Keskustelut Metsänhoito Raivauksen hinta 285€/ha + alv

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 127)
 • Raivauksen hinta 285€/ha + alv

  Paikallisjulkaisussa oli kirjoitettu siirtymisestä kiinteään raivaustaksaan maksimissaan 5 kasvukauden ikäisissä havupuutaimikoissa.

  Mites muuallapäin Suomea?

 • Pähkäilijä

  Etelä-Karjalan alueen mhy:n hinnoittelua tuo aloitus. Ihan hyvä päänavaus kun muilla ei ole hinnoittelua näkynyt missään. Toivottavasti leviää enemmänkin käyttöön ja saa sitten samanlaiset vertailuhinnat näkyville kun bensa-asemilla konsanaan.

  Ei kait sitä kartellia ole rakentumassa jos tarjoaa sitten halvemmalla tai kalliimmalla 😉

  Rane

  PAREMPI ETTÄ YLÄHULI ON LEIVÄN PÄLÄ KUIN ALLA!SILOINHAN OLISI TUNKEMASSA LEIPÄÄ NENÄÄN!

  jees h-valta

  Aivan noin ja turha tyhjää on nyhjää. Ja vielä turhempaa maksaa siitä. Aina pareen hiukan myöhään kuin turha tuhtaus. Kyllä se isokin saitta yleensä on katkennut kun vain on koneet työtä myöten.

  Hiluxmetsuri

  Ei kait tuossa mitään pahaakaan ole. Saa itse tehtynä aimo hyvän korvauksen omalle työlle. Jää sitten ylähuuli leivän alle tai päälle. Mulla ainakin tuppaa ylähuuli aina tulemaan nimenomaan leivän päälle.

  Metsuri motokuski

  Kyllä jos tuolla korvauksella sotumaksut maksaa, saha, poltoaine ja varustekulut sekä kilometrikulut työmaalle niin ohueksi jää tuntihinta työlle. Keskimäärin kun laskee noin puolihehtaaria päivälle niin korvaus olisi reilut 142 €/pv. Jos töitä tekee noin 6 tuntia päivä jää tuntipalkaksi ilman kuluja noin 23 euroo. Siitä sotukulut, auto sekä varuste ja sahakulut ollaan noin alle 10 € tuntikorvauksessa josta vielä vähennetään oma henkilökohtainen tulovero. Siihen kun lisätään työn kausiluonteisuus kun talvella ei ole mitään hommia niin voi varmaan arvailla kunka paljon tämä innostaa uusia metsureita alalle. Kohta tuolla hinnalla ei tule edes virolaiset vaan pitää rekrytointi suunnata Puolaan, Ukrainaan ja lähi-itään. Virolaiset ovat jo nämä meidän työhommat hylkäämässä kun samaa liksaa alkaa saamaan jo kotimaassa.

  Olen kirjoittajien kanssa samaa mieltä että raivauksen ajoituksella päästään kohtuullisiin kustannuksiin. Monessa kohteessa kun ajoissa mennään niin tuollakin hehtaarihinnalla päästään hyvään tulokseen mutta myöhästyneissä raivauksissa ei työntekijää tuolla taksalla saa. Eikä pidä saadakkaan.

  tervas tervas

  Eikös tekijämies perkauksella keskimääräisesti tekase väh. hehtaarin päivässä?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kylläkai ammattimieskin tekee hehtaarin aluetta pari päivää, ellei se nyt sitten ole poikkeuksellisen helppo kohde.

  Meikäläinen tuhtaa sitä viikon, mutta se onkin eri juttu. Mainio sanonta tuo Jeessin ”tuhtaus”, sopii niin hyvin meikäläisen tekemisiin.

  Onkohan kiinteän taksan määrittely sittenkään viisasta. Työn vaativuus riippuu niin monesta tekijästä, esim siitä miten perusteellinen raivaus on ollut ennen uudistusta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsuri motokuski

  Joo. Kyllä kelpais myös allekirjoittaneelle, Voisin myös tinkiä tuosta 285 eurostakin jos kemerat kilahtaisi raivaajan rahapussiin.

  Raivaaja

  Kohteissa on niin isoja eroja,että tulisi isot heilahtelut päiväansoihin. Tällä hetkellä edellinen raivauskohde oli paha varhaisperkaus jossa alaa tuli 0,8-0,9ha/pv. Nykyisessä kohteessa tulee 1,5ha/pv ja edelleen varhaisperkaus. Osittain hirvituhoaluetta.

  Metsuri motokuski

  Viimekesänä varhaisperkasin kymmenkunta hehtaaria noita noin 5- vuotiaita taimikoita. Työaikani oli noin 6 h ja en juuri koskaan päässyt hehtaariin päivätuotoksessa. Ehkäsyynä oli se että kuviot olivat kannostanostettuja aukkoja joissa oli koivuvitelikköä ihan lavana. Varmaan tuohon hehtaariin pääsee kuiva pohjaisilla taimikoilla joissa kannon on nostamatta. Jos tuohon hehtaariin päivässä pääsee tuolla hinnalla niin kyllähän sillä palkoille pääsee ilman muuta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 127)