Keskustelut Puukauppa Puun hinta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Puun hinta?

  Täälläpäin on joka kevät tehty hakkuita mutta vaikuttaisi että viimevuosina kiihtyvällä tahdilla ja erityisen paljon tänä keväänä.

  En ole aiheesta paremmin perillä mutta metsäaukot ja hakkuukasat osunut silmiin. Onko metsäpolitiikassa tapahtunut jotakin muutoksia vai puun hinta korkealla että kaikki risukotkin kannattaa raivata?

 • Jätkä

  Kun puun hinta on pitkästä aikaa hieman kohentunut ja varsinkin kuitupuun kysyntä on kiihtynyt, on luonnollista, että hakkuita ja puutavarapinoja on täytynyt siunaantua entistä enemmän. Varsinkin Äänekosken hankinta-alueella on ilmeisesti puunmyyjät saaneet kauppoja syntymään helposti verrattuna muutaman vuoden takaisiin tilanteisiin, onha puun tarve kasvanut jo lähelle sitä, mitä sen olisi pitänyt olla jo kymmeniä vuosia.

  Jos havainnot on tehty vain pikitietä kiitävän auton ikkunasta, ei tulokset ole täysin luotettavat.

  Apli

  Monta syytä, hinnat pikkuisen vahvistuneet, tosin tukin jo heikentyneet viime vuodesta, metsähallituksen hakkuut, myös puukauppa käynyt hyvin, kaikelle puulle ollut kysyntää.. Äänekosken hankita-alue no jos puhutaan esim Jyväskylän ympäristö 100km puukauppa on käynyt aina hyvin, puunhinta tietysti toinen juttu alueella.

  Tolopainen

  Eipä ole ennen näkynyt noita sekapinoja, joissa näyttää kuitukokoista koivua ja havupuuta olevan, eli ovat menossa hakkeeksi. Kyseessä on joko hinnoista tietämätön  myyjä tai, hakepuun hinta ylittää kuitupuun hinnan.

  pihkatappi pihkatappi

  Niin vai oisko niin että Tolopainen ei ymmärrä korjuuteknistä ongelmaa, jos puutavaralajien määrä on iso ja kertymät suht pienet. Viimeisessä hankinnassa ajotaksa oli 4 euroa + alv, puutavaralajeja oli 3. Jos puutavaralajeja olisi ollu vaikka 6,olisi taksa ollut noin 6 euroa+alv, kun ajoa olisi tehty sekakuormilla tai puolikkailla kuormilla.

  Jos siis energiakasaan käy kaikki ja muuta ei tehdä, ajotaksa halvempi. Lisäksi energiaan käy rungon latvaosat tarkoin. Voi olla että energiapuuta pitää kertyä riittävän iso määrä, että yksikköhinta nousee, tai että ylipäätään ostavat. Noin 15 vuotta sitten ainakin Keskisuomessa oli kuitupuun hinta samoissa energiapuun kanssa, en tiedä nykyhintoja.

  arto

  Viimme syksyn kauppoja vielä hakkaavat. Talvi oli mikä oli ja kevät tuli sukkelaan. Meilläpäin pysäytti loska aika hakkuut kokonaan, Nyt maitten kuivuttua jatkuvat.

  Apli

  Ensiharvennuksia on hakattu paljon energiapuuksi, siis Keskisuomessa. Ja syy on hyvin yksinkertainen, energiapuulle on ollut kysyntää, ja se että monesti tekevät siihen kaikki puulajit latva 2cm kun kuitu 6 tai 7cm, hinta käytännössä sama monesti 10e hujakoilla motti, pystykaupoilla riippuen ostajasta/sijainnista/mottimäärästä ja myyjästä, eli liikkuvia tekijöitä paljon(:

  Tolopainen

  Näytti että, latvat olivat kuitukokoa eli teorianne ei pidä paikkaansa, eikä noista latvoista mitään kerry vaikka mentaisiin 2cm:iin ja runkoihin tulisi haitallista pituutta lisää nykuisesta 5,5m noin 8m saakka, eli korjuun kannattavuus heikkenee mitä pienempään latvaan mennään. Teidän kannattaisi hiukan perehtyä logistisiin kysymyksiin. Se tuo iliman kuljetus koneilla ei oikein kannata.

  oksapuu

  Niimpä niin…

  Kevät-talvella sai e-puusta tienvarressa 34-35€ motti+alv. Karsittu ranka ja kaikki samassa pinossa. Jokainen voi itse miettiä että kannattaako vai ei…

  Logistiikasta sen verran että hakkeena se tavara tienvarresta lähti…

  Jätkä

  Tuosta on nyt lähtenyt muutama yhdistelmäkuorma. On huonosti karsittua rankaa, tavoitepituus ilmeisesti 6 m – taitaa olla totuus seitsemän metrin paikkeilla. osasta on latva niistetty pois ja jäänyt metsään.

  Voin kyllä vakuuttaa, että alikuormilla ei rekka lähtenyt. Kuormainvaaka mittasi riittävän raskaan kuorman ennenkuin veti liinat ympärille. Vielä on jonkin verran k”karsittua rankaa”, mutta sitten on paljon karvarankaa. joka ilmeisesti saa kuivua hetkisen ennenkuin lähtee – ehkä jopa kesän yli, jos yrittäjämetsurilla lompsa kestää odotella. Aikaisemmin tuo karvaranka lähti hakkeena – ilmeisesti se on nytkin ohjelmassa.

  Tolopainen

  Jätkän mielikuvitustarinoita, rekan painot ei täyty rankakuormasta kuin puoleksi. Meilläpäin rangat haketetaan metsätien varressa ja rekoilla ajetaan haketta. Takapajulassa ilmeisesti toisenlainen meininki, tulee aika kalliiksi kuskata vettä, jos tuoretta energiapuuta siirrellään paikasta toiseen ennen haketusta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)