Keskustelut Harrastukset Puolukan ja Mustikan palautuminen hakkuun jälkeen

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Puolukan ja Mustikan palautuminen hakkuun jälkeen

  Mitkä ovat käytännön havainnot asiasta?

  Minun käsitykseni mukaan palautuminen on hyvinkin selvä ja nopeakin tapahtuma kunhan ei puuston liika tiheys tai runsas alikasvos pääse haittaamaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • tamperelainen tamperelainen

  Jäkäläkankaat kasvaa mäntysiemenpuuhakkuun jälkeen puolukkaa enempi kun koskaan.Sadot ovat erittäin runsaat.Kuivat kankaat ja sitä karummat maat tuotavat avohakkuun jälkeen hyvin marjaa.Rehevämpiä maita haittaa ruohottuminen ja puolukka sekä mustikka palaavat vasta kuitupuuvaiheessa ensiharvennuksen jälkeen.Vadelmasadot ovat rehevillä mailla jo kolmantena hakkun jälkeisenä kesänä hyviä

  Puun takaa

  Samat havainnot kuin tamperelaisellakin. Melko nopeasti puolukka palaa muokatuille männyn uudisaloille. Olen pitänyt ne lehtipuusta vapaana, jolloin jo alle parin metrin pituisista taimikoista on saanut erittäin hyvin puolukkaa. Kun tekee taimikonhoidot, harvennukset ja lannoitukset ajallaan, on marjasato hyvä koko kiertoajan.

  aatu

  Jo monta vuotta on omalla kohdalla paras mustikka paikka ollut muutama vuosi sitten hakatulla aukolla. ja tuosta paikasta parin sadan metrin päässä samaisella kankaalla jossa puut on vielä pystyssä, on vähemmän marjoja. Sitä en tiedä onko paikassa ollut marjoja minkäverran ennen hakkuuta.

  Kurki

  Mitä ihmettä nuo ”tagit” on?

  Jos niitä napauttaa niin se ei johda mihinkään uuteen sivuun, jossa esim.olisi tietoa mustikasta.

  Kurki

  ”Osaran aukeita on ikävä. Marjaa kasvoivat vallan vietävästi ja penkalta oli hyvä kerätä. Metsätkin on aurausalueilla paremmat ja kasvavat nopeasti. Olenkin sitä mieltä, että syväauraukset takaisin ja heti.”

  Puolukka on valomarja ja parhaat sadot tulee avohakkuille. Tiheässä metsäässä se ei kasva ja eikä kovin hyvin harvemmillakaan.

  Kun olen seurannut noita Metsähallituksessa tehtyjä aurauksia ja mäntyistutuksia niille vähänkään rehevimmillä paikoilla, niistä ei löydy juurikaan yhtään suoraan kasvavanutta puuta. Kova kasvu niissä on, mutta tyvitukkia ei tule.

  Saahan tuota samanlaista jälkeä kun ojitusmätästää riittävän syvillä ojilla.

  Suden jälki

  Nyt 2012 on loistava puolukkasato tulossa, kunhan jaksaa odottaa sen ensmmäisen jälkeen.Puoliraakoina poimittu puolukkaa en kehtaa edes kenellekään tarjota.
  Mustikka ja puolukka elää AINA jokaisen metsän alla.
  Vitun,mustikan,puolukan löytäminen on vaan itsestä kiinni.
  Ei ku vattu.

  hemputtaja

  ”Nyt 2012 on loistava puolukkasato tulossa, kunhan jaksaa odottaa sen ensmmäisen jälkeen.Puoliraakoina poimittu puolukkaa en kehtaa edes kenellekään tarjota.
  Mustikka ja puolukka elää AINA jokaisen metsän alla.
  Vitun,mustikan,puolukan löytäminen on vaan itsestä kiinni.
  Ei ku vattu.
  Lähetetty: 25 min sitten
  kirjoittaja: Suden jälki”

  Mikä ettei puoliraakaa puolukkaa.

  Kerran poimin ahneuksissani, kun sain ämpärillisen yhdestä mättäästä. Muori yritti keittää niistä mehua, mutta ei oikein onnistunut. Tuli sekä mehua, että hiivatin hyvää puolukkahyytelöä.

  Parissa vuodessa taisi tuolla Pudasjärvellä tulla mustikka aurausalueelle. Senkun käveli uran pohjaa ja vähän heilutteli varsia ämpärin yläpuolella ja täysi oli.

  koskela

  ””Osaran aukeita on ikävä. Marjaa kasvoivat vallan vietävästi ja penkalta oli hyvä kerätä. Metsätkin on aurausalueilla paremmat ja kasvavat nopeasti. Olenkin sitä mieltä, että syväauraukset takaisin ja heti. ””

  Samaa mieltä , aukolla näkee kauas ja topografia tulee esille ,

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)