Keskustelut Metsänhoito Peter Wohlleben

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 474)
 • Peter Wohlleben

  Merkitty: 

  Peter Wohlleben,Saksa,metsänhoitaja,ei ekointoilija,hankkii vain tietoa metsistä

 • kaapo123

  Juu,täällä on Veikko Huoviselle erotettu metsäalue Valtion maista.Kävin katsomassakin aikoinaan.Huovisnäreikkö,6 ha, luonnontilassa,päätiellä on viitta Veikon kuusimetsään

  kaapo123

  Veikko Huovinen oli kirjailija ja metsänhoitaja.Sotkamossa Patsas. Huovisnäreikkö,6 ha Sotkamon ja Ristijärven tien varressa. Metsähallituksen maat Veikko kirjoitti paljon kirjoja ja asu Sotkamon keskustassa .

  kaapo123

  Peter Wohlleben:Gebrauchsanweisung fur den Wald(Metsän Käyttöopas-kirja)

  kaapo123

  Peter Wohlleben:Guide of Forest.He has written about excursionists,amateurs,collectors,mushrooms,hunting,hunters,forestry,woodland,hunter woodmen,effective fotest,criticizing,gnats,ticks in his book.Guide of Forest for utility value

  kaapo123

  Ei Saksassa ole silti kaikki samaa mieltä Peterin kanssa metsästä

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Avohakkuuttoman metsätalouden suosimisen ymmärtää Saksassa. Heillä on metsää suhteessa pinta-alaan vähemmän, sen sijaan on peltoa, rakennettua ja vuoristoa. Lisäksi metsästys on arvostettu harrastus.

  Jatkuvapeitteisesti uudistuvia puulajeja ja osaamista niiden kasvattamiseen. Meillä mennään todennäköisesti osittain tuohon suuntaan etelässä tulevina vuosikymmeninä rehevillä kasvupaikoilla.

  Tolopainen

  Totuudet ovat aika lyhytikäisiä nykyisin. Keski-Euroopan helteillä metsät muuttuvat siellä päästölähteiksi. Yhteyttäminen loppuu kun lämpötila on liian korkea ja vedestä on pula.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Samoin meillä Hyytiälän mittausten mukaan.

  Visakallo Visakallo

  Avohakkuun vastustamisella on Saksassa samantapaisia lähtökohtia kuin Suomessakin, mutta huomattavasti suuremmassa mittakaavassa. Sodan jälkeen Neuvostoliitto vaati Itä-Saksalta sotakorvauksina suunnattomat määrät puutuotteita, ja samaan aikaan piti jälleenrakentaa omaakin maata. Tämä johti erittäin laajoihin itäisen Saksan avohakkuisiin. Ympäristöliikkeen ensinmäiset siemenet kylvettiin silloin saksalaiseen sielunmaaperään.

  kaapo123

  Minä möin kyllä metsää avohakkuuna ,siitä on aikaa,yhtiön  miehet tuli ja hakkasi alueen avohakkuuna .Ja äitinikin möi avohakkuuna metsää,kun oli perinyt metsää isältänsä.Peteri ei hakkaa avohakkuuna.Rakennuspuita on kyllä äiti ottanut ja naapurin isäntä sahasi lankkuja ja lautoja,pintoja jäi sitten polttopuuksi ja kuiva sahanpuru käytettiin eristyksiin.Hukkaan ei heitetty mitään.Polttopuita on kyllä kerätty

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 474)