Keskustelut Puukauppa Puun hinta?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Puun hinta?

  Täälläpäin on joka kevät tehty hakkuita mutta vaikuttaisi että viimevuosina kiihtyvällä tahdilla ja erityisen paljon tänä keväänä.

  En ole aiheesta paremmin perillä mutta metsäaukot ja hakkuukasat osunut silmiin. Onko metsäpolitiikassa tapahtunut jotakin muutoksia vai puun hinta korkealla että kaikki risukotkin kannattaa raivata?

 • harrastelija harrastelija

  Täällä ainakin energiapuuksi on karsittua rankaa. Naapurin isäntä laittoi hakekattilan ja otti itse omasta metästään poltinpuut. Hän kokeili karsimatonta, koska ajatteli pääsevänsä helpommalla. Hakettaessa totesi, että karsimattomasta risukasasta ei paljon tule polttoainetta  – kuivaa pölyä pölähtää!

  Traktorimotoyrittäjä teki minulle energiapuuta T2:sta. Keskusteltiin että karsitaanko vai ei? Tekotaksa oli sama. Yrittäjä totesi, että karsintaan menee enemmän aikaa, mutta ajettaessa metsästä lanssille karsimatottamasta saa huonon kuorman! Tehtiin sitten molempia ja hakettaja kirosi karsimatonta kasaa, koska kuivuttaessa siitä tuli niin paljon roskaa ja pölyä!

  Kuitupuun kokoisesta energiapuusta luulisi motolla saavan karsituksi saman tien koska puu täytyy kumminkin katkoa. Itse tein vielä T2-hoitokohteella muutaman tr-kuorman karsittua 4 m:n koivua, koska täältä löytyy vielä tee-se-itse-miehiä 🙂 Karsittu risu saa jäädä lannoittamaan metsää.

  MaalaisSeppo

  Hanke vie tilaa enemmän kuin karsittu ranka. Logistisesti on järkevämpää viedä karsittu ranka energiapuuterminaaleihin ja hakettaa siellä lähempänä käyttökohdetta. Näin suuret käyttäjät tekevät enenevässä määrin. Pienemmät tekevät haketusta laanilla.

  Karsimaton ranka ja hakkuutähteet kannattaa hakettaa laanilla.

  Tolopainen

  Perustuuko tuo tietoon vai luuloon, kun mutkasia koivukeppejä ladotaan kuormaan kuormasta tulee melko ilmava. Kannattais hiukan ajatella. Koivukuitu ostetaan kolmimetrisenä, että saadaan täydet painot, se on tuo ilma aika kevyttä kuljettaa, eikä siitä makseta. Hakerekoissa on isot kuormatilavuudet, kyllä niissä kantavuudet kuormasta täyttyy.

  Jean S

  Väliaikatietona, että sain tänään puukauppatarjouksen, jossa kesäkelpoisesta metsäautotien varressa olevasta 3,5 ha harvennushakkuusta tarjottiin havutukista 42,50, parrusta 18,5, havukuidusta 15 ja koivukuidusta 14 euroa/m3.

  Odottelemme jännityksellä tulevaisuutta.

   

  Puuki

  Energiapuun käyttö taitaa olla lisääntymään päin.  Vapo ostaa  riukupuuta T2 -02 metsistäkin mielellään.   Kantohintaa jää muutama euro motille nmh:n tuen kanssa. Tulee taimikko kasvukuntoon , jos tekijä on huolellinen eikä pui parhaita puita energiakasaan. Liian leveitä ajouria pitäisi myös koettaa välttää ja tehdä homma mieluimmin pienehköillä koneilla eikä ainakaan päätehakkuisiin tarkoitetuilla.

  Puuki

  MU:n artikkelin haastatellun sahateollisuus ry:n puh.joht. kertoo (virkansa puolesta varmaan), että tukin hinnan tulisi seurata sahatavaramarkkinoita.   Kuusitukin hinta kuulemma noussut 80 % v:sta -95 lähtien ja kuitupuun hinta  6,5 %.     Laskin v. -97 tehdyn kaupan mukaan, että  kut on noussut vain 24 % ( ei siis ole pysynyt yleisen hintakehityksen mukana)  ja kuk :n hinta laskenut 28 % .

  Tukin kantohinnat on seuranneet markkinoita varsinkin laskuissa koska esim. v.-18 vuoden lopulta laski n. 15 % ja mittavaatimuksiakin on rukattu tukin hintaa alentavaan suuntaan useilla firmoilla.

  Metsuri motokuski

  Isot on laskentatapojen heitot. Mielenkiintoista olisi nähdä kuinka eri toimijat ovat lukuihin päässeet.

  Puuki

  Olisi mielenkiintoista nähdä sahamiesten laskelmat. Omat laskelmat näkyy  artikkelin kommenttikentässä.

  Puuki

  Koskitukki etsintäkuuluttaa koivun erikoistyviä ostaakseen.  Onko joku myynyt niitä ja mihin hintaan ? Pitää olla erikoishintakin, jos on ko. tavaraa hakattavissa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Juha Aaltoila kirjoittaa Aarre-lehdessä että jos verrataan vanerin hintaan, koivusta pitäisi maksaa enemmän.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)