Keskustelut Metsänomistus Perästä kuuluu

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)
 • Perästä kuuluu

  Merkitty: 

  ”…Suhdanteista riippumatta kannattaa muistaa keitä varten eri puukaupan ja metsänhoidon palvelut ovat rakennettu. Metsänhoitoyhdistykset ovat ainoita metsänomistajien etuja ajavia palveluorganisaatioita.
  Metsäyhtiön hintatakuujärjestelmät ovat logiikaltaan rakennettu läpinäkymättömiksi ja metsänomistajia itseään vastaan. Hintatakuun varaan heittäytyvä metsänomistaja voi vain toivoa, että muut metsänomistajat toimivat kirittäjinä puukaupan kilpailuttamisessa saavuttamaan yleisesti reilun puukaupan ehdot.”

  Miksi tällaista soopaa latoo Mhy jäsenilleen? Jatkuvien uhkakuvien sijaan olisiko syytä keskittyä omaan erinomaisuuteensa, jos sitä on. Jos ei ole, anti  on tuollaista jota en vielä koskaan ole nähnyt klusterilta tai sahoilta!

 • mehtäukko

  Oisko niin, kun keski metsälökoko on n. 32 ha?

  jees h-valta

  Silloin kun minua pyydettiin liittymään Metäliiton sopimusasiakkaaksi ei minulla ollut vielä hehtaareja kuin jotain neljänkymmenen paikkeilla. Eikä nytkään ole sataakaan. Silti olen joka vuosi puukauppaa tehnyt. Nyt jo kahdella suunnalla eli pari eri kauppaa vuosittain. Ei se kovin hehtaarikiinnitteistä tunnu olevan, enempi puukauppahaluista. Juuri tänään aamusta katselin sopivia harvennuskuvioita pohjois-satakunnan tilukselta. 1,8ha:ia sopivia löytyi. Kotoisempia hakkuita pitää vielä miettiä. Kumeko Group pitää lauantaina työnäytöstä energiapuun hakkuusta joten käväisen siellä hiukan alustavasti jutustelemassa.

  mehtäukko

  I- keturi vertuutti myhistyksen ja MG asiakkuuksia. Mh-palvelut molemmista saa asiakkaana yhtä kattavasti, mutta esim. taimet jälkimmäisestä moninkertaisesti edullisemmin. Puukaupat, markkinavarmuus ja sijoitukset ovat aktiivisen metsätilan selkänojia.Niitähän myhistyksellä ei ole eikä tule.

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)