Keskustelut Puukauppa Raha ratkaisee

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Raha ratkaisee

  Merkitty: 

  Raha ratkaisee – vai ratkaiseeko, kun teette puukauppoja? Annatteko arvoa sille jos tiedätte jonkin yhtiön/toimijan urakoitsijan tekevän hyvää jälkeä, vaikka hinta ei olisikaan paras? Onko myös tullut korviin, että jonkin yhtiön urakoitsija tekee vähän huonompaa jälkeä, mutta tarjoaa parasta hintaa?

 • Jätkä

  Urakoitsijoissakin on eroja. jotkut ovat vaan onnistuneet valkkaamaan ja palkkaamaan paremmat kuskit, jotka yleensä saavat myös enemmän samassa ajassa puuta tehtyä ja ajettua.

  Korjuujälki on se, joka jää metsään usein kymmeniksikin vuosiksi.

  Jos taas lasketaan vain rahallista etua, on tietenkin hakkuukoneen kuljettajan katkonnassa käyttämä järki kullan arvoista. Myös tukkien katkonnassa käytettävät mitat voivat olla eri yhtiöillä ratkaisevasti erilaiseen tulokseen johtavia.

  Siksi pitäisi saada käyttöön puun myynnissä menetelmä, jossa maksettaisiin koko tukkiosuudesta tukin hinta, katkotaan se ihan miten tahansa.

  Avohakkuissa korjuujäljellä ei ole kovin suurta merkitystä, mutta kasvatushakkuissa se kai on kaikkein tärkein asia. Jos metsästä on otettu parhaat puut, taikka se on hakattu vajaatuottoiseksi, kolhien ja polkien jäävää puustoa mistään piittaamatta, on kyllä syytä lähteä käräjöimään korvauksia.

  Apli

  Harvennuksille, eli ensiharvennuksilla ja myös 2 harvennuksille en ole päästänyt kuin yhden ostajan alueurakoitsijaa koneineen, koskaan en ole pettynyt, tunnen myös omistajat ja tiedän että heidän työnjälkeen voi luottaa… Olen myös kokeillut muita, huonolla menestyksellä! Hinta ei ratkaise, päätehakkuut on sitten eri juttu siellä hinta ratkaisee!

  pikkutukki

  Ei meilläpäin ole huonoja kuskeja , valusivatko ne etelän suuntaan !

  Rane2

  Niitä on ilmeisesti paljon yhden tietyn metsäkoulun ympäristössä?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  ”Siksi pitäisi saada käyttöön puun myynnissä menetelmä, jossa maksettaisiin koko tukkiosuudesta tukin hinta, katkotaan se ihan miten tahansa.” Kiitos Jätkä tärkeän asian esillä pitämisestä. Esitin tätä kymmenen vuotta sitten: http://metsanomistaja.blogspot.fi. Voisihan tuota joku kokeilla – tarvitsisi vain ohjelmoida hakkuukoneelle speksit!

  Jätkä

  ”Niitä on ilmeisesti paljon yhden tietyn metsäkoulun ympäristössä?”

   

  Rane 2:nen on kyllä huonoista viimeinen. Vahingosta viisastuneina, otimme hakijoille käytäntöön älykkyystestin.

  Rane2

  M.O.T.

  Potifar

  Rahassa erot eivät ole kuitenkaan kovin suuria ja ero kutistuu huomattavasti, jos saat hyvän työjäljen. Itselleni se on ykkösasia. Siis harvennukset, joissa hinta on toissijainen ja työ ykkönen.

  On vain niin, että yksi isäntä ei kovin montaa kiertoa näe alusta loppuun.

  Siis välivaiheiden hakkuut.

  Oletetaan näin: istutat kun olet 20. Ykkösharvennus kun olet 45. Kakkosharvennus kun olet 60. Päätehakkuu kun olet 80-90.

  M.O.T

  ps. työ ja sen laatu ”silloin aikoinaan”

  oksapuu

  Niin…

  Ensin neuvotellaan leimikolle hinta, seuraavaksi se joka leimikon hakkaa/ajaa. Molemmat kirjataan kauppakirjaan…

  Missä tässä on ongelma?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Aloittajan kysymykseen ratkaiseeko raha,vastaus on,että joltakin osin.Minulle tärkeitä asioita ,joilla on suuri merkitys: Luotettava kauppakumppani/ henkilökemia/ aikaisempi yhteistyö,hyvä korjuujälki,korjuuaikataulu.Puunhinnat tiedän uskoakseni millä puukauppa kulloinkin syntyy. Nyt olen keskittänyt yhteistyön valtaosin S/E kanssa ,koska homma pelaa erittäin hyvin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)