Keskustelut Puukauppa Perkuujäte, myyntiin vai nuotioon?

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Perkuujäte, myyntiin vai nuotioon?

  Uusi metsänomistaja ilmoittautuu, opinnot on alkuvaiheissa.

  Perintönä saatu vajaa 100 ha metsää, suurin osa päätehakkuukelpoista mutta jokunen palsta sellainen, missä ensiharvennus jäänyt tekemättä jo jokunen vuosi sitten.

  Noista suurin osa kannattanee vielä yrittää harvennuksella saada kasvukelpoiseksi. Ajatuksena, että itse tekisin ja samalla oppisin, koska pinta-aloiltaan kohtuullisen pieniä. Mutta silmällä arvioiden tulee paljon perkuu”jätettä” eli ei kelpaa edes katkomalla juuri saunankaan polttopuiksi. Tarkkaa määrää hankala arvioida näin maallikkona. Sen verran kalustoa jäi ja uutta hankittuna, että kuljetus isomman tien varteen kohtuukustannuksin omaan piikkiin onnistuisi.

  Missäköhän mahtaisi mennä energiapuun kerääjillä määrät, että olisivat kiinnostuneita hakemaan pois? Ja mistä löytäisi helpoiten oman alueen puun ostajat, onkohan sellaista palvelua?

   

 • tamperelainen

  ”Nuppikuorma” n 40 – 50m3 miksi ei pienempikin määrä käy kaupaksi

  Itse joudun jättämään karsitun e-ranka kesällä kuljetettavaksi  kaupaksi kävi mutta ei kuljetuskapasiteettia eikä varastotilaa energialsitoksella

  Gla

  Puhutaako nyt rästiin jääneiden ensiharvennusten risuista ja latvuksista, jos ei kelpaa edes saunapuiksi? Antaa maatua metsään.

  Puuki

  Hakkuutähdettä se on joka jää tähteelle korjuun jälkeen. Harvennuksilta ei juuri kannata kerätä myyntiin, varsinkaan kuusikoista.

  A.Jalkanen

  Latvat ja oksat mitä jää harvennushakkuun jälkeen metsään ja eivät kelpaa myyntiin sisältävät paljon ravinteita joita kasvava metsä tarvitsee. Parempi antaa lahota sinne. Päätehakkuilta kerätään latvusmassaa ja kantojakin energiapuuksi kuusikoista.

  Jos on metsänhoitoyhdistyksen jäsen sieltä saa tietoa alueen puun ostajista.

  Luettavaksi suosittelen untuvikoille ”Uuden metsänomistajan kirja” ja Tapion metsänhoidon suositukset.

  Visakallo

  Kun kysymyksessä on myöhästynyt ensiharvennus, voisi olla järkevää tehdä poistettavat puut energiapuuksi. Karsitusta tavarasta maksetaan yleensä paremmin. Eiköhän sieltä netistä selviä kunkin alueen ostajat. Kaupat ja sen ehdot kannattaa aina sopia ostajan kanssa ennen työn aloittamista.

  MaalaisSeppo

  Aikaisemmin sovin hankintana tekemieni energiapuun kaupoistani etukäteen. Hintojen nousua seuratessani ajattelin syksyllä, että tänä talvena teen toisin ja myyn puut vasta, kun ovat tien varressa.

  Minusta kannatti. Ei tarvinnut miettiä, saako sovittua määrää tehtyä. Hintakin oli todennäköisesti parempi. Useampi tarjouskin tuli ja puut meni kaupaksi parissa päivässä.

  kuusenkiertäjä

  Paljonko on nyt maksettu perkuujätteestä pohjois-karjalassa? Tulossa ensi lumien aikaan 3ha päätehakkuu 65v kuusikkoon ja perkuujätteet puitu kasoihin. Yhden hinnan kuulin, 8eur m3?

  reservuaari-indeksi

  Sanomalehti Karjalainen kirjoitti puoli vuotta sitten miten alan toimijoilla on kova pula risuista. Juuri tuollainen rapiat 3 ha kuusen päätehakkuu oli minulla tehtynä.

  Ilmoitin n. viiteen osoitteeseen että nyt olisi tarjolla. Karjalan metsäenergia oli ainoa joka otti yhteyttä mutta kaatui siihen että oli liian kaukana heidän ”kannattavuusrajastaan”, yli 60 km sekä Joensuuhun että Lieksaan.

  Tuosta hintatasosta olen kuullut P-Karjalassa.

  Lauri

  leku

  yli 100 tn, tienvarsi, aukko, siististi puitu, järkevän lavettimatkan päässä, 15€/motti,
  Itä-uusimaa, P-häme, kymi

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)