Keskustelut Luonto Raidat ja pajut koivikon seassa

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Raidat ja pajut koivikon seassa

  Merkitty: 

  Pyrin pitämään vanhempieni metsät mahdollisimman luontaisessa tilassa. Siellä saa kasvaa muutakin kuin koivua, kuusta ja mäntyä. Pääpaino on kuitenkin koivulla joko myyntiin tai polttopuiksi.

  Käykö niin että koivujen seassa olevat pajut ja raidat jäävät alikasvuksi? Jos on vaikka raita metrin päässä koivusta. Jätänkö sinne vai onko parempi harventaa pois?

 • Metsäkupsa

  Sehän riippuu siitä, minkä kokoisia koivusi ovat. Jos vielä taimikkoa, niin kyllä etenkin raita suutii muut puut. Koivujen oltava useita metrejä edellä, silloin sama mitä tureikkoa  alla kasvaa.  Jos haluat hirvien majoittuvan sinne, niin  kyllä pajut ja raidat toimivat kutsuna tulla koivikon hoitoon.

  pv

  Koivikko on 8 vuotta sitten istutettu ja selkeästi edellä pajuja. Muualla tontilla taas sellaista 5-6 vuotiasta luontaisesti syntynyttä koivua.

  Olen noita raitoja erityisesti säästellyt. Niinkin paljon että olisi varaa kaataa joitain pois, vesomisenkin riskillä. Pajuja taas pyrin jättämään hyönteisille, sillä periaatteella että jos ei haittaa ole niin en raivaa pois.

  Metsuri motokuski

  Kyllä se raita on myös yhtä tärkeä kasvi hyönteisille.

  pv

  Jep kukkii aikaisin. Tahtoo vain kasvaa pensasmaisesti 6-7 kpl samasta puskasta. Nuo yksittäisrungot ovat komeita.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)