Keskustelut Puukauppa Puukaupan aika?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Puukaupan aika?

  Metsälehti 12.12.2012:

  ”Puukauppa kävi marraskuussa vaisusti.
  Puun hinnat kuitenkin paranivat hieman lokakuulta. Havutukkien kantohinnat nousivat prosentin, koivutukin 2 prosenttia, havutukeista maksettiin lokakuussa valtakunnallisesti keskimäärin 54 euroa kuutiolta. Myös kuitupuun hinnat kohenivat hieman.

  Tukkien korkeat hinnat kuitenkin näivettävät sahatelooisuutta, Metsäteollisuus arvioi. Pöyryn kansainvälisen hintaseurannan mukaan Suomessa maksettiin havutukista heinä-syyskuussa maailman kolmanneksi korkeinta hintaa.

  Järjestö perääkin toimia puumarkkinoiden toimivuuden parantamiseksi.

  – Metsänomistus muuttuu Suomessa yhä enemmän harrastukseksi. Monella metsänomistajalla ei ole halua myydä puuta edes maailman parhaimpaan hintaan, sanoo Metsäteollisuus ry:n metsä- ja ympäristöjohtaja Timo Salo.

  KAIKELLE PUULLE KYSYNTÄÄ
  Pakkasten tulo on helpottanut korjuuta.”

  —–

  – Olisiko nyt puukaupan aika? Jotkut sahat ovat jo lomauttaneet tai siirtyuneet kahteen vuoroon heikon kannattavuuden vuoksi.
  – Onko pelättävissä sahaustoiminnan siirtymisestä halvemman kustannustason maihin?
  – Lisääntyykö myös tukin tuonti Venäjältä?

 • jees h-valta

  Kumma kyllä ei kelpaa raha metsänomistajalle. Kyllä on vauraan maan äveriäät metsäsissit. Olen itse jo vuodenvaihteen perinteiset kaupat vääntänyt ja toisen kanssa on hieman auki vielä. (Mutta se onkin energiapuukauppaa joka ei nyt ole sitten väliä toteutuuko edes). Mutta esim. mäntytukista sai aivan hyvän hinnan ja samalla ylispuut pois taimikon päältä. Tuulenkaatojakin menee samalla kurssilla. Aivan tyytyväinen kauppaan ja toteutumakin kuulemma piakkoin.

  tamperelainen

  <<<>>>

  Niinpä,vuosittain yhä harvemmalla posket pullistelee metsänhoidossa,ehkä monimuotoisuuden puolustaminen enempikin on mielessä.Samaan aikaan työhön meno aiheutaa yhä useammalle pelkoa ja ahdistusta.Kuitenkin aamuyöhön bilettäminen ja Naamakirjassa riekkuminen ja peukuttamien onnistuu aina hyvin=suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pilaamat

  Metsäkupsa

  Talven tapainen helpottanut mm.sahojen puuhuoltoa,joten uskoisin keväämmällä olevan aikaisintaan puukaupan aika.Kelirikkoleimikoilla todennäköisesti jälleen keväällä kova kysyntä.Hinnat taitavat pysyä hyvinkin kuluvan vuoden tasolla?.Itse aion jälleen ennen juhannusta harkita puukauppoja.

  Metsuri motokuski

  Hienoa että olette puukauppoja tehneet tai olette suunnitelleet tekevän. Hintahan näyttää olevan yllättävän hyvä vaikka taantuma taitaa olla toisiasia. Sen olen huomannut täällä tekopuolella että katkontaan on tullu muutoksia joidenkin toimijoiden osalta. Toimitusmitat ovat säilyneet melko samoina ehkä lyhyempia mittoja on poistunut sekä panoarvoa apteerauksessa on muutettu tiettyihin mittoihin. Muuuten tilanne on aika normaali. Energiapuulla on jälleen kysyntä kun tuo kemeratuki saatiin taas mukaan kuvioihin ja puusta voitiin jotain maksaakkin..

  Itäsuomen Antti

  Aika outoa tekstiä tuo huippuhintainen tukki.

  Saksassa maksettiin alkuvuodestaä 85 e/m3 kuusitukista ja mäntykuidusta kuidusta 48 tsekki ja itävalta painii samoissa hinnoissa.

  Ruotsi sai painettua valuutan ansiosta tukin kilpailukykyiseks…mut kuidusta tienvarressa saa 36€ Ehkäpä annetaan lihoa. Metsänhoidannolliset kaupat on ok mut eiköhän kannata odotella talouskasvua ja sitä mukaa nousevia hinta trendejä.

  Itäsuomen Antti

  Ja lisäksi…

  Tukin hinta on laskenut suhteessa enemmän kuin sahatavaran hinta ja tällä hetkellä sahoilla on pula tukkipuusta.

  Outoa logiikkaa väläytellä tällaisessa tilanteessa puun kalleutta…

  mehänpoika

  Tänään MTK perää vastuullisuutta teollisuuden viestintään. Metsälehti 13.12.2012.
  MTK:n mielestä puukauppa on sujunut tasaiseen tahtiin.

  Pähkäilijä

  Itä-Suomen Antti kirjoitti

  Aika outoa tekstiä tuo huippuhintainen tukki.
  #######################

  oletkos koskaan nähnyt ostajapuolen informoivan että maksamme huonosti emmekä osta kun hyviä leimikoita siitä huolimatta?

  Tuo otsikointi ei juurikaan jaksa yllättää – kenellä on media hallussaan se sitä käyttää – vastapuoli on aika munaton mediapelissä.

  ihmettelijä

  Joo onhan se hyvä hinta kun edellisen kuukauden huono hinta nousee yhden prosentin. Numeroja voi vääntää niin monella tavalla.

  vänkäri

  Sahojen lisäksi vähissä olivat vanerinkin puut. Pelloskin tarvii sen 80 rekkakuormaa päivässä + järvessä olevat lisäksi. Kummasti rekkaralli vilkastui kun kelit kylmenivät ja tiet alkoivat pitämään. Koivutehtailla taisi puuta olla pahimmillaan alle kahden päivän tarpeisiin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)