Keskustelut Luonto Punkkien levittäjät

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Puuki

  Myyriä oli pihalla kevätkesästä joka paikassa.  Naapurin kissa oli tauolla saalistuksesta ja ketut kauempana pesimässä.  Nyt on tilanne muuttunut, kun kissa on palannut saalistusalueelleen ja ketun pentujakin on näkynyt  pihalla.

  Valkohäntäpeurojen levittäminen pohjoisen suuntaan tulisi  kieltää heti kokonaan (varsinkin tuettu ruokinta on lopetettava)  ennen kun on samat ongelmat kuin Etelä-Suomessa ja esim. monin paikoin saaristossa.    Pihaviljelmätkään ei saa olla rauhassa ellei eristä alueita kunnollisella aitauksella.    Laittakaa metsästäjät ne vieraslajikasvattamonne itse aitauksiin eikä toisten maille joka puolelle metsiä ja peltoja.

  Metsuri motokuski

  Onhan se joskus vaikea tunnustaa tutkittua tietoa. Ainakin taajamametsissä jossa rusakoita ja supikoiria vilistää niin punkkia piisaa. Muutaman sadan metrin lenkki koiran kanssa sai 7 puutiaista turkkiin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mm, on paljon tutkittua tietoa jonka Wikström ja Kjellander tuossa yrittävät kumota. Julkaisu ei ole ilmestynyt vertaisarvioidussa sarjassa. Itsekään en olisi arvioijana päästänyt läpi.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Kalle Kehveli

  Kaikki paska tulee etelästä. Punkit, hirvikärpäset, eu, vihreät, jne.

  Ps. Metsäkauris meilläpäin pahin punkkien levittäjä. Yrittää levittäytyä koko suomen alueelle. Poromiehet ruokintapaikkoineen edistävät sitä.

  urbo urbo

  EDIT

  Rane

  EDIT

  Kalle Kehveli

  EDIT

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  ”Pohjoismaissa metsämyyrät ja metsähiiret on todettu borrelioosin kannalta tärkeiksi puutiaisen isäntäeläimiksi (Jaenson 1988). Spirokeetta leviää punkkien joukossa horisontaalisesti nymfeistä jyrsijöiden kautta toukkiin, jotka nymfeiksi muututtuaan siirtävät spirokeetan uusiin jyrsijöihin.”

  Tuo otsikon juttu on peräisin täysin valottomasta paikasta. Epätoivoista rimpuilua ennen romahdusta. Koko borreliakatastrofi perustuu täydellisen holtittomaan myyräkannansäätelyjärjestelmän manipulointiin (tapetaan ketut, näädät, minkit, supikoirat). Ja sitä ylläpitää vielä holtittomampi sorkkaeläinlaidunnus.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)