää allalla kuin alalla toimijoiden aktiivisuutta. Kilpailun pitää tietenkin olla reilua.

  Jos MHY tuon Otson takia kuihtuu, niin joutaakin mennä. Minulle ei ainakaan jää ikävä. Sinne ne MHY:n heebot pääsee sitten töihin jos otso kasvattaa markkinaosuuttaan.

  Edelleen olen sitä mieltä, että normikunnossa oleva keski-ikäinen MO ei kovin paljon noita metsäpalveluja tarvitse. Jos istutusputki ja raivaussaha pysyy kädessä, ja viitseliäisyyttä riittää, niin aika pitkälle on hommat hoidossa omin avuin. Jotkut sitten tarvitsee, ja niille on hyvä että valnnanvaraa on.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)