Keskustelut Puukauppa Puukaupan aika?

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Puukaupan aika?

  Metsälehti 12.12.2012:

  ”Puukauppa kävi marraskuussa vaisusti.
  Puun hinnat kuitenkin paranivat hieman lokakuulta. Havutukkien kantohinnat nousivat prosentin, koivutukin 2 prosenttia, havutukeista maksettiin lokakuussa valtakunnallisesti keskimäärin 54 euroa kuutiolta. Myös kuitupuun hinnat kohenivat hieman.

  Tukkien korkeat hinnat kuitenkin näivettävät sahatelooisuutta, Metsäteollisuus arvioi. Pöyryn kansainvälisen hintaseurannan mukaan Suomessa maksettiin havutukista heinä-syyskuussa maailman kolmanneksi korkeinta hintaa.

  Järjestö perääkin toimia puumarkkinoiden toimivuuden parantamiseksi.

  – Metsänomistus muuttuu Suomessa yhä enemmän harrastukseksi. Monella metsänomistajalla ei ole halua myydä puuta edes maailman parhaimpaan hintaan, sanoo Metsäteollisuus ry:n metsä- ja ympäristöjohtaja Timo Salo.

  KAIKELLE PUULLE KYSYNTÄÄ
  Pakkasten tulo on helpottanut korjuuta.”

  —–

  – Olisiko nyt puukaupan aika? Jotkut sahat ovat jo lomauttaneet tai siirtyuneet kahteen vuoroon heikon kannattavuuden vuoksi.
  – Onko pelättävissä sahaustoiminnan siirtymisestä halvemman kustannustason maihin?
  – Lisääntyykö myös tukin tuonti Venäjältä?

 • putte

  >>Koivutehtailla taisi puuta olla pahimmillaan alle kahden päivän tarpeisiin. <<

  Koivutehtaat taitaa tosiaan kärsiä kelirikkojen aikana raaka-ainepulaa toisin kuin havupuuta käyttävät laitokset.

  Metsuri motokuski

  En kyllä ihmettele koivutukin puutetta. Nykyään koivutukilla on niin kovat laatuvaatimukset että sitä ei oikein voi tehdä kuin päätehakkuukuvioista. Nykyään laatuvaatimus koivutukille on samaa luokka kuin havutukilla. Mutta eihän näitä ihan joka paikasta löydy saatika harvennuskuvioilta joista se huonoin aines pyritään poistamaan. Kyllä nykyään joutuu surutta työntämään koivutukkia kuituun kun raakkilistat tehtaalta ovat sitä luokkaa että heikompaa hirvittää. Parempi silloin heittää tavaraa kuituun niin eipähän tule sanomista.

  jees h-valta

  Sehän on lähes saman hintaista joten kuitukasaan vaan. Eipä tarvi sitten ryssälästä laahata ihan niin montaa miljoonaa mottia per vuosi. Satakunta on kuulemma niin huonoa aluetta koivulle ettei juuri kelvollista tukkia muka kasva. Näin on aika ison firman piiripäällikkö minulle yrittänyt vakuutella. Maksoi kuitenkin tukit kuitukasasta. Sen verran sitten kasvoi kuitenkin.

  torppari

  ” Lähetetty: 11 h, 51 min sitten
  Lähettäjä: jees h-valta”

  rahamiehen puhetta. hintaeroa sentään ”jonkun verran”
  kot 40 €
  kok 15 €
  tuolla matematiikalla voitais alkaa kauppaa tekemään jos ei noin pieni hintaero ole mittää

  jees h-valta

  Yleensä tukkimäärä pieni ja hinta sen mukaan. Ei lähelläkään neljääkymppiä Satakunnassa. Mutta tiedän kyllä että jossain suunnilla pääsee siihenkin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Noita metsäteollisuuden mediapäästöjä on turha ihmetellä. Jos kuka on edes 10 vuotta niitä seuraillut, niin tietää toki ettei niissä ole totuuden häivääkään.

  Kyllähän se täällä Länsi-Suomessa on koivutukki hakusessa, laatu ei tahdo riittää. Tästä seuraa että kertymä on pieni leimikkoa kohti ja hintakin alhaalla. Kuitenkin tietääkseni täälläkin aina, jos koivutukille hinta kauppakirjaan laitetaan, se on vähintäänkin kaksi kertaa koivukuidun hinta. Eli ei mikään pieni ole se hintaero kuitenkaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  vänkäri vänkäri

  Ei ole vielä tarvinnut koivutukkia myydä alle 45 eikä erikoistyveä alta 95 euron. On niissä nyt kumminkin miun näkemyksen mukaan sen verran hinnan eroa kuituun, ettei pieniäkään eriä ropsikasaan sovi työntää.

  Tässä syksyllä koivuvaneri teki paremmin kauppansa kuin havu, sekin osaltaan pienensi puuvarastoja. Viiluahan tulee Venäjältä meillekkin, tukkikoivun tuonnista en ole perillä. Toivon mukaan pärjättäisiin kuitenkin mahdollisimman paljon kotimaisella raaka-aineella.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)