Keskustelut Puukauppa Puun hinta

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 180)
 • Puun hinta

  Jos käytetään prosin mittana 7 cm ja tukin 14 cm … siinä on nelinkertainen tilavuusero … jos myyn kuution propsia niin voisin saada siitä vaikka pyöreästi 15€ kuutio … ja vastaavasti tukista 60€ kuutio … nyt nää firmat haluaa ostaa juuri alle tukkimittaista metsää …  jos myyn molempia 1000 m3 niin toisesta kaupasta saan 15000 ja toisesta 60000 … ? Vai laskinko oikein … ??

 • mehtäukko

  Mehtäukko on aikanaan virittänyt systeemit niin, että tietty alue käsitellään yksilöllisesti kokonaisena. Hakkuutähdettä ja muuta roinaa kertyy monenlaista. Enimmillään ne kerätään samoin tein hakerankapinoon josta energia omiin lämmityksiin. Tikoille ja ötököille jää mitä jää.

  jees h-valta

  MG maksoi ainakin viime hakkuussakin koivutukista ihan hyvän hinnan vaikka ei ollut koko sopimuksessakaan lainkaan. Toki silloin kysyin kun tiesin että muutama hyvä tukkikoivu alalla on. Silloin osto antoi vakuutuksen että koivu silti maksetaan tukki tukkina ja kuitu kuituna. Niin myös haavasta mutta siitä ei tullut kuin kuitua kyseiseltä alalta.

  jees h-valta

  Ja Visa, miten ne navat sitten tuntui vaihtuneen? Kyllä minä aina koivun-kin puolesta olen puhunut. Toki haapa oli ykkönen koska se oli ainut todella nopeakasvuinen lehtipuu mutta raudushan nyt lähes pärjää jalostettuna kasvussa haavalle. Lisäksi koivuun tuli se tärkein ominaisuus joka suurestikkin vaikutti mielipiteeseeni. Eli istutusta ei tarvitse tehdä enää kuokalla vaan sen saa pienenä pottiputkella istutettavana taimena. Haapaa ei, joka sekin kallisti koivun eduksi.

  Tolopainen

  Ei meilläpäin MG osta koivutukkia Umpero näyttää ostavan. Ei ole yhtiöillä koivusahoja. MG:n tukit menee täältä kaikki välitykseen, kun sillä on heikosti sahauskapasitettia, johtaa tietenkin nuivaan katkontaan.

  Tappikarsinta

  Perusongelma on siinä, että metsä – kauppasopimuksissa ei määritellä, miten sovittuja tukkien pituus – mittoja käytetään. Eräälläkin yhtiöllä kauppasopimuksessa ilmoitetaan tukkien pituusmitoiksi 4.3-5.5m ja että myyjä voi käyttää vielä kahta lyhyempääkin mittaa. Tämä antaa ostajalle pelivaraa. Myyntisopimuksessa pitäisi yksiselitteisesti sopia, että puut katkotaan tukkisaanto optimoiden. Mikäli tästä poiketaan, sitä ostaja ja myyjä sopivat erikseen. Jos tukkisaantoa yhdessä sovitusti piennetään, pienennys korvataan rahalla. 

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei tällä palstalla saa tuommoista esittää. Tai saa, mutta saa sättimiset niskaansa ahneudestaan. 😀

  Puuki

  Mg:llä esim. sopimustekstissä tarkat rajat  mä-tukkien mitoista ja laadusta. Min pit.mitta 43 ja poikeusmittoja yksi jolla min&max latvalpm ja jota voi olla max 5 % tukeista.   Koivutukkejakin ostaa jos ostaa; pienet määrät menee kuiduksi.  Muilla isoilla saman suuntaisia mitta-ja laatuvaatimukset.

  Visakallo Visakallo

  Uusimmassa Metsälehti Makasiinissa (6/2020) on paikkakuntakohtainen luettelo puunostajista. Joskus valitetaan, ettei puuta osteta tai siitä maksetaan huonosti tai korjuu viivästyy. Onko silloin varmasti kysytty tarjousta alueen kaikilta puunostajilta?

  rööri roope

  Mie kysyn ainakin versolta ja muilta sahoilta .Harvennuksiltakin maksaneet hyvin.Yhteistyökumppani Koskitukki on ok.

  Yllätys nää suomen kolme johtavaa tarjoo aina huonointa hintaa.

  Muuten Visa tohmiksen korkein kohta on 200.1 Anninvaara.Sie kasvatat metsää Hartolassa yli 200 m merenpinnan yläpuolella ?Löytyykö sellainen sieltä?Taannoin kirjoitit.En muuta kun selaisin karttaa ja suhteita.Varmaan minun vika kun en tajuu paikkaa ja korkeuseroja.

  Visakallo Visakallo

  Yli 200 metriä löytyy pitäjän pohjoisosista. Minulla ei ole maita siellä. Yli 150 metriä löytyy omilta mailta.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 180)