Keskustelut Metsänomistus Pellosta 2% tuotto yhteiskunnan tukien kautta

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Pellosta 2% tuotto yhteiskunnan tukien kautta

    Tilatuki on luokkaa 200€/ha. Pellon hinta 10000 €/ha. Vain pelkästään omistamalla saa 2% tuoton. Pankkitilille 0,1%.

    Hienoa ja loistavaa MTK. ja me muut maksamme.

  • mehänpoika

    Panitpa aika populistisen avauksen. Aika yksipuolisesti ajateltu. Maatalous on alkutuotantoa ja tuotannollista toimintaa kuten metsätalouskin. Siksi sen kannattavuus on hyvin tärkeää meille ja elintarviketeollisuudelle.

    Rane

    Hiluxmies tekee taas vääriä johtopäätöksiä.Tilatuki on EU-järjestelmä johon MTK voi vaikuttaa varsin marginaalisesti.Suomalaiset valitsivat tämän järjestelmän liittyessään EU:hun.Suurin osa maanviljelijöistä taas vastusti liittymistä.
    Tilatuki myös vaihtelee keski-euroopan n.500-600 eurosta pohjois-suomen reiluun sataseen.Mikä on huono koska tilatuki tulee EU-budjetista ja olisi siis suomalaisen veronmaksajan edun mukaista että maataloustuki tulisi mahdollisimman suurelta osin tilatukena.
    Myös hiluxmiehen käsitys että maanomistajat kuittaisivat tukea ja maa olisi tyhjän panttina on huuhaata.Suomalaiset maanomistajat lähes poikkeuksetta vuokraavat peltonsa maanviljelijöille ja näin maa pysyy tuottavassa käytössä ja kunnossa.

    Puun takaa

    Aika sitkeässä tuntuu jollakin olevan väärät käsitykset Suomen maataloustuista vielä 18-vuotta EU:n liittymisen jälkeen.

    Suomi joutuu joka tapauksessa maksamaan EU:n jäsenmaksunsa, vaikka emme ottaisi sieltä vastaan euroakaan mitään tukia.

    Tällä hetkellä maksamme sinne päin yli 2 miljardia euroa vuodessa, eli lähes 800 euroa / jokainen suomalainen.
    Takaisin päin saamme erilaisina tukina n.1.2 miljardia, eli nettomaksuosuudeksemme jää lähes 800 miljoonaa, eli n.150 euroa / jokainen suomalainen / vuosi.

    Hiluxmetsuri

    No, ehkä populistisella avauksella saadaan vääriä käsityksiä oikaistua 🙂

    Mihinköhän ne EU:n rahat menee ? Ja kuka ne sinne maksaa ?

    Onhan se hyvä, että maatalous kannattaa, ei kai siinä mitään pahaa ole. Hyvähän se vaan on. Mutta markkinatalous on tuolta kadonnut jo kauan aikaa sitten. Paljon olen kuullut tarinaa siitä miten teollisuus maksaa heikosti alkutuottajille. Liekö tukien ansiota vai mistä johtuu?

    Kaikki tuet siirtyvät hintoihin. Tuensaajaa tämä mekanismi ei haittaa, mutta kaikki muut, joka tuon tuen maksavat, maksavat verojen muodossa enemmän. Tuet ovat siirrettyä verotusta. Rahaa ei vain tule mistään ilmaiseksi. Joku sen maksaa. Tuo tilatuki siirtyy ihan suoraan maan hintaan. Tyvilahontorjunta-aineen hintakin voi olla melkein mitä vain jos kerran ei metsänomisajalle maksa mitään vaan se korvataan. Asiahan tässä on toki hyvä.

    EU-rahat ovat kaikki julkista rahaa, joka on sinne kansallisten verovarojen kautta siirretty. Ei se tule mistään muualta. Jos Suomi on tehnyt huonon diilin muiden EU-maiden kanssa maksamastaan EU-summasta niin siitä voidaan onnitella ihan itse valitsemiamme poliitkoita.

    Kuten ehkä lukijoille on käynyt selväksi, en vastusta maataloutta, metsätaloutta, yhteiskuntaa, verotusta, poliisia, palokuntaa, sairaanhoitajia enkä edes pysäköinninvalvontaa tai mitään muutakaan tarpeellista. Mutta tukien varaan rakennettava liiketoiminta on syvältä. Julkisen talouden osuus ylittää ihan tuota pikaa 55 % Bkt:stä ja veroasteemmee nousee sitä mukaan reilusti yli 50%:n. Maksajan ominaisuudessa tässä vaan näitä tukijuttuja kyselen…

    Kiitos ja anteeksi vaan kaikille.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)