Keskustelut Tekniikka Pieni m-saha mökille?

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Pieni m-saha mökille?

  Mikä pikkusaha olis sopiva mökille? Tarve lähinnä rankakoisen puutavaran sahausta saunapuiksi. Lopella m-sahaliike suositteli Hitachin pikkusahaa. Hinta vain 200e luokkaa. Voiko noin ”halvalla” saada asiallisen pikkusahan?

 • Itäsuomen Antti

  Sthilin ms 170 D, huskin 235 tahi Dolmarin ps-32C

  Kaikki on reilu parin saan pintaan. Mut minä kuitenki kääntysin jonkun sahakauppiaan puoleen joka möis käytettyjä ja kunnostettuja ammattisahoja. Sieltä valkkais jonku parikilowattisen sahan.

  Gla Gla

  Voihan olla, että ko. Hitachi on ihan käyttökelpoinen saha. Riski valinnan epäonnistumisesta on kuitenkin suuri noissa harvinaisemmissa merkeissä, joten itse ottaisin jonkun 45 cc stihilin, Huskin tai Jonseredin. Nämä luokitellaan usein isäntälinjan sahoiksi tms. määritelmillä. Mökkisahoiksi luokitellut jättäisin väliin. Ellei saha toimi sen muutaman kerran vuodessa kun sitä tarvitsee, ei satasen tai kaksi halvempi hinta lämmitä yhtään. Rautakauppojen sahojen varaosien saatavuuskin voi olla heikompaa kuin sahaliikkeissä myytävien valtamerkkien kohdalla.

  raivaussahaaja

  Suosittelisin laittamaan tuplasti rahaa enemmän kehiin ja ostamaan vähän paremman sahan, jolla voisi saada jotain aikaiseksikin. Esim. Jonsered CS 2240 voisi olla hyvä, maksaa n 400 €. Siitä pienemmät Jonseredin sahat ovat niitä todellisia mökkisahoja, joiden kanssa ei mene kuin hermot, temppuilevat uudesta asti. Hintakin sen kertoo että ovat leluja.

  everton8

  Mielestäni Stihl 170 on oikeasti hyvä saha 199 euron hintaan, 6 vuotta nyt ollu käytössä ranka- ja raksahommissa. Ei minkäänlaisia ongelmia, tosi pieniruokanen. Isommissa hommissa sitten Huskin 353g ja 260 tilhi.

  lastunraapija

  Eräs nettikeskustelija on ostanut tämän vuoden tammikuussa Saksassa rautakaupasta Hitachi CS 35 EJ:n hintaan 149€. Kysyjälle tarjottu mallihan ei aloituksesta selvinnyt. Hitachi on sama kone kuin Tanaka. Yleensä japanilaismerkkejä on pidetty asiallisina koneina.

  Jos puut tulevat Raimon mökille paikallisen maajussin tuomana rankakuormana ja sähkö on paikalla, voisi laadukas sähkösaha hoitaa homman pienemmällä pärinällä. Muutaman kympin tarjoussahoista kannattanee silti pysyä erossa.

  Metsuri motokuski

  Reilusti rahaa vain. Jatkossahan ei tiedä kuinka isoja puita joutuu sahamaan vaikka pihapuita. Siinä vaiheessa alkaa olemaan mökkisahat leluja. Sahat ovat niin edullisia että pikkusahoihin ei kannata sortua. Rakennushommat ovat sitten erikseen.

  Raimo

  Mulla isompi saha jo on: Tilhi MS 241.
  Sitä ei muista 100 km mökkimatkalle aina ottaa mukaan. Siksi ajatus pienestä rankasahasta tuonne mökin liiteriin. Käytetty/uusi. Takuu 2v noissa parin sadan e pikkusahoissakin puoltais uuden hommaamista.
  -raimo

  jees h-valta

  Mökin pihapuita kaatamaan otetaan mahti-iso moto ja laitetaan pikkurahoiksi männyt ja koivut. Kerron lähiviikkoina mitä voi tulla puustosta noin 0,4 ha:n tontilta josta puustoista noin puolet.
  Tämän talven aikana pitäisi lähteä iso puusto. Sitten vasta lähdetään sahahommiin siivoamaan turhat kränät liiteriin. (Siltä tontilta on meidän aikana jo otettu parikin puukauppatiliä ennenkin).

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)