Keskustelut Metsänhoito raivaus-asiaa, hinnasto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Tee Ström

  Taitaa noilla hinnoilla jäädä työmaat aika vähiin. Metsänhoitoyhdistyksetkin ovat näissä taksahommissa ”isännän” asialla eli mahdollisimman halvalla tarttis tehrä. Ja mieluimmin paljon ja laadukkaasti, muutoin tulee napinaa.

  topintam

  Noita hintojahan kelpaa esitellä, eikä varmasti pääse rikastumaan. Jos hyvin käy terveyttä riittää pitempääkin kun ei aina tartte puskea sitä hehtaaria päivässä että juuri palkoille pääsis.

  Jos risusavottamies yrittäjänä pukkaa 4 tankkia päivään jää se satanen josta sivukuluja puolet ? 50eguu verotettavaa?? Tietenkin voi olla palkansaajana ja sitten huudella hintoja yrittäjälle. Esim vuosi yrittäjänä avaa silmiä kummasti kuinka se oma palkka ja yrittäjätulo voi olla eriasia. Yrittäjänriski olisi aina laitettava hintoihin, metsuripuolella tämä on tosin kaukainen haave.

  Työvoimatoimistokortti on kyllä aika hyvä,,ainakin omat taimikot senverta arvokkaita että en päästäisi ”keskimääräistä” työvoimatoimisto sahuria omaan mettään.

  paskolammi

  Risusavottamies. Et asune Forssan maisemissa 😉

  Raivaaja

  Kovia taksoja. Mulla taimikon raivaustaksa pyörii keskimäärin 170-190€/ha.Hyvin harvoin menee yli 200 euron. Vaikeissa kohteissa olen myös pyrkinyt välttämään suuria taksoja. Teen työtä MHY:n palkollisena urakkapalkalla, en yrittäjänä. Meillä MHY:lle on jo tarjottu romanialaisia metsätöihin. Joitakin kohteita ovat jo raivailleet suomalaisen yrittäjän alaisuudessa. Kilpailu kovenee 🙂
  Lisätään vielä, että tuolla raivaustahdilla mitä ensimmäisen viestin linkin esimerkeissä sanotaan niin aika taitaisi kulua kannon päässä istuessa.

  hanhi

  Ei kaverin hinnoittelu pahasti pielessä ole. Hehtaarihinnat näyttäisivät kuvien perusteella olevan aikalailla OK.
  Itse sanoisin kyllä perstuntumalta suoriutuvan hieman nopeammin noista kohteista, mitä kaverin arviot ovat. On kuitenkin muistettava se totuus, että asiakas harvemmin valittaa, jos urakka menee aikataulutusta nopeammin, mutta arvioipas toistepäin pieleen, niin jo vot.

  Ja Raivaajalle… jos sinä saat mhy:ltä palkkaa esim 190€/ hehtaari, niin mhy laskuttaa asiakkaalta vähintään 500€/ha. Sosiaalikulut, mhy:n toimihenkilön palkka, ja kreikkalaisten osuus pitää laskea myös mukaan hinnoitteluun.

  Raivaaja

  Nimimerkki Hanhelle sen verran, että 190€ taksalla metsänomistajalle kokonaiskulu ilman tukia ja vähennyksiä on noin 340€.
  Pahin mahdollinen ryteikköä tekee noin 0,5ha päivä. Edellä mainitun linkin taksa 1370 €/ha alv 0 %. Eli päiväpalkaksi tulisi noin 700€. Ihan kiva.

  topintam

  http://www.metla.fi/ohjelma/mkl/seminaarialustukset/mikkeli/VKan_Mikkeli_THLaatu04_sec.pdf

  Tuossapa pohjaa taimikonhoidon hinnoitteluun. Sivulla 11 näyttää olevan ajanmenekistä mainintaa, keskipituuden ollessa 3,5m näyttäisi aikaa kuluvan 2,4 pv/ha

  Helppo on myös huomata kuinka paljon palveluntarjoajissakin on eroja toinen yritys tuuppaa 1.25 pv/ha ja tuo hitain surraa 3pv !

  huski

  Itse näitä puskia urakoivana törmään jopa muutaman kerran työkaudessa asiakkaaseen joka väittää taksojani ”sika kalliiksi”.No minuhan täytyy silloin häipyä taka vasemmalle.Jonkin viikon kuluttua on puolet asiakkaista soittaneet jopa takasin että voitasko jatkaa raivausurakan neuvotteluja.Aika se näissä hommissa joka vesakon kasvattaa ei metsurien taksat.Minusta yllä olevan nettisivun taksat ovat kohillaan ja palvelu periaatteet on tuotu selkeesti esille.Itse kanssa olen helposti suosittelemassa että isäntä ottaa yhteyttä mhy:n neuvojaan jos ravausurakan sivuehdot ei ole kohdillaan.(kemera,metsäsuunnittelu ,energia kohteet)Kun nämä on maaomistajalle selvittänyt sen alan ammattilainen – on helppo lähtee tekeen tiukkaa tarjousta töistä.Siinä välissä vaan jää mhy:n väeltä ja ehkä isänniltä tekemättä kilpailutus.Kyllä meitä urakoitsijoita riittää.

  Raivaaja

  Laskin että MHY:n työnä erityisen vaikea raivauskohde on maksanut kokonaiskuluineen pahimmillaan 500-550€/ha. Tuossa luvussa on kaikki metsänomistajan kulut. Siitä sitten vähennetään erityisen vaikean kohteen kemera-tuki ja loput voi vähentää verotuksessa.
  Jos jossain metsänomistaja maksaa 1400€/ha taimikon raivauksesta niin tällaisen haluaisin minäkin nähdä. Tuolla taksalla minustakin tulisi mukavan äveriäs mies. Meillä päin meidän nykyisiäkin taksoja pidetään kalliina. Itsellä keskiverto taimikon raivauskohteessa raivaan noin hehtaarin päivässä.

  Tee Ström

  ”Metsähallituksella häärii Romanialaisyrittäjä, jolla Albaaneja töissä. Sahaavat tosi halvalla ja se on metsähallituksen päätöksen peruste”.

  Lähetetty: 5 h, 4 min sitten
  lähettäjä: Risusavottamies

  Onkohan tässäkään nyt sitten minkäänmoista järkeä ? Kannattaako politikoiden loppujenlopuksi rutista työttömyyskorvauksista jos valtion omistama yritys palkkaa ulkomaalaisia samaanaikaan kuin ammattitaitoisia metsureita asuisi palstan reunalla ? Ja osa heistäkin joutuu ilmoittautumaan kortistoon kun aina ei ole töitä tarjolla JÄRKIHINTAAN sulanmaan aikanakaan.
  Metsähallituksen päättävissä portaissa näyttää tyhmyys tiivistyvän.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)