Keskustelut Tekniikka Pottiputki, sininen vai punainen

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Pottiputki, sininen vai punainen

  Onko jo kokemuksia näistä uusista pottiputkista, joita alettiin valmistaa Suomessa, kun alkuperäinen malli karkasi Ruotsiin? Mainosten mukaan tuotekehitystä on tehty, mutta onko tuote muuten alkuperäisen veroinen tai jopa parempi? Vai onko käytännössä mitään eroa?

 • tamperelainen tamperelainen

  Ei ole vielä sinisestä kokemuksia,mutta ostoaikeissa olen.Kun kaikki muut hylkää suomalaisen tuotteen,niin aion kannattaa suomalaista työtä.Alkuperäisen pottiputken valmistuksen myynti ulos on tyyppillinen aikamme ilmiö,missä valtiovalta on näyttänyt esimerkkiä

  jakke

  Joku väitti että punaisissa olis pitempi kärki.?

  Gla Gla

  Laitilassa varmaan kiitellään Metsälehden otsikkoa: ”Sininen istutusputki jäämässä historiaan”

  Toimitusjohtaja Lasse Aaltonen: ”Meillä on kaikki tarvittavat työkalut valmiina, joten jatkamme putkien valmistusta. Nyt on vain löydettävä uusi myyntikanava”.

  MIISU4F MIISU4F

  Minulla on ollut pari vuotta sininen Finnputki varaputkena ja muutama eri kokoinen punainen putki. Sininen on ollut vasta pari vuotta ja siinä on hiukan lyhyemmät leuat, kuin punaisessa vitosen putkessa.
  2v keskipaakku kuusi kun tykkää syväistutuksesta, niin punainen on säädetty ääriasentoon, ts. polkaisurauta käännetty leukavipun korkeudelle.
  Sinisen säädöt on 1v keskipaakkumännylle sopivat. Vaihdellaan sitten istutussyvyyttä paakun ja taimen koon mukaan.

  Svedu Petteri

  Juu, otsikkohan oli hieman viimeisen päivän tuomion mukainen. Toisaalta jo nimeen on sidottu jollakin tavoin sininen väri, niin silloin se jää historiaan.

  Markkinat ovat varmaan aika lailla kyllästyneet. Kovin paljon uusia putkia ei mene vuodessa. Uudet ihmiset ei taida paljoa innostua hommasta. Vanhat tekee vanhoilla välineillä niin kauan kuin ne toimii.

  Valmistajan pitäisi mainostaa kotimaassa valmistuksella. Jos vielä keksisi joitakin pieniä parannuksia, voisi se auttaa. Tositekijöille voisi olla kevyempi malli. Taitaa olla jo nyt niin pienet ainepaksuudet, jotta tavallisesta hiiliteräksestä ei kevyempää saa.

  Jälleenmyyjäksi pitäisi löytää joku, joka ei ota kovin isoa siivua välistä ja harrastaa postimyyntiä. Voisi olla Husqvarnan tai Stihlin jälleenmyyjä tai esim. Motonet, joka toimii isoilla paikkakunnilla. Savotan puodissa on punaisia putkia.

  Väriksi voisi valita vihreän! Harvemmin nuo taitaa heinikkoon hukkua.

  Hyvä juttu tuossa on se, että ei yrityksen talous ja kenenkään muun tuohon kaadu. Yritykselle varmasti hyvää täytehommaa tehdä isompien tilauksien välissä noita varastoon.

  tamperelainen tamperelainen

  Finputki on alapäästään perinteistä pottiputkea vahvempi,lisäksi se myytiin(5) kahdella kahvalla.Koin sen punaista vahvemmaksi savimättäillä.
  Yksi markkinarako voisi olla 50mm putki,se olisi 5-putkea kevyempi ja siitä menisi suurin osa kuusipoteista läpi.Nykyisillä 4- ja 5-putkilla on yllättävän suuri painoero.Sen huomasi varsinkin täydennysitutuksilla,jossa tulee paljon kävelyä

  Puuhastelija

  Sinisiä ostin ja ekassa projektissa ainakin pelasivat kuten kuuluukin. Ehkäpä muutaman vuoden päästä näkyy vikapaikat. Istutusmäärät kuitenkin aika vähäisiä.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)