Keskustelut Puukauppa Puunjalostuskonserni Binderholz

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Puunjalostuskonserni Binderholz

  Puunjalostuskonserni Binderholz on aloittanut puunhankinnan Suomessa.

  ”Loppukesän tarjouskampanja käynnistyi 3.8.2016.
  Binderholz Nordic aloitti elokuun alussa tarjouskampanjan, jonka toivotaan jouduttavan puukauppojen syntymistä Pohjois-Karjalan, Savon ja Kainuun alueilla. Etu koskee kesäkorjuukelpoisia kuusivaltaisia päätehakkuuleimikoita, joista solmitaan kauppasopimus ennen syyskuun loppua. Kaupoista saadun edun määrä määritellään tapauskohtaisesti.”

  Osto organisaationa näkyy olevan Harvestian entiset miehet. Toivotaan, että uusi yritys toisi lisää kilpailua, etenkin lisäämällä Vapon jäljiltä lyhyitä katkontamittoja tukeille.

 • Metsuri motokuski

  Taitaa kiinnostaa vähän kaikkia ostajia tuollaiset leimikot.

  jees h-valta

  Tässäkin taas nähdään ettei se vapaa kilpailu tarkoita avointa hintatietoa kaikkien saataville. Tuo tapa varmasti yleistyy että yritetään sitouttaa muilla ”kikoilla” asiakkaat talon kantakaartiin.
  Vähän matkittua mutta ainut tapa erottua ja päteä lisääntyvässä kilpailussa metsänomistajien sieluista. Ehkä joillekkin liian vaikeaa mutta silloin onkin mhy:n vierailu varmasti paikallaan.

  metsä-masa metsä-masa

  Binderholzin avauas ei kumminkaan heti ja äkkiä houkuttele kuusitukki kaupan tekoon, koska boonus etu on vielä epäselvä !

  Omalla kokeneella organisaatiolla ja uutena ostajana Binderholz on mielenkiintoinen puunkäyttäjä, koska jo nyt huomattava osa sahojen tuotannosta suuntautuu omaan jalostukseen, muuna kuin perus lankkuna..

  Metsänmyyjien on kyllä lupa odotta hyvää mitta- ja lajivalikoimaa lähitulevaisuudessa, kunhan laitokset ensin trimmataan raaka-aineelle sopivaan tuotanto kuntoon.

  jees h-valta

  Heh, metsä-masa juuri kertoikin sen olennaisen missä meitin maan loistavat puunmyyjät makaa. Suossa ja syvällä ja vain holhottuna kykeneviä kaupan tekoon. Jos itseni kaupalliselle lähialueelle tulee mielenkiintoista lisäkisaa ottaisin kyllä itse selvää ja pitäisin sen jälkeen turpani visusti kiinni saamistani extralupauksista. Kun saavutetaan kaupallinen luottamus se on sitä jolla sitä kauppaa tehdään niin hyvät kuin huonotkin ajat. Eikä kiukuttelemalla mitä en saanut silloin ”vuonnaviis”!

  metsä-masa metsä-masa

  Aika näyttää miten Binderholzsin puunhankinta alkaa rullaaman, Vapo Timber jo kolmeikymmentä vuotta sitten alkoi tekemään kokeiluja lyhvien ja pieniläpimittaisten tukkien sahauksesta, siitä tulikin sitten jatkuva käytäntö kaiken tyyppisiin leimikoihin.

  Vapo oli myyjien kannalta tykätty ja luotettava puunostaja, kun urakoitsiat oli vielä koulutettu hakkaamaan rungon mukaan, tukkirosentit oli hyvällä tasolla ja sitä kautta metsätili.

  Harvestialla oli sitten se toimittajan rooli, johon Vapo isäntänä toivoi paremmin niitä pituuksia mistä mrkkinoilla sai vahvempa katteen, mutta se ei toiminutkaan kaikissa leimikoissa aivan niin hyvin kun mihin oli totuttu.

  A.Karttunen

  Kiinnostaa kyllä puunostajana. Mutta aion kyllä jääräpäisesti tarjota hankintana myös tukkia. Kokeillaa nyt jatkuvalla kasvatuksella ja moottorisahameinigillä mitä tulee vai tuleeko mitään.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)