Keskustelut Metsänomistus Pakurikäävästä lisätuottoa metsänomistajille.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Pakurikäävästä lisätuottoa metsänomistajille.

  Yhden puun tuotto oletus 100e/10 vuotta. Isketään tauti koivun ja odotellaan.

  Onko kokemusta moisesta?.

   

 • pihkatappi pihkatappi

  Olen kerännyt kanssa monta kiloa pakuria. Aiemmin tuli keiteltyäkin tuota teetä joka syksy, mutta nyt on jäänyt unholaan, vaikka noita nappuloita olisi vielä aika paljon. Yhteen pakurikoivuun tein lisää viiltoja, josko pakuri leviäisi siten laajemmalle, itiöistähän tuo varmaan leviää ja jos lähellä on itiöille laskeutumispaikka niin ehkä tuo onnistuu, täytyy käydä joskus tarkistamassa.

  pikkutukki

  Kuka ostaa pakuria jamikä on hinta ?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Koillis lappi, tiedänhän minä että se on latonta pakurin kerääminen toisen metsästä, mutta kun pahkoja yms on kerätty niin kysyn kokemuksia sellaisilta, joilla niitä on, en tarkoittanut kysellä kenenkään arvauksia.

  Onhan pakuria jotkut keränneet jo pitkään ainakin omiksi tarpeiksi. Siis onko ollut ulkopuolisia ottajia mukana.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  reservuaari-indeksi

  Pikkutukki,

  Tuolla on yksi ostaja. Hintahaarukka aika löysästi heitetty 33-50 €/kg.  Muitakin ostajia voi siis hyvinkin olla, tämä ei ole mainos vaan vastaus kysymykseen.

  http://suomenpakuri.fi/

  Omasta puolestani aattelen että voisi tuota kokeilla. Alkuinvestointi ei nyt ihan kauhea ole. Jossain toisessa firmassa myytävänä 50 pakurin ”saastuttamaa” tappia 170 €:lla. Valmiiksi huonossa hapessa olevia koivuja löytyy omiksi tarpeiksi.

  koillis lappi

  Tanelille.Opma sitä tullu käytyä pahkavarkaissa valtion mailla monet kerrat nuoruudessa.Tänään jo vähä mieli kaivertaan,mitä tuli tehtyä.

  Hieskoivuja meilläkin ja ei kovin paljon ostajia.

  Miksi ei pikku tauti ja 10-15 v ja jonkinmoinen tili.

  Päätään täällä tuskin tarvii varoa vaikka Timppa vähä pelotteli.

  Jätkä

  ”Omasta puolestani aattelen että voisi tuota kokeilla. Alkuinvestointi ei nyt ihan kauhea ole. Jossain toisessa firmassa myytävänä 50 pakurin ”saastuttamaa” tappia 170 €:lla. Valmiiksi huonossa hapessa olevia koivuja löytyy omiksi tarpeiksi.”

  Onko jotenkin etua, jos koivu on ”valmiiksi huonossa hapessa”. Kun luulisin, että ei haittaa, vaikka puu olisi terve, 15 – 20 senttinen ja kovassa kasvukunnossa.

  reservuaari-indeksi

  Juu, ei sen kai tarvii mitenkään valmiiksi sairas olla. Googletuksen perusteella sain käsityksen että itseasiassa ei saisi muita kääpiä tms. ollakaan. Ei kai pakuri välttämättä tartu jos on jo valmiina toinen ”loinen”.

  Nuukana miehenä aattelin vaan kunnolliset koivut kasvattaa vaikka polttopuuksi, jos ei tukkia ole tulossa. Meillä järvisuomessa puut kasvaa niin hitaasti että kun tälläkin palstalla kertoilevat, tosi puunkasvattaja-palstapäivystäjät,  harventaa 20-vuotiaita metsiään toiseen kertaan niin meillä saman ikäisiä metsiä vasta toiseen kertaan raivataan.No ehkä on jo 2 kertaa käyty raivaamassa aiemmin.

  Siksi minun mielestä, koska kasvu on meillä niin paljon hitaampaa, hyviä puuyksilöitä kannattaa kasvattaa ja ”huonossa hapessa” olevia laittaa esim. pakurikokeiluihin.

  Jätkä

  Kääpä kuin kääpä puussa kuin puussa, on pettämätön merkki siitä, että puu on enemmän tai vähemmän laho.

  sitolkka

  Tuota pakuria niin paljon, että jos enempi alettas keräämään kyllästys markkinat äkkiä. Joskus muutaman säkin keränny.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Vikipedia sanoo että pakuria esiintyy muillakin puulajeilla kuin koivulla, onko kokemuksia.

  Entä onko eroa raudus ja hieskoivun pakurilla? Entä koivun erilaiset kasvuolosuhteet miten vaikuttavat?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)