Keskustelut Metsänomistus Puunkaatoa näinkin

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Puunkaatoa näinkin

  On ammattimiesten ryhmä joka hoitelee vaikeiden ja ahtaiden paikkojen puun kaadot.Julmia pihapuita karsitaan lähelle latvaa.
  On vaijeria ja lenkkiä vyössä.Saha kaiken lisäksi.Varusteet on oltava kiipeämiseen.Turvaamiseen Ja osata latvapäästä sopivasti vaijeria tai köyttä alhaalla kaverin hoidossa toinen pää ja sahauksen on osuttava nappiin.Ylhäällä tuulee aina.Ei ole hepposen miehen työtä.Jotain voi aina mennä vikaan.Voi vain miettiä mitä jos rungossa on jotain lahoa tai.
  Katselin juuri tätä toimintaa.

 • Jätkä

  Noin kymmensenttinen runko vielä kestää, mutta se huojuu jokaisesta liikahduksesta niin, että puussa on jo aika turvaton olo.
  Iso puu yleensä kestää metsurin painon hieman lahonakin. latvuksen saa laskettua alas myös taljalla, jos paikka on ahdas.
  Aikaahan siinä kuluu, joten täytyy varautua myös hintavaan työhön, pelkkä puutavara ei aina riitä palkaksi.

  r.ritva r.ritva

  Kuvissa esittelin tilanetta ja jossain pienessä näytöksessä olen nähnyt pienempää puuta.Tämä oli jo kokonaisuus.Miten runko vielä pitkälaippaisella sopiviksi pätkittiin.Tosi komiaa pölkkyä.Voisipa noista osaava hienouksia tehdä.Oksisto kuormattiin ja hakkeeksi sanoivat menevän.
  Eikö se latvapuolen sivulle alasvetäminen tarkoita ettei se iske runkoon jossa metsuri on.Tosiaan noissakin korkeuksissa aukealla tuulenvirettä on.Siksi kai aamuvarhainen onkin tyynin aika.Vai mite on?

  Jätkä

  Olen muutaman puun latvan pudottanut. Osan kiipeämällä ja osan nostokorista.
  kieltämättä latva kaatuessaan voi ravistaa runkoa aika voimakkaasti, ellei ehdi tai pysty pitopuuta katkaista silloin , kun kaatuminen on varmaa.
  Kuitenkin on syytä olla rungossa todella hyvin kiinni, koska se saattaa ravistaa metrin kumpaankin suuntaan ja tahti on nopea.
  Pelastuslaitoksen nostokorikin huojuu tuulella, kun ollaan yli 25 metrissä.
  Oli ihana tyttö yksi Haapajärveläinen, joka nousi korissa sahan kanssa latvalle ja sahaili pokkana oksat poikkiylösnousun aikana.
  Sitten latva poikki 15 sentistä, ( Maksimikorkeudessa oltiin) – ja tyttö väänsi vänkärillä, kun minä sahasin.
  Puu oli kannoltaan n. 95 – senttinen lehtikuusi.
  Tyttö oli ensimmäinen vapaaehtoinen 16 oppilaan joukosta ja kyllä hänestä tuli terhakka metsätalousinsinööri.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)