Keskustelut Puukauppa Pystykaupasta , ajamatta jääneet puut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 72)
 • Pystykaupasta , ajamatta jääneet puut

  Merkitty: 

  Jos tehdään pystykauppa harvennushakkuusta ja puut on tienvarresta ajettu ja rahat tilille saatu. Niin lumien sulettua löytyy hakkuusta metsään jääneitä pöllejä/tukkeja. Onko nämä metsään unohtuneet puut myös metsänomistajalle maksettuja, vai jääneet tilityksen ulkopuolelle?

 • Puuki

  On. Jos on motomitta luovutusmittana sopimuksessa ja niin on tehty.    Ei , jos metsäpätkät on lumppeja, joita on ollut tarkoituksen mukaista tehdä tai luovutusmitaksi on sovittu tehdasmitta tms. (silloin pakurikeisarin nousu voi olla vähän hitaampaa kuin muutoin).

  Metsuri motokuski

  Maksettu on ja yhtiön puita.

  Timppa

  Jos ovat kaupassa sovitun korjuuajanjkin jälkeen metsässä, niin silloin taitavat muuttua metsänomistajan puiksi.

  Jos kuusia on yli 10 m3/ha, niin sitten yhtiön pitää kerätä pois tuholaislain perusteella.

  Apli

  Soitto ostomiehelle, ja homma selviää eli tulevatko hakemaan ne vai jääkö ne sinulle, en muista koskaan omalla kohdalla että hakemaan olisivat tulleet, nyt varsinkin kun kelirikko tulossa ja koneketjut tekee lumituhoja ja viimeisiä harvennuksia..

  Korpituvan Taneli

  Minulla jäi siitä ainoasta SE:n kaupasta melkoisesti puuta metsään. Kysyin ostomieheltä mitä tehdään, sanoi että tee mitä tahdot. Keräsin pois ja myin hankintana.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  oksapuu

  Motomitta on ainoa oikea, tulee metsään jääneetkin puut maksettua…

  Yhtiöt tietysti tykkää vaaka- tai tehdasmitasta, jää se mittatappio metsänomistajan piikkiin…

  Metsäkupsa

  Urakoitsijan vastuulla metsään jääneet puut.Yhtiö on maksanut motomitatut puut ja urakoitsija saanut rahat,vaikka osa jäänyt metsään.On yleensä hävikkiä,ellei ole niin paljon ,että ajavat jälkeenpäin pois.Itse olen hyvältä hollilta kuskannut myyntipinoon kuten Taneli.

  metsä-masa

  Pystykaupassa motomitan ollessa mittaus- ja maksu tapana on metsään jääneet puut aina ostajan puita. Talvileimikossa metsään jääneet puut on hankala yhtälö, koska puiden keruu tuottaa aina lisää juurivaurioita, osa juurivaurioista jää sammalmaton alle piiloon.

  Omatoimisesta puiden keruusta on tyylikästä käydä  keskustelu ostohenkilön firman suunnitelmasta puhdistaa metsä. Luvan saatuaan voi toimia kuten Taneli ja Metsäkupsa edellä kertoi.

  Pakurikeisarin nousu

  Kiitokset vastauksista ja neuvoista, lähetin ostohenkilölle viestiä asiasta.

  Jalmari Kolu

  Samanlainen juttu sattui omalle harvennukselle. Soitin ostomiehelle joka totesi kaupan päättyneen, lupasi puut minulle ja arveli vielä: ”no ei sillä kovin paljoa voi olla”. Tuli kuitenkin kerättyä pinoa katsomaan ja meinaisi hermostua. 13k-m3 oli pinossa kuusta ja siitä 30% tukkia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 72)