Keskustelut Metsänhoito Peter Wohlleben

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 474)
 • Peter Wohlleben

  Merkitty: 

  Peter Wohlleben,Saksa,metsänhoitaja,ei ekointoilija,hankkii vain tietoa metsistä

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lukaseppa KaaPo Tapion metsänhoito-ohjeet ja valtakunnan metsien inventoinnin tuloksia ja mieti siinä samalla sitä päästöasiaa. Yksi yleissivistävä kirja olisi Seppo Vuokon  ”Viljellen ja varjellen”.

  kaapo123

  Science Daily 30.4.2021 Brazilian Amazon teleased more carbon than it stoted in–lehden kertomus.Metsiä häviää 10 milj ha/ vuosi.Amazonin sademetsä päästi ilmaan hiilidioksidia 16.6 miljardia tonnia ja sitoi hiilidioksidia 13.9 miljardia tonnia 2010–2019.Tiedelehti Nature,Tutkija kerto

  kaapo123

  Metsät voi myös rappeutua.Nyt on kyse Peterin tutkimuksista,ei Tapion ohjeista

  Visakallo Visakallo

  Miten metsäkato maailmalla liittyy Suomen metsätalouteen? – Mielestäni ei mitenkään.

  kaapo123

  No hiilivarasto on kiertoa.Amazonin metsät oli hiilidioksidia luovuttaneet enemmän ilmaan,mitä sitoivat.Metsiä hakataan jatkuvasti ja metsiä häviää .Peter kirjoittaa puun kokonais elämisestä,puun salaisesta elämästä eikä yksin kasvusta ja hiilivarastoista

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Se on ihmisen vika että Amazon pienenee ja palaa, ei sademetsän ominaisuus.

  Rane

  Vanhan,talouskäytön ja hoitotoimien ulottumattomissa olevan metsän yksi ominaisuus on se että ne palavat.Samalla menee se hiilivarasto.Uutinen on kymmenen vuoden takaa.Tätä se on vaikka kuinka keskustelisivat.

  Metsät palavat jälleen Venäjällä | Yle Uutiset

  MaalaisSeppo

  Metsä on huono hiilivarasto. Täyttyy n 100 vuodessa. Mitäs sen jälkeen? Puuston ohella hiiltä kertyy metsämaahan jatkuvasti, eli ellei metsä pala, niin on parempi hiilivarastona kuin kivihiilikerros. Toisaalta kivihiili tunnetusti uudistuu huonosti, joten puu on parempi raaka-aine kuin mm kivihiili tai maaöljy.

  Metsien hyötyä hiilivarastona jotkut yliarvostaa. Pitäisi määrittää optimi kombinaatiosta metsä hiilivarastona ja hiilen sitojana. Tuskin optimipiste on lähelläkään hiilivaraston maksimikohtaa.

  Visakallo Visakallo

  Eiköhän ole jo syytä jättäää metsätalous rauhaan sitomaan hiiltä, ja niiden keskityä vähentämään  hiilipäästöjään, jotka niitä tuottavatkin. Nythän nämä asetelmat on keikautettu rosvojen ja heidän trolliensa toimesta aivan päälaelleen.

  Timppa

  Luononmetsät ovat yleensä tasapainotilassa.  Sen mitä ne yhteyttävät häipyy taivaalle lahoamisen  ja metsäpalojen seurauksena.  Kun sademetsää hävitetään polttamalla, eikä metsä uudistu, niin se hiili häipyy taivalle.  Sama on tietenkin boreaalisten luonnonmetsien osalla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 474)