E Keskustelut Tekniikka Raivaussaha ja helle

Tämä aihe sisältää 134 vastausta, 30 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi A.Jalkanen 7 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 134)
 • Raivaussaha ja helle

  Paljonkohan nuita suuttimia kannattaa löysätä kun on nuo +30 helteet tulleet? Meinaa joka saha oikutella tämmöisellä kelillä jopa autotunekin hyytyilee ja moomottaa.

 • arto

  Ei minun kone oikuttele. Mutta kyllä sen tehoissa huomaa , Että lämmintä on. Eli suuttimet ei kohdallaan jos oikuttelee.

  husku550xp

  Käy niin helvetin kuumana sahat että ei uskalla enempää sahata, pakko höllätä välillä. Eli autotunekaan ei osaa säätää itseään jos ei suuttimet siinäkään ole kohdillaan.

  arto

  Onko pohjaläppä auringolla. Kyllä ne lämpimänä käy mutta niin käy mieskin.

  trimmeri

  Mitäs mitäs? Eikö autotune ja m-tronikki ole juurikin tehty sitävarten, että kelillä kuin kelillä täydellinen toiminta? Ite kurmootin horsmaa ja vatukkoa kolmioterällä ja alko säätövirheet löytymään.

  rööri roope

  Muutama tunti siimarilla heinää nurin.Hyvin pelitti tilhin 480:n ikää 14v.Urut selällään koko ajan ei nikotellut.

  Viime syksyn jäljiltä toka nykäsyllä alkoi pelittää.Syksyn jäljiltä rus bensa tankissa.

  eero heikki eero heikki

  550xpg sahasin 5 tankillista,oli uuden koulun pohjan aukasu koivukuitua enimmäseen,ei oikutellu saha eikä sahaaja !

  Jätkä

  Meillä oli talven jäljiltä bensaa säiliössä, tarve oli pieni ja tankkasimme Gombikannut siitä. Raivurit lähtivät käyntiin kuin hauki rannasta ja pelittivät mainiosti. Pidettiin puolen tunnin jälkeen tauko, jolloin arviotiin ntyön jälki – puiden valinta ja runkoluku.

  Sitten jatkoonSahat olivat auringonpaisteessa kuumia niin, että kättä korvensi kun koski. Käynnistys oli vaikeaa, kuuma kone tarvitsi ryyppyä, mutta tukehtui.

  Pohdiskelin syytä, moni ehdotti, että on naftaa tms bensan joukossa. EI! Syynä oli talvibensa. Kun hain jakeluasemalta uutta (kesälaatua) koneet alkoin taas toimia.

  Talvilaatu on paljon herkemmin kaasuuntuvaa ja muodostaa höyrylukon. Varsinkin sahoissa, joissa bensiinitankki on kampikammion ympärillä, saattaa bensiin alkaa kuumassa sahassa kiehumaan.

  oksapuu

  Heh juu…

  Vanhalla Tilhin 480: sellä ja Oregonin siimapäällä heinänniittoa nelisen tankkia. Ei kyllä kulmavaihde kärsinyt kättä pitää…

  Tulipahan varasahasta poltettua karstat pois 🙂

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onko tuo kesä/ talvibensa ongelma edelleen noin hankala. Joskus 90 luvun alussa kirosin kun moottorisahalla ei pystynyt sahaamaan kuin puolen tankkia kerrallaan kesällä. Selvishän se kun aukaisin tankin korkin niin bensa kiehui tankissa. Ei auttanut kuin aina jäähdyttää tuulisessa varjoisassa paikassa. Kesäbensalla kaikki ok.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Otin tuossa pari bisseä varjossa. Enkä ajatellutkaan moottorisahoja. Ovat viileässä varastossa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 134)