Keskustelut Metsänhoito Porot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Porot

  Merkitty: 

  ”Poronhoito ja metsien käyttö voidaan sovittaa yhteen, uskoo poroisäntä Mika Kavakka.”

   

  Näyttää Lapissa tuo metsätalous olevan uskon asia.

 • arto arto

  Eihän poro syö havupuuta. Eli miksi ei voitaisi.

  Rane

  ”Eli miksi ei voitaisi.”

  No tietysti koska metsässä on luppoa ja Matti Liimatainen…

  Poromiehet keskeyttivät Metsähallituksen hakkuut Enontekiöllä (suomenluonto.fi)

   

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Poronhoito on yksi tuetuimmista aloista ja osaavat puolensa pitää. Ylilaidunnuksella maat köyhdytetty ja nyt metsätalous pohjoisessa vaarassa poromiesten ja viherpiipertäjien puristuksessa.

  Rane

  Noin muuten.Matti näkyy taas valittavan jostain hakkuista.Hän puhuu pariinkin kertaan ”teollisuuden käyttämästä sertifiointijärjestelmästä”.Eli Liimataiselta ihan poliitikkomaista luistelua.Kyseessä tietysti luontojärjestöjen oma FSC jonka hallintoon Matin työnantaja Greenpeace tiukasti kuuluu ja on siis hyväksynyt aukkohakkuiden käytön ja niiden puiden sertifioinnin.Tyypillistä luontojärjestöjen kaksinaamaista lätinää…

  Viimeiset luonnonmetsähakkuut? (greenpeace.fi)

  Puuki

  Muuten en asiasta juuri mitään sen tarkempaa tiedä mutta kahvin porot voidaan käyttää uudestaan esim. lannoitteena kotitaloudessa.  Ja käy ne myös kusiaisten karkotteeksi , jos niissä kerran käytetyissä on vielä kofeiiniä tähteellä vähänkään.

  PS Lapissahan puut kasvaa jo luonnostaan harvassa asennossa. Luppoa säilynee puissa vaikka metsän harvuutta vähän lisätäänkin. Mitä sivusta seuraajana jotain  nähnyt niin heinällä ne porot ruokitaan talvisin eikä lupolla .

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Taimikonhoidot ja harvennushakkuut lisäävät tutkitusti jäkälää männiköissä. Avohakkuut hävittävät lupot. Avuksi jatkuvapeitteisyys sopivissa kohteissa? Kuitenkin jos poroja on liikaa laidunten kantokykyyn nähden eikä talvilaidun saa levätä kesäaikaan, siihen ei metsätaloudesta ole apua.

  R.Ranta

  Oletteko te nähneet joskus poron? Puhumattakaan siitä, mitä ne voivat saada aikaan.

  Puuki

  On nähty poroja (huom. monikossa), on tehty ja syöty poronkäristystä , on nähty useampia kuin pari muutakin hirvieläintä aikainsaatossa.  Oletko RR nähny joskus metsäpeuran ? Puhumattakaan siitä mitä ne voisi saada aikaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No on nähty poroja: Taivalkoskella, Kuusamossa (Oulangalla), Saariselällä ja Pallaksella nyt ainakin.

  Kilpisjärvellä ne ovat syöneet kaikista tunturikoivuista alaoksat. Rauduskoivu hävinnyt kaikkialta  Lapista, näkymät mukavan puistomaiset. Turistit tykkää kun ei ole ryteikköä. Muoniossa ja Rovaniemen Kivaloilla Luken aidatuilla koealoilla ovat ainoat kunnon jäkäliköt koko Lapissa. Ekokatastrofi se on!

  Rane

  Poroja on ollut täällä Kajaanissakin.Tuossa noin viiden kilometrin päässä oli alle kymmenen poroa aitauksessa.Eivät tietenkään siellä pysyneet joten omallakin pihalla sain tutustua läheltä kyseiseen eläinlajiin.Viihtyivät Paltaselän rantaruoveikossa mainiosti.Yleisenä huomiona että poro taitaa olla niitä tyhmimpiä elikoita mitä luonnosta löytyy.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)