Keskustelut Puukauppa Puutavaran varastointi

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Puutavaran varastointi

  Tein puukaupan syksyllä 2017 ja asvalttitien varressa oleva leimikko hakattiin marraskuussa. Kaikki puut oli kuljetettu pois ennen vuodenvaihdetta 2018. Talven kuluessa, helmi-maaliskuussa aukolle tien varteen alkoi ilmestyä puupinoja jostain aivan muusta hakkuusta, pöllien päissä olevien lappujen mukaan ostaja oli sama kuin omassa kaupassani. Hakkuusopimuksessani lukee sanatarkasti: ”Ostaja saa varastoida sopimukseen kuuluvaa puutavaraa myyjän omistamalla maalla.” Kyseistä puutavaraa ei kuitenkaan ole hakattu maaltani eivätkä ne näinollen kuulu sopimukseen, lapuissa olevat numerotkaan eivät täsmää. Nyt on alkamassa maanmuokkaus ja uudistus, hyvän kokoisia tukkipuupinoja on seitsemän kappaletta ja niiden alle jää maata useita aareja. Olin yhteydessä ostajaan, hän lupasi hoitaa asiaa eteenpäin, aikataulu kuitenkin on avoin.

  Onko kellään kokemuksia vastaavasta? Voisinkohan laittaa ostajalle laskun maa-alani käytöstä varastointiin? Entä jos puita ei viedä pois ennen kuin maanmuokkaaja lähtee aukolta, kuka muokkaa ja uudistaa pinojen alle jäävän maa-alan?

 • Visakallo Visakallo

  Ko. paikka tuntuu olevan puutavaran välivarastointiin hyvin sovelias. Yksi vaihtoehto voisi olla tiedustella yhtiöltä tarvetta pysyvämpään välivastopaikkaan, ja saada tästä sitten sovittua korvausta.

  Uusmetsäläinen

  Aloittajan asian hoitoa toivottavasti auttaa, että ostaja on tiedossa ja hänelle voi esittää korvausvaateet.

  Itselläni oli kevättalven aikana hakattu tien kummaltakin puolelta 5-6 kuutiota puutavaraa ja pinottu tien viereen  kuljetusta odottamaan tukit ja kuitu eroteltuna. Hakkuun suorittaja ei ole ilmoittanut itsestään mitään, joten tein ilkivaltaan  kyllästyneenä asiasta rikosilmoituksen. Poliisikaan ei löytänyt ketään epäiltyä asiassa, joten tapaus jäänee ikuiseksi mysteeriksi.

   

   

  -Risukkojenraivaaja- -Risukkojenraivaaja-

  Helmikuussa itselle tuli ilmoitus toiselta mo että taimikkoani käytetään laanipaikkana talvitien varressa. Kävin katsomassa ja otin pari kuvaa ja lähestyin saha yhtiötä kysymyksellä miksi laanipaikkanne on taimikossani ? Taimet näkyi todella hyvin lumenaltakin mutta siitä huolimatta he olivat läjät siihen tehny. Yhtiön pomo selvitteli asiaa ja siirti vastuun mhy:lle kun he olivat antaneet työmaa kartat yms… Lopuksi keskustelimme korvauksesta ja pääsimme yhteisymmärrykseen ja loppu hyvin kaikki.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)