Keskustelut Metsänomistus Perustettava moottorikelkkareitti

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)
 • Perustettava moottorikelkkareitti

  Kun ”yleinen etu” vaatii perustettavaksi uuden moottorikelkkareitin yksityisten maille, niin millaisia korvauksia maanomistaja saa ja vaikuttaako kelkkareitistön alle jäävä maa yksityisteiden tieyksiköintiin?

 • Nimetön

  Oman alueeni kelkkakerho ei ole maanomistajille reiteistä korvauksia maksanut eikä tieyksitöintiin reiteillä ole ollut vaikutusta.

  Oman alueeni kelkkakerho ollut siinä jämpti että jos maanomistaja on ilmoittanut että nyt loppu sopimus kelkkareitistä niin uus reitti on etsitty tai reitti poistettu kartatalta, ainakin näin yleensä. Mönkärit ja rossipyörät oma ogelmansa.

  Timppa

  Takavuosina oli lainsäädäntöhanke, joka olisi mahdollistanut kelkkareitin perustamisen käytännössä maanomistajan tahdosta riippumatta.  Se hanke kaatui.  Minäkin kritisoin jollain kuulemispalstoilla ankarasti.

  En kyllä haluaisi virallista reittiä maalleni.  Sehän rajoittaa esim hakkuita, kun pitää varoa reitillä liikkuvia.  Jos kelkat ajavat metsäteitä, ne pakkaavat lumen ja teiden ajokuntoa saa keväällä odottaa.

  Periaatteessa Etelä-Suomessa pitäisi kaikki kelkkailu tapahtua järvillä.

  Samaa mieltä, kun Lasse, että reitti tuskin vaikuttaa tieyksiköihin.  Tuollainen jonkun kerhon kanssa sovittu reitti on todellakin siinä mielessä hyvä, että se loppuu maanomistajan niin halutessa.  Virallinen reitti on voimassa ikusesti.  Luulenpa, että siinä kyllä metsänomistaja häviää korvauksissa.  Itse kyllä pistäisin lujasti kampoihin.

  Nimetön

  https://kelkkareitit.fi/ Kyllä kait nuo on ”virallisia kelkkareittejä” ja ainakin omassa sopimuksessa on että lupa on voimassa toistaiseksi ja irtisanomisaika 6kk. Esimerkkejä irtisanomisesta on.

  vmt

  Viralliset moottorikelkkareitithän perustetaan maanmittaustoimituksella ja ovat tieliikennelain alaisia. Niihin ei siis ole mitään sopimusta, minkä voisi irtisanoa. Tällainen kai aloituksen tapauksessa, jos ”yleinen etu” vaatii..

  Kelkkaurat on sitten niitä, mitkä perustuu sopimukseen.

  mehtäukko

  Kelkkauran perustaminen kun oli aikoinaan perusteilla,tulihan siihen suostumus annettua. Sopimusta muutin siten, että 20v:tsa lyhennin 10:een. Metsätöistä en tee ilmoituksia enkä mutkia mihinkään suunnitelmiin sen takia.Se oli heidän pakko nieleksiä. Puustosta ja maapohjasta tuli muodollinen korvaus.

  Nimetön

  https://kelkkareitit.fi/ohjeet/ohje_reitit.php

  Jopas oli monisäikeistä, no sitä se on ollut aina.

   

  Ola_Pallonivel

  Tuo sivusto on vapaaehtoisten voimin talkoilla perustettu. Porukka pysyy paremmin reitillä/uralla, kun niitä merkintöjä ei siellä maastossa monestikaan ole. GPS on nykyaikaa.

  Nimetön

  Joo, on niitä reittejä GPS jälkenä tallennettujakin reittejä vai onko nuot kaikki, mutta samanlailla vapaehtosten voimin, eihän näitä viranomaiset tee.

  Ola_Pallonivel

  Porukka ajanut GPS päällä ja tallentanut jäljen naviin. Tiedosto sitten ulos navista ja sähköpostilla ylläpitäjälle. Tuo on todella hyvä ja toimiva systeemi, vaikea varmaan uskoa talkoilla tehdyksi.

  isaskar keturi

  Tätä sitä ei yksikertainen metsämies tajua: kiljutaan ilmastohätätilaa ja metsiin ei saisi koskea. Samaan aikaan YM:n suojeluksessa viritellään kelkkareittejä huviajoa varten ja poltetaan fossiilisia polttoaineita pitkin metsiä. No sikäli loogista, että onhan sidonta lähellä, mutta väärään vuodenaikaan.

  Hanttiin kaikin voimin. Meidän nurkilla luopuivat koko hankkeesta, kun ei tainnut paljoakaan ymmärrystä herua. Ajakoot valtateiden varsia ja valmiita sähkö- ym. linjoja. Pakkoko sitä on päästä sinne ”raiskattuihin” talousmetsiin kurvailemaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)