Keskustelut Metsänomistus Petovihahölmöys

Viewing 10 replies - 141 through 150 (of 183 total)
  • Petovihahölmöys

    Lieneekö missään muualla tällaista susien/petojen pelkoa kuin Suomessa? Muutama takkuturkki juoksentelee pitkin ja poikin salomaita, niin ollaan hysterian partaalla.
    Naurettavaa käyttäytymistä, jolle varmaan muitten maiden hevosetkin nauraa.

  • Puun takaa

    Ideassa ei ole mitään vikaa, mutta rahoituksen löytyminen on mahdotonta. Yhden suden pannan asentaminen maksaa n. 20.000 euroa. Jos tämä tehdään vaikkapa kahdellesadalle sudelle, ollaan jo neljässä miljoonassa eurossa. Varoitusjärjestelmän kehittämiseen tarvitaan vähintään samankokoinen summa lisää. Tähän kun vielä lisätään järjestelmän vuotuinen ylläpito ja valvonta, ollaan jo yli kymmenessä miljoonassa eurossa. Yhden suden hinnaksi tulee jo 50.000 euroa.
    Valtiolta tai kunnilta rahaa ei tule, enkä usko yksityiseen rahoitukseenkaan, koska susien imago ei ole tällä hetkellä enää kovin korkealla.

    Muistin virkistämiseksi:

    http://velkakello.fi/

    Peräkylän Tarzan

    Niin, tuskin yritykset lähtisivät sponsoroimaan susia, jotka tappavat ihmisten koiria ja kotieläimiä.

    suorittava porras

    Kun tuhon kustannuspuoleen mennään , niin kuinkhan paljon euroja on palanut turhien kokousten ja lupaperustelujen hankkimisen tiimoilta ?

    Kaikissa pitäjissä , joissa pedot ovat vallanneet alaa , on syntynyt vahinkoja . Sietorajan yli on menty aina. Tästä on alkanut kokous ja luparumba , jonka tuloksena on ollut harvoin edes myötätuntoa.

    Valitettavan yleinen ilmiö on ollut , että vahinkoja kärsineen henkilön nimen tultua julkisuuteen , on hänen olotilaansa ”helpotettu” uhkaussoitoin ja viestein. Vahinkoa ei olisi saanut julkistaa !!!! Tämän vuoksi ei kannata suuremmin päivitellä , miksi toimeen vahinkojen lopettamiseksi on ryhdytty vähin äänin , mutta päättäväisesti .

    On varsin raukkamaista , että toisia ollaan tuomitsemassa siitä , että he ovat vakaasti harkiten ryhtyneet toimiin petovahinkojen ehkäisemiseksi , kun samanaikaisesti muilta tahoilta puuttuu kyky tai halu tehdä varsin yksinkertaisia päätöksiä ongelman ratkaisemiseksi. Päätösvalta siitä , paljonko petoja halutaan on siirrettävä paikallistasolle .

    A.Jalkanen

    Pitää tutustua tuohon artikkeliin, kiitos vinkistä.

    Tarvittava tekniikka on käsittääkseni olemassa ja yksi halpa sovellus on metsästyskoiran seuranta. Jos hälytysominaisuuden lisääminen järjestelmään on liian kallis, vaihtoehtoisesti voisi kaiken paikannustiedon julkaista netissä. Ei olisi tarpeen hakkeroida.

    Merkintä on varmaan kallista touhua, mutta lauman kyseessä ollen tarvitsisi merkitä vain johtajaparista toinen.

    suorittava porras

    GPS-pannan tehokas hyödyntäminen edellyttää paikkatiedon jatkuvaa lähettämistä. Jo kymmenenkin minuutin vaha tieto saattaa olla riittämätön , kun peto on ravannut tavoittelemaan haukkuvaa koiraa tässä ajassa jopa yli 3:n kilometrin päästä. Kun paikkatietoa lähetetään jatkuvasti , loppuu lähettimestä virta varsin nopeasti. Kuka käy vaihtamassa patterit tai akut vähintäänkin viikottain?

    Pelkästään lauman yhden eläimen varustaminen pannalla ei anna riittävää tietoa koko lauman tilanteesta. Samaan laumaan kuuluvat otukset voivat olla hetkittäin kymmenienkin kilometrien etäisyydellä toisistaan joko yksin tai pienemmissä ryhmissä.

    Anton Chigurh

    Ovatko metsät puuntuotantoa varten? Vai ovatko ne marginaalisen harrastelijaryhmän (200000 aktiivia, mukaanluettuna myyräkannan säätelyjärjestelmän tuhoajat, joita on 30000, ja jotka ylläpitävät tominnallaan borrelioosia) puuhastelua varten?

    Miten on mahdollista, että ulkopuolinen pieni mutta röyhkeä harrastelijaryhmä määrää senkin, että puuntuottaja ei saa käyttää lehtipuukiertoa, joka on välttämätön.

    Metsuri motokuski

    Kyllä AC sitä lehtipuukiertoa on ihan tarpeeksi. Toivoisin että sinäkin jalkautuisit joskus muuallekkin kuin niihin omiin metsiin. Me jotka päivittäin siellä ollaan niin lehtipuuryteköitä on ihan tarpeeksi. Sen verran huonosti noita metsiä nykyään hoidetaan. Talvisin lähes joka viikko on koivikoiden ylispuunpoistoja kuusi / mänty taimikoiden päältä. Saatika sitten raivaammattomat taimikot. Kyllä niitä piisaa.

    Iron Man

    No mitenkäs se onnistuu ylispuiden poisto,jääkö sinne kuusia ja mäntyjä yhtään eloon.

    A.Jalkanen

    Pahuksen patterit. Siihenkö kaatui hieno idea! Susien pannat jos varustaisi aurinkokennolla, ei taitaisi riittää se virta?

    No onpahan yritetty innovoida. Keksikää parempia konsteja, ei tämä valittamalla ainakaan ratkea.

    Miisun ehdottama riukuaita taimikoiden suojaamiseksi hirviltä on muuten ihku idea, ja toimii vieläpä paremmin lammaslaitumen suojana, mutta se ei ratkaise metsästyskoiramenetyksiä eikä koulumatkojen turvallisuutta.

    6 m3

    Siinäpä sitä susihukkanen saisi jolkotella pimeät ajat kaikessa rauhassa seurannalta. :=)

Viewing 10 replies - 141 through 150 (of 183 total)