Keskustelut Metsänhoito Porkkana- vaiko juustosyötti

  • Porkkana- vaiko juustosyötti

    TORBJÖRN NIKUS Ylöjärveltä kysyy metsälehdessä (22/2013), että mikä syötiksi myyränloukkuun.

    ”Syksyn sateissa juusto on hyvä, koska se ei liukene pois niin kuin leipä tekee. Samoin, jos ei kerkiä loukkuja joka päivä kokemaan. Etuna on se, että juusto sälyttää hajunsa…

    HEIKKI HENTTONEN
    Metsäntutkimuslaitos”

    Kokeilin yhtenä (2008) syksynä tuota juustosyöttiä. Loukutin kuukauden ajan erittäin myyrätuhoaltista luokkaa 5 hehtaaria taimikkoa sadalla (100) loukulla.
    Tulos: 244 myyrää, 69 päästäistä ja 4 talitiaista.

    Vaihdoin tuon äärimmäisen tuhoisan syötin (päästäiset ovat rauhoitettuja hyönteissyöjiä) aiemmin käyttämääni porkkanasyöttiin.
    Porkkanasyöttiin on haksahtanut samalla loukkumäärällä parinkymmenen vuoden aikana 2 päästäistä ja 1 talitiainen.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuo Glan esiin tuoma mahdollisuus, että myyrät vieroksuvat glyfosaattia, on tutkimisen arvoinen. Asiaa voisi selvittää esm. ruiskuttamalla muutaman osan taimikosta, siis vain taimien ympäristöt, ja jättämällä muutaman osan ruiskuttamatta.

    Pyyntiä en ole vielä kokeillut, mutta intuitiivisesti tuntuisi järkevältä pyytää ensin pari päivää ja muutaman viikon jälkeen toinen pari päivää, niin monella loukulla kuin mitä jaksaa viritellä. Tällä pitäisi kaiken järjen mukaan olla merkitystä. Myös kevätpyynnillä.