Keskustelut Metsänomistus Pakurikäävästä lisätuottoa metsänomistajille.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Pakurikäävästä lisätuottoa metsänomistajille.

  Yhden puun tuotto oletus 100e/10 vuotta. Isketään tauti koivun ja odotellaan.

  Onko kokemusta moisesta?.

   

 • sikari

  Siinä löytyi hydridihaavalle käyttöä. Tulee hydridipakuria.

  reservuaari-indeksi

  Näin on!Hydridissä se pakuri luultavasti oikein räjähtää kasvuun.

  Ja noille tämän palstan tehokasvattajille, jotka harventaa toisen kerran 20 v istutuksesta, pakuri ei taida käydä. Se köntsä ei välttämättä ehdi kehittyä harvennusten välillä eikä oikein kasvaa kunnollisen kokoiseksi ennen päätehakkuuta.

   

  koillis lappi

  Hydritipakuri?.Auttasko tuo jos ei ihan joka viikko ole emännän ”mieliksi”jaksanu olla?.

  reservuaari-indeksi

  Kyllä auttaa, kuulemma. Ja aika moneen muuhun vaivaan, jotka apua ovat vailla.

  Erectucsen CMG yliopistossa Californiassa oli tehty tutkimus jossa pelkästään yksin hemputtajatkin saivat uusia kiksejä pakuria pelkästään haisteltuaan.

  eero heikki eero heikki

  Onhan tuota pakuria tullu käätettyä esim teenä,ussein oo kyllä pakurimöhkäleen vaehtana konjakkiputeliin !

  sikari

  Kumpi toimi paremmin lääkkeenä?

  MIISU4F MIISU4F

  Onko palstalaisilla pakurikääpä aktiivisessa käytössä?

  Eräs läheinen kyseli, josko voisin toimittaa, kun olen *alalla*. No, mentiin tänään     (olen joskus kysynyt luvan, saan firman metsästä joulukuusen ja pakurikäävän ottaa, kun tiedän mitä teen)   ystävän kanssa etsimään. Oli liian hyvin hoidettua metsää, harvennettu ajoissa eikä ojanvarsipuissa eikä jättörymissä oikein löytynyt. Vain 2 pikkuista. Toki oli jossain 5-7 metrin korkeudessa joku turso mutta ei kiivetä.

  Kävin sitten vielä yksin kävelemässä kolmisen tuntia vanhassa metsässä. Joko pakuria tien varressa, liian korkealla tai jo kuolleissa kaatuneissa rungoissa.. No, kolme nyrkin kokoista tuoretta löytyi. Yhteensä kävelin  neljä tuntia ja viisi palaa. Eihän sitä paljoa tarvitsekaan. Nyrkin koosta riittää pitkälle. Jätin myös puihin kiinni ns. *varastoon*.  En aio myydä mutta annan sitten, jos joku kokee tarvitsevansa.

  Kun työkausi alkaa, pitää pistää muistiin, missä on kohtuullisella vaivalla  saatavissa pakuria. Johan läheisen naapurikin kiinnostui. Sillä on kyllä hätävarat omassa pihakoivussa =D  =)  ei vain ollut itse huomannut, ei tiennyt/tuntenut pakuria!

  Ai miksikö kysyn? Kuulemma koronaa vastaan tai vastustuskykyä lisäämään. Itsehän en käytä, harmi, kun saan pakuriteestä tai jauheesta ikäviä oireita.

   

   

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)