Keskustelut Puukauppa Puukauppa,milloin tämän vuoden hintapiikki?

  • Tämä aihe sisältää 8 vastausta, 6 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta sitten AvatarTTL toimesta.
Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Puukauppa,milloin tämän vuoden hintapiikki?

    Kevät kohta käsillä ja kelirikko edessä.Kelirikkoleimikot ostajilla vähissä märän viime vuoden takia,joten luulisi semmoisille tukkileimikoille olevan pikapuoliin kysyntää.

    Itse aion myydä puuta jälleen ennen juhannusta,koska parina viime vuotena ollut hintojen huippuhetki.Saisikohan 60€ motilta kuusitukista,jos sorvikokoa olisi?.

  • Puun takaa

    Todennäköisesti se näin menee, kuten Metsäkupsa kirjoitti. Viime vuoden loppupuolella oli myös ihan mukava pitkien sateiden aiheuttama kuudenkympin hintapiikki.

    Useat sahat tekevät parhaillaan suuria investointeja, joten nousuun uskotaan siellä vahvasti, vaikka muutta julkisuudessa puhutaankin.
    Sahateollissuuskoneiden toimittajilla on tilauskirjat täynnä.

    Timppa

    Veikata voi aina. Puukauppa on tänä vuonna käynyt poikkeuksellisen hyvin.

    Viime vuonna kesäkuun puolivälissä alkoi olla ostajista puutetta. Jopa eräs usein puunsaannista kovaa ääntä pitänyt firma ei jättänyt edes tarjousta.

    Hintapiikki voi olla siis touko-, kesä- tai vaikka lokakuussa, jos maailmanmarkkinat muuttuvat. Jos yllättäen tulee joku uusi katastrofi, niin se piikki on jo nähty. Sellaisilla myyjillä, joilla metsäpalvelusopimukseen perustuva hinnantarkistusehto, on helpompi tehdä alkuvuonna myyntipäätöksiä.

    jees h-valta

    Niin, Timppa oikeassa. Ja kun joka tapauksessa metsäpalvelusopimuksen hinnantarkistuksen ja jatkuvien lisäbonusten ja korkojen myötä se nyt kuitenkin on aika nopsaan kuudessakympissä jo viime vuodenvaihteen kauppojen tukitkin.
    Hintapiikkejä ei tartte niin kauheasti sihtailla kun tekee joka vuosi puukauppaa. Siinä saa pohjaksi niin hyvät kuin ne hiukan vähemmän hyvätkin hinnat.

    mehänpoika

    Eilen metsälehti uutisoi puukaupan kääntyneen määrien osalta laskuun. Tänään TV1:n aamulähetyksissä metsäteollisuus ja myös metsänhoitoyhdistys Pohjanmaalta uutisoivat päinvastaista. Toivottavasti puukauppa olisi todella piristynyt!

    Jokohan yhteisöveron tiedossa oleva keventyminen on alkanut vaikuttaa raakapuun osalta jopa hienoiseen hintatason vahvistumiseen? Tehdäänhän nyt kevään aikana puukauppaa suurelta osalta ensi syksyn ja jopa seuraavan talven hakkuisiin.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Huolestuttavia uutisia Egyptistä,johon Suomalaiset sahat myyvät tuotannostaan yli 10%.Rahat lopussa,ei tahdo saada öljyäkään ostettua,mitenkä pitemmän päälle sahatavakaupassa käynee.

    Mistä korvaavia markkinoita,jos Egypti romahtaa.Kiinan sahatavara markkinat Pohjois-Amerikkalaisten käsissä,eteläinen Eurooppa letkuruokinnassa,kotimaankaan kulutusta vaikea lisätä.

    Käyköhän kantohinnalle huonosti,jos ei positiivisia markkinauutisia maailmalta pian ala kuulua?.

    Puun takaa

    Kotimaasta löytyy onneksi positiivistakin puolta. Puurakentamisen osuus kerrostaloista ja julkisista rakennuksista on nyt koko ajan kasvussa. EU:n direktiivi edellyttää tekemään osan uusista rakennuksista puusta. Tämä koskee myös koko EU-aluetta. Tämän takia puun rakennuskäyttö Euroopassa tulee lisääntymään selvästi.

    Timppa

    Ongelma on monien sahojen heikko omavaraisuusaste. Se pakottaa pitämään rahoituksen ja sitä kautta ostetun puumäärän mahdollisimman pienenä. Nyt näyttää sahatavarakauppa käyvän kohtuullisesti. Ostotetaan siksi leimikoita runsaasti, mutta hakataan heti ne nurin.

    Jos sahatavaramarkkina jostain syystä tyssää, niin riittää kun muutama iso saha pistää ostot kiinni, niin tukin hinta laskee. Tietysti on toinenkin skenario. Jos markkina elpyy, niin sitten nämä sahat joutuvat nostamaan hintaa saadakseen sahattavaa. Tällaista tämä lotto on. Metsänomistajan on kuitenkin mukavampi olla kuin sahurin. Meille ei muutama euro paljoa merkitse. Sahurille sitten sekä eurot että sahattavan tavaran määrä on koko toiminnan edellytys.

    TTL

    Havukuitujen hinnat ovat kovassa nousussa ”marginaalimarkkinoilla” Baltiassa. Nämähän heijastavat vähän kuin nousevat hankintahinnat lyhyen tähtäimen pulaa tavarasta.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)