Keskustelut Puukauppa Puun varastopaikat korvaus?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Puun varastopaikat korvaus?

  Millaisia korvauksia olette saaneet kun yhtiöt on varastoineet toisen metsänomistajan hakkuista tulevia puita teidän maillenne? UPM maksoi joskus kantojen varastoinnista 200e korvauksen ja nyt Metsäliitto ehdotti 50e korvausta jos olisivat ajaneet noin 500 mottia mun tienvarsipaikalle puitaan, pyysin 300e eivät suostuneet. Nythän kelirikko alkaa vaivaamaan monin paikoin ja maastot myös aika pehmeitä suuressa osassa maata.

 • vmt

  Jos sopimuksessa on määritelty ajoaika päättymään samalle päivälle kuin hakkuuaika, niin siirtyykö mahdolliset jääneet puut mo:n omistukseen automaattisesti sen ajan jälkeen?

  Metsuri motokuski

  Ei kai. Minusta jos puista on maksettu niin ei kai omistusoikeus muutu. Se että puut jäävät noutamatta niin oikeuttaa korvaukseen säilytyksen osalta.

  vmt

  Näinhän se varmaan on ja jos ei sopuun pääse, niin oikeudessa sitten viimeistään ratkeaisi. Ei sopimusehdoissakaan näkynyt tuosta mitään olevan, mitä kattelin.

  Puuki

  Se on yleensä pari vuotta korjuuajan päättymisen jälkeen ostajalla aikaa hakea puunsa pois varastopaikasta ilman varastointimaksua.    Mitään lahopuumuseota ei siis voi perustaa tienvarteen.

  A.Jalkanen

  Tuore havupuutavara pitäisi kuljettaa pois kun kuoriaiset ovat parveilleet keväällä tai vaihtoehtoisesti suojata. Lehtipuun voi antaa pilaantua varastossa.

  Jätkä

  Kuorellisen puutavaran varastoinnista on säädetty ”Ötökkälaissa” ja sen lain perusteella puiden omistaja (ostaja) on velvollinen kuskaamaan puunsa pois kalenterin mukaisesti.

  Pitäisi panna ”kovat piippuun” ja virkavallan kautta hoitaa pinojen poiskuljettamisen ostajan laskuun. Pari päivää sitten ajelimme valtatie 23:lla ja kun olin apukuskina, ehdin tarkkailla myös ”maisemia”. Hyvällä paikalla tien vieressä oli kohtalaisen suuri puutavaraterminaali = paljon kuitupuuta , ja nuoren männikön ympäröimänä. Todella pitkällä matkalla oli mäntyjen latvat sen näköisiä, kuin niissä olisi Metsot olleet hakomassa – Niin jyrsittyjä ne olivat. Kasvutappio on varmasti suuri, eli metsänomistajalle varastoinnista aiheutuu huomattava tappio.Olkoon vaikka puiden omistajan maata, niin tappio on kuitenkin tappio. Eikö kaikkia firmoja koskekaan tuo ”Ötökkälaki”?

  Naarasteeri

  Minä olen antanut naapureiden rahdata puunsa ilmaiseksi maillani oleville tienvarsiaukoille. Ei ole tullut mieleen pyytää maksua, vaan ei ole tullut vaikeuksiakaan . Tänä vuonna sitten naapurin emäntä antoi minun puilleni vastavuoroisesti tilaa omalla maallaan, ei tarvinnut taimikkoa kaataa.

  metsä-masa

  Naarasteereltä oikein hyvä ja kannatettava malli pitää naapurisuhteita yllä !

  Aloittajalla taisi olla ajatuksena, että firman toimesta tehdään vieraille puille välivarastoja kantavimpien teiden varsiin !

   

  Apli

  Pakkaset tuli ja hyvä niin, -23 tänä aamuna alkaa korjuukelit olemaan kohdillaan.. Eilen tuli soitto Metsäliitolta ja uusi tarjous puiden ajosta maani läpi sekä varastointi mailleni tienvarteen, tarjous oli 0,50e motti, myös naapurini oli pyytänyt että suostun koska muuten hakkuita olisi lähes mahdoton toteuttaa niin suostuin, vaikka pidän 0,50e motti hintaa pienenä.. Ajourat on valmiina koska pystyvät käyttämään vanhaa metsäkoneuraa jota en ole istuttanut ollenkaan, tarve uralla ollu myös itselläni.

  isaskar keturi

  vmt:lle – sopimuksissa yleensä lukee, että omistusoikeus siirtyy kaadettaessa.

  Tämä tietysti kummallinen pykälä, kun maksu tulee viikkojen päästä. Mitähän jos ostaja sanoisi puita pois kuljettaessaan maanomistajalle ”Eihän näitä kaadettuja puita tarvi maksaa, kun ne on meidän omia” 🙂

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)