Keskustelut Puukauppa Pitäjäkohtaiset hakkuutilastot

 • Tämä aihe sisältää 26 vastausta, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 kuukautta sitten Avatarkmo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Pitäjäkohtaiset hakkuutilastot

  Luke avannut kuntakohtaiset hakkutilastonsa, missä päin maata ne parhaat tukkimetsä olivatkaan? Esim Hartolassa näyttävät hakanneen 155 000 kuutiota tukkia ja 125 000 kuutiota kuituja. Ilomantsissa taas 235 000 kuutiota tukkia ja 530 000 kuutiota kuitua. Missähän on paras tukki/kuitu suhde?

 • Tolopainen

  Hartolassa ilmeisesti muut myy puuta hyvin vähän kuin Visakallo, ei sovi noihin raameihin muiden myynnit.

  ihmettelijä

  Asikkala 180 000 mottia tukkia, yhteensä 307 000 teollisuuspuuta. Puolet siitä ostaa yksi versowoodin ostomies.

  Tolopainen

  Asikkalan urheiluseura on Asikkalan raikas. Taisi se. pituushyppääjä Jorma Valkama edusti sitä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Vilkaisin noita tilastoja tämän alueen kunnista. Yllätykseni oli melkoinen kun näin että täältäkin päin, jopa kotikunnastani oli löytynyt ihan merkittäviä määriä koivutukkiakin. Minä kun luulin että se olisi vain itä- ja keskisuomem puutavaralaji.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Visakallo Visakallo

  suorittava porras: ”Hyvät koivutukkiaihiot ovat aikanaan tuhoutuneet taimikoiden hoitamattomuuden seurauksena. Potentiaalia olisi ollut , mutta tavara on riukuuntunut pilalle ja päätynyt kuiduksi tai lahoamaan maahan luonnontuhon seurauksena.”

  Jos pitäisi valita palstan ankeuttaja, niin suorittava porras olisi itseoikeutetusti ykkönen. Hän ei ole yksityisten metsänomistajien toiminnasta löytänyt oikein mitään hyvää ainakaan niiden 15 vuoden aikana, mitä olen tätä palstaa seurannut. Totuus on se, että valtakunnasta löytyy erinomaisia, hyvin hoidettuja koivikoita, joita voidaan nyt kunnon hintaan hyödyntää, kun venäläistä koivua ei maahan tule ja yli 40 vuoden hintavääristymä on korjaantunut.

  suorittava porras suorittava porras

  Kun tarpeeksi monta ensiharvennusta on takana ,tietää ,mikä on tilanne. Riukuuntumisongelma ja taimikoiden tila selviää valtakunnallisista tilastoistakin. Sekin on todistettu ,että monen metsänomistajan toimenpiteet ovat liian varovaisia ja monesti tehty aivan liian myöhään. Varhaisperkaus oli pitkään tuntematon käsite useimmille. Muutama harva ammattimaisesti toimiva mo ei riitä pelastamaan kokonaisuutta. Onneksi muutama osaaja sentään löytyy.

  Liika tiheys on varsin yleinen vaiva nuorissa metsissä. Koivulle ilmiö on erityisen haitallinen. Ei ihme ,että kannattavasti korjattavissa olevaa järeää koivikkoa on niukasti tarjolla. Koivurisukkoa siitäkin edestä.

  Visakallo Visakallo

  Suorittavan kannattaisi matkailla kotimassa. Näkisit paljon positiivisia asioita. Näkökantasi ovat monesti kovin suppeita, ja yleistät niitä kovin herkästi koko maahan.

  suorittava porras suorittava porras

  Nyt liikutaan pitäjätasolla, mutta kokemukseni eivät rajoitu yhteen pitäjään. Reilu kolmekymmentä vuotta olen kierrellyt ympäri Keski-Suomea, Pirkanmaata ja Hämettä. Keikkoja Nilsiää ,Juvaa,Varkautta ja Mikkeliä myöten.

  Perstuntuma paikalliseen metsämaisemaan on vahva. Viimeisen kolmen vuoden aikana on sporttrackeriin kertynyt 11000 kilometriä pyöräilyä poluilla ja metsäteillä lähipitäjien alueella. Tänä vuonna reilu 4000. Visa on tainnut kerätä kokemuksia vain kotikulmilta ja ulkomailta.

  Väitän ,että kokemukseni eivät perustu pelkkään  sattumaan eikä suppeaan otantaan.

  Visakallo Visakallo

  Tuon perusteella on entistäkin uskomattomanpaa, ettei laadukkaat koivikot ole osuneet suorittavan silmiin! Taitaa olla sisäänrakennettu  tarve mollata yksityisiä metsänomistajia, oli sitten aihe mikä tahansa. – Miten se nyt olikaan, optimisti näkee juuston, mutta pessimisti vain reiät!

  suorittava porras suorittava porras

  Kun näkee tarpeeksi ,liika optimismi haihtuu. En halua suinkaan mollata ihmisiä, ainoastaan kannustaa parempiin suorituksiin. Nykyistä määrää hoito-ja hakkuurästejä ei olisi ,jos kaikki toimisivat ohjeiden mukaan. Itselläni on kokemusta hyvistäkin onnistumisista ,joten tiedän ,mille tasolle riman voi asettaa. Hyvääkin voi vähän parantaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)