Keskustelut Metsänhoito Pellon metsityksen kustannukset

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Pellon metsityksen kustannukset

  Löytyisikö tältä palstalta henkilöitä, jotka ovat toteuttaneet pellon metsitystä ja heillä olisi siihen liittyvistä kustannuksista ja mahdollisesti jo saaduista tuloista muistiinpanoja?

  Olen tekemässä opinnäytetyötäni Helsingin yliopiston metsätieteiden laitokselle ja tarvitisisin aineistoa graduani varten.

  Voisitteko ottaa minuun asian osalta yhteyttä tai mikäli tunnette jonkun henkilön, joka on viimeisen 25 vuoden aikana toteuttanut pellon metsitystä ja hänellä on siihen liittyviä muistiipanoja, kertoa hänelle aiheestani.

  Asialliset vastaukset, kiitos.

  Esa Kaitila

  esa.kaitila@helsinki.fi

   

 • Rane2

  Pellonmetsityksessä vaihtoehdot on että on joko paljon kuluja/työtä tai sitten  vähän kuluja mutta ei metsää.

  wanhajätkä

  Suopeltoja olen metsittänyt vain hieskoivulle. Kyntövako parin metrin välein.    Nippu hyvän näköisiä koivuja mönkijän perään kun siemenet on valmiit. Pari kierrosta rallia ja tulos on varma. Kustannuksia on turha laskea kun ne onniin olemattomat. Työtä tunti hehtaarilla kun nuo vehkeet kuitenkin on. Tuottaa se hieskin jotakin.

  Puuki

  Ei ole tarkkoja muistiinpanoja enää olemassa, mutta tarvikkeet taisi olla ilmaisia.(taimet + taimitassut kuusille ja myyräsuojat koivuille)  Työkustannusavustus oli 20 % toteutuneista kuluista. 2000-luvun alussa viimeksi tehtiin tuota hommaa. Omana työnä raivaus, istutus ja suojien asettelu .Laikkumätästys kustansi n. 250 € /ha ja osa turvepellosta ojitettiin. Sen hintaa en muista. Saattoi olla tuntityönä. Metrihintahan oli tuohon aikaan ojituksessa melko pieni ; euroissa ~ 25 c/m. (Ilman tj.kuluja.)

   

  Rane2

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/ksml-bambun-koeviljelyst%C3%A4-lupaavia-tuloksia-vuodessa-l%C3%B6ytyi-useita-suomen-talven-kest%C3%A4vi%C3%A4-lajikkeita-1.198489

   

  Bambua voi kasvattaa myös rehuksi,parketti ja rottinkivalmistukseen ja  kuiduksi.Olisiko bambusta pellonmetsityksen vaihtoehdoksi?

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)