Keskustelut Metsänomistus Paljonko välittäjä ottaa palkkiota?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Paljonko välittäjä ottaa palkkiota?

  Merkitty: 

  Otetaanpa esimerkki.
  Jos myyn vaikka 35 000 eurolla, montako tonnia ottaa karkeasti siitä välittäjä?

  Minkälaisia hintakokemuksia teillä on? Voiko kysymys olla näin helppo. Halvimmaksi se tietenkin tulee kaupitella itse..

 • hatelo

  Jos sulla on metsän arvosta tarkka näkemys ja realistinen markkinahintainen (nyt kova kysyntä) hintapyyntö, niin eikun Toriin tila myyntiin, ostajille kartta ja kuviotiedot sähköpostiin ja tarjouksia oottamaan. Valitset niistä parhaan ja neuvottelet tai päätät olla myymättä, jos tarjoukset ei miellytä. Saat päivään asiallisella ilmoituksella ja oikealla ”hehtaarilla” olevalla hintanäkemyksellä niin paljon viestejä ja puheluita että tuntuu. Sovit vaan kaupan kulujen jaosta; kauppakirjan teko ja kaupanvahvistus yht. muutama satanen ennakkoon. Saat ne kyllä neuvoteltua ostajalle jos tila hyvä ja mieleinen. Tai toinen vaihtoehto on maksaa about 3 tonnia välityspalkkiota jollekin välittäjälle.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Paritonnia useimmiten minimi ja isommissa 3- 4 % kauppahinnasta välityspalkkio.Hatelo edellä antaa osuvat näkemykset ja kyllä metsäpalsta helppo ja edullinen itse myydä tämän hetkisessä kuumenneessa markkinatilanteessa.Toista on esim. maaseudulla myydä omakotitaloa,etenkin jos korjausvelkaa rakenteissa.

  Köppäkynsi

  Omakohtainen kokemus on kolmen vuoden takaa. Vähimmäispalkkio oli 2000 euroa. Kyllähän se on yli 5 % myyntihinnasta jo aika paljon. Ajat olivat silloin toiset ja olisin luultavasti tehnyt isomman tappion myymällä itse. Jos ei ole tarkkaa näkemystä metsän arvosta, niin arvioimisestakin on maksettava monia satasia.

  Jean S

  Tossa esimerkkejä hinnoista

  https://www.metsamarkkinointi.com/palvelutlkv.htm

  Metsäarviot on sitten mielenkiintoinen juttu, mhy yritti saada tutulta 6 ha tienvarsipalstan arvioinnista melkein 500 euroa tässä kesällä. Ei se tyhmä ole, joka pyytää…

  Kaupanvahvistajan sijaan markkinoisin kiinteistökaupan sähköistä verkkopalvelua (Kiinteistoasiat.fi), joka on vähänkin tietokoneen kanssa pelanneelle hyvin kätevä ja mahdollistaa kaupanteon verkkopankkitunnuksilla ja ilman että tarvitsee olla samassa paikassa samaan aikaan. Ja lisäksi on hiukan halvempi, rahat tietysti kannattaa olla tilillä, että saa maksettua heti.

  Jean S

  Kysyn sitten samaan hengenvetoon… huutokaupat.comissa näyttäis olevan aika mukava palkkio kiinteistön myyjälle, mutta myyjäksi ei voi rekisteröityä ilman y-tunnusta. Onko tästä käytännön kokemuksia palstalaisia, eli oletteko saaneet metsätalouden y-tunnuksen kanssa myytyä jotain?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)