Keskustelut Puukauppa Puumarkkinatilanne!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)
  • Puumarkkinatilanne!

    Täällä on puhuttu noususta, jopa hintojen noususta.

    Onko joku huomannut muuta kuin kuusitukin piristymisen?

    Eikös se ”käänteentekevä” Äänekoskikin jo jopa käytä puuta.

    Teollisuudet cumulatiiviset viikko-ostot ovat kuitenkin edelleen pienempiä kuin 2014 ja 2016 olivat.

    Ilmeisesti tarvittaisiin ne vireillä olevat muutkin hankkeet, että päästäisiin edes ylitarjonnasta pois.

    Tervein: Korpituvan Taneli

  • MaalaisSeppo

    Katovuosi lisää puun myyntipaineita. Hinnan nousu taitaa tyssätä. Hinnantarkastuksien odottelu johtanee pettymykseen. Jos kaupat ovat jo sopimusvaiheessa, nopea sopimus. Muutoin vuoden odottelu.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Suomi tarvitsee lisää puun käyttöä. Toivotaan että mahdollisimman moni iso ja pieni hanke toteutuisi.

    Mitään merkittävää hintatason nousua ei varmaan tarvitse odotella. Tärkeää olisi saada kuitenkin ostettavaan puumäärään selkeä nousu. Vain se voi pysäyttää puun reaalihinnan jo vuosikymmeniä jatkuneen laskun.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    saha1

    Kysynnällä suomessa pieni vaikutus hintoihin, kun jokainen maksaa ”saman” verran.

    Vaikka tulisi useampi sellutehdas.

     

    Tolopainen

    Kuituupuusta vielä merkittävä osa menee paperin valmistukseen. Sitä ei voida korvata yhtä kannattavalla tuotannolla. Kaikki biotuotteet on lähes nolla katteisia, kuten biodiesel, joka näyttää osoittautuvan virheeksi. Hakkeesta kannattaa tehdä metaania, se on paljon parempi polttoaine diesel moottoriinkin kuin nestemäiset litkut, joista syntyy aina hiukkaspäästöjä.

    Potifar

    Metsälehti kirkuu ”kuusitukki viedään käsistä” Kyllä noinkin, jos sen hinnan vaan hyväksyy. Nuo ”kuusikymppiset” huiput ovat kesäkohteiden ykköspaikoilta.

    Nyt kun kuidun (havu) hinta on asetettu sille tasolle, mikä nyt on, niin kysynpä vaan milloin sen nousu alkaa? Nyt tarjonnan ollessa ”yli” meidät opetetaan tähän hintatasoon. Sinällään tuolla kuidun hinnalla ei ole muuta merkitystä kuin se, että osa ei myy/tee harvennuksia, joka sitten kostautuu pahan kerran jatkossa.

    On kyllä ihme, että tätä eivät metsänomistajat tajua. Jos tajuaakin, niin ainakin ”heikot” kohteet jäävät käsiin.

    Entäs sitten kun harvennuksia on tehty ”miljoonia” hehtaareita?

    Sitten alkaa tukin ylitarjonta ja hinnan jo arvaattekin. Sitten vielä talouden välttämätön notkahdus, rakentaminen hiipuu, pääomavero nousee, taudit iskee, korjuuolot heikkenee jne…!

    Millä sitten se ”tili” tehdään.

    Olen harkinnut vakavasti, että luovun suurimmasta osasta metsistäni. Jätän yhdestä tiluksesta 20-30 hehtaaria harrastuskäyttöön.

    Perintömetsää on tulossa”pikapuoliin”, mutta en varmasti ota sitä vastaan, vaan menee heti myyntilistalle.

    Kuinkahan tämä ”metsähomma” hoidetaan, sitten kun ”kaikki tuottajat” asuvat kehäkolmosen seutuvilla. Ainakin suuntaus on raju!!

    Puuki

    Asutuksen pakkautuminen keskuksiin nostaa veroeurojen menekkiä mm. korkeiden asumiskustannusten takia. Asumistuet alkaa olla liki 2 mrd€/vuosi. Oma vaikutuksensa niihin on kalliilla asunnoilla eikä asumistukijärjestelmää olla muuttamassa, kun miltei jokaisella puolueella on siinä oma lehmä ojassa . Kunnat nostaa kiinteistöveroja yhä halpenevista omakotitaloista syrjäseuduilla kassavajeensa täyttääkseen.

    Saattaa tulla kohta hankalaksi metsäpuolen   toimintakin ellei sitten kehitetä toimistoista etänä ohjailtavia puunkorjuuketjuja. Ne on kyllä ihan utopioita ainakin vielä lähiaikoina. Pusikoituvia metsiä riittää, joten niidenkin raivaukseen pitää kohta keksiä robotteja.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Potifar on oikeilla jäljillä. Perintömetsä on raskaammin verotettu kuin ostometsä. Siksi minäkin päädyin aikanaan myymään perintömetsän, mutta nyt harkitsen taas metsäsijoittamista, jos hinta on sopiva. Metsävähennys auttaa koron hilaamisessa siedettävälle tasolle. En ole noin pessimisti kuin edelliset kirjoittajat: uudet tuotteet tulevat parantamaan kannattavuutta, kun hiukan malttaa odottaa.

    Tolopainen

    Niinhän te luulette, kun ette tunne huojennusmahdollisuuksia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos Tolopainen viittaat siihen, että perintömetsän arvoksi voi laittaa ns. taulukkoarvon, ellei ole voimassa olevaa metsäsuunnitelmaa, se on ollut tiedossa, eikä muuttanut tilannetta. Jos on lisäksi olemassa aiempaa metsävähennyspohjaa, tilanne on tietenkin toinen, tai jos tilakokonaisuuteen sisältyy viljeltyä peltoa ja pääsee maatalouden spv-huojennuksen piiriin. Jos Tolopaisella on vielä tiedossa muita huojennusmahdollisuuksia, jaa ne ihmeessä meidän kanssamme – älä pidä kynttilääsi vakan alla!

    Tolopainen

    Onhan niitä mutta tietoja en jaa ilmaiseksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)