Keskustelut Puukauppa Puunhinta nousuun!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
 • Puunhinta nousuun!

  Merkitty: 

  Taas oli toiseksi luetuimmassa päivälehdessä uutisia uusista tehdasinvestointisuunnitelmista. Toivottavasti nämäkin toteutuu ja ehkä niitä kiinalaisia riittää vielä tulevaisuudessakin investoimaan suomen perämetsiin!

  Tämä saattaisi olla mahdollisuus puunhinnan nousulle mutta en usko, että tämä tapahtuu ennen kuin meillä on biodieseltehtaita vielä 10 lisää. Sitten kiinalaiset taistelevat suomipuun perässä viimeiseen ropsiin saakka!

 • Lasse

  Bio hömpötykseen investoidaan vain jos HALPAA puuta on varmasti ja riitävästi saatavilla. Aivan varmasti ei viimmesten pöllein varahan investointeja tehdä.

  jees h-valta

  Nykyinen puunhinta antaa edellytyksiä vaikka mihin. Ei siitä ole piiiitkään aikaan mitään jarrua tosi-investoijalle. Eihän se sellunteossakaan mikään kustannuserä enää edes ole. Nousun varaa on ja varmasti nouseekin mutta hitaasti ja aika pienillä harppauksilla.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Investoijat haluavat useimmiten yhteiskunnan tukea investoinnille,vakaan toimintaympäristön ja kilpailukykyisen raaka-aineen.Toivottavasti kuitupuun mahalasku hinnan suhteen hiljalleen alkaa pysähtyä neljännesvuosisadan varttaaliin,joka nyt toivottavasti päättyy.Raaka-aineen osuus kokonaiskuluista on iso ainostaan sahateollisuudessa,toivotaan heidänkin sivutuoteille parempaa menekkiä ja hintaa.Tukkipuulla tili metsästä meille metsänomistajille pääsääntöisesti tulee,ei raippapuulla.

  jees h-valta

  Metsäkupsa ei taaskaan muista sitä lopputuotteen valmistusaikaa. Tiliväli on myös piiiitkä. Jopa yli sukupolvien. Siinä mielessä edes tukin hinta ei ole yhtään sen kuituista kummempi. Kumma että se toisten kasvattama tuntuu NIIN hyvän hintaiselta. Kuten tilanne useimmilla on tukkia myydessään.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Huoh! Joko taas joku vouhkaa puun hinnan nousua?

  Saahan tietenkin kuvitella ja olla toiveikas, se pitää mielen virkeänä.

  Tosiasia on kuitenkin että nuo investoinnit tulevat Suomeen vain ja ainoastaan halvan puun perässä. Hyvä kun tulevat ei se mitenkään ole pahasta, mutta puun hinnan nousu haha ja hehe!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sellupölli

  Pitää mennä aika kauaksi menneisyyteen kun Suomessa on ollut puusta pulaa. Sekin aika on ollut ja ei sitä siinä muodossa varmasti kukaan toivokkaan!

  Mutta uskoisin, että aika moni metsänomistaja toivoo kuitupuusta tulevan niukkuutta. Ainakin siinä määrin, että kiinalaiset että kotimaiset tehtaat alkaisivat kyselemään tuiki tavallisilta metsänomistajilta, että olisiko ensiharvennuksia tai muita hoitohakkuita tarjolla ja mihin hintaan päästäisiin kauppoihin? Uskotellaan vaan kiinalaisille, että kyllä täällä puuta riittää ja uuttaa kasvaa kiihtyvään tahtiin.  Tehtaat käyntiin, niin toiveuni hinnannoususta on vielä todellisuutta jo ensi vuosikymmenellä.

  harrastelija harrastelija

  Kun katsoo noita metsäyhtiöiden voittoja ja taseita, niin kyllä se kestää prosentin pari pienentyä, jos ne siirtyisivät alkutuottajalle. Metsäteollisuuden 10 %:n voitot eivät voi jatkua loputtomiin, vähempikin riittää. UPM:n ja SE:n voitot menevät sijoittajapelureille ja investoinnit ikävä kyllä ulkomaille. UPM on kovasti kehittämässä uutta sellusampoa Uruguaihin – arvio 2,5 miljardia, Fraybentos on antanut niin hyvän tuloksen.

  Jätkä

  MG on aivan samoin voittajapelureitten lypsylehmänä ja pelureista huomattava osa on täsmälleen samoja kuin UPM:n ja SE:nkin.

  Metsäliitto on osaltaan suomalaisten piensijoittajien omistuksessa ja hyvä edes niin.

  Voittomarginaalia arvioitaessa pitäisi ottaa ja laskea vaikkapa karkeasti Miljardin voitto yhtiölle, joka on käyttänyt raakapuuta 20 miljoonaa kuutiota.

  Paljonko voittoa on tehty yhtä raakapuukuutiota kohti?

  Timppa

  Hyvä niin, että yhtiöillä on vara investoida jopa Suomeen.  Enempi olisin huolissani, jos yhtiöt eivät olisi kannattavia.  Uskaltaisiko niille myydä puuta ollenkaan.  Sellainen taisi Metsäliitonkin tilanne olla takavuosima.

  harrastelija harrastelija

  Metsäliitto Osuuskunt

  Keskinäinen Työeläkeyhtiö

  Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen

  Näyttäisi olevan suurimmat osakkeen omistajat. Metsäliiton jäsenten sijoituksethan voidaan tehdä vain jäsenten puukaupoista joten varsinaisia pörssipelureita sinne ei pääse ilman puun myyntiä..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)