Keskustelut Harrastukset Pakuri-”uskovaisten” ryhmä fb:ssa

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Pakuri-”uskovaisten” ryhmä fb:ssa

  Facebookin ryhmässä ”Pakurikääpä” (yli 1.000 jäsentä) alkaa jutut mennä osin överiksikin, kun koirilleenkin pakuria jo syöttävät syövän ehkäisyyn. Myöskin jokamiehenoikeudet ryhmässä näyttää olevan usein hakusessa. Pakurin irroittaminen koivun tungosta ei toki kuulu jokamiehenoikeuksiin.

 • Raimo

  Pakuriryhmässä näkyy olevan tällaisiakin kommentteja:

  ”Mieheni joi illalla kupillisen ”pakuriteetä” eka kertaa elämässään ja seuraavana aamuna ei pysynyt pystyssä ja voi niin pahoin (huone pyöri), että joutui oksentamaan. Olo helpotti juuri kun olimme miettimässä lääkäriin lähtöä.. Muuta syytä emme keksineet kuin pakurin tai sitten kyse oli vain sattumasta. Mutta ei ole uskaltanut enää kokeilla ja koskaan aiemmin ei ole vastaavaa tapahtunut minkään ruoka-aineen tms. kanssa… Epäilimme myös allergista reaktiota, joten ehkä ei vain kaikille sovi…”

  Toisen ryhmäläisen vastaus:

  ”Mielestäni viittaa homeopaattiseen vaikutukseen eli vaiva alussa hieman pahenee -joskus rajustikin- ennen kuin alkaa paranemaan. Annostus on syytä puolittaa ja sitten oireiden lakattua nostaa pikkuhiljaa hoitotasolle.”

  Raimo

  Uudessa Metsälehdessä hyvä artikkeli pakurista. Miksei tuon käävän vois omaankin koivikkoon jollekin lohkolle ”istuttaa”, jos siitä enempi maksetaan kuin itse koivuista. Ja jäähän se puukin vielä klapeiksi pilkottavaksi pakuripalojen myynnin jälkeen.

  capo

  Opiskeluaikoina kavi useinkin niin, etta huone pyori ja oksetti ja kylla syyna oli joku ihan muu kuin aivoveritukos. Vakavasti ottaen LauriK tietysti oikeassa, mikali syy ei ole sama kuin noissa opskelujutuissa.

  Pinsiön vaari

  Melkoisesti tuntuu pakurijuttua riittävän. Ilman Facebookiakin. Kymmenen päivän aikana kävin kertomassa kahdelle eri porukalle pakurista tuolla retkeilyalueen laavulla. Siellä on helppo päästä asiaan sillä laavun lähimmässä koivussa on pakurin alku! Aina korostan että jokamiehen oikeus ei koske tätä puun ”vaivanpattia”. Ja sitä ettei sieniallergiset tai antibioottikuurilla olevat yms saa pakuria käyttää.

  Eilen kävin Tampereen keskustorilla metsäpäivillä. Oli onnistunut tilaisuus. Meton osastolta sain painotuoreen ”Metsätalous” lehden 5/2013. Siinä on luku pakurin kasvatuskokeilusta. Myös kuusenpihkan lääkintäkäytöstä siinä kerrotaan. Ja nyt kun on tullut väännettyä juttua puuputkista siitäkin on tietoa. Sellaista en tiennyt että helsinkiläisten vesi Päijänne tunneliin tulee alkumatkan puuputkessa! Kyllä puusta on moneksi.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)