Keskustelut Tekniikka Raivaussaha lähtee huonosti käyntiin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Raivaussaha lähtee huonosti käyntiin

  Merkitty: 

  Mistä voisi johtua, että Stihl FS 480 lähtee huonosti käyntiin ensimmäisen käynnistyksen jälkeen ja ei käy tyhjäkäyntiä?

  Sain eilen raivaussahan käyntiin ja sain sahattua ehkä 5-10 min, kun en päästänyt sahaa tyhjäkäynnille. Sitten saha sammui, eikä heti lähtenyt käyntiin ollenkaan. Odottelin ehkä 10-20 min ja saha lähti käyntiin ja sain sahattua taas hetken. Saha ei käynyt yhtään tyhjäkäyntiä ja kun taas sammui, ei lähtenyt enää käyntiin. Myöhemmin taas kokeilin ja lähti helposti käyntiin.

  On vaihdettu uusi tulppa ja bensansuodatin sekä tuore pienkonebensa. Käytössä on kesäilmansuodatin, joka on aika uusi. Sää oli pari astetta plussan puolella.

 • Ola_Pallonivel

  Ootko käyttäny kaasaria auki? Likaa tai osia rikki siellä?

  Tolopainen

  Vika on pienkonebensassa eivät ole tasalaatuista.  Tilhi ei niillä käy tyhjäkäyntiä ilman rankkoja säätöjä.

  ChesterC

  Bensaletkussa murtuma aiheuttaa kummia käyntihäiriöitä.

  Jätkä

  Bensassa ei ole vikaa. Jos et ole koskenut kaasuttimen säätöihin, niin vika todennäköisesti bensaletkussa tai jopa suodattimessa.

  Tolopainen

  Bensassa on vikaa tilhin raivaussaha ei käy tyhjäkäyntiä markettien pienkonebensalla. Eikä sitä saa edes säädettyä sillä toimimaan. Pitää ostaa tilhin omaa pienkonebensaa jos sitä käyttää. Voit käydä huollosta kysymässä kertovat saman asian.

  Nimetön

  Ainakin mun vanha Stihl 480 pelaa kuin enkeli oli sitte tankissa autobensaa tai Ruotsalaista tai kotimaista pienkonebensaa. En edes muista että ois ollut millonkaan bensan vaihdon yhteydessä  säätö tarvetta.

  Nimetön

  Jos vaikka Neste valmistaa pienkonebensaa niin ei se bensa siittä miksikään muutu myy sitä sitte automarketti tai kyläkauppa.

  Kuitupuunkasvattaja

  Eikös näissä uusissa sahoissa kone säädetä joko vanhan ajan 2t-bensalle, alkylaattibensalle tai jopa sille omalle Tilhin bensalle? Jos on väärissä säädöissä, niin tulee käyntihäiriötä. Ammattilainen tuttava käytti ainakin huoltoliikkeessä ja siellä säätö tehtiin tyyliin lastuviritys.

  Jätkä

  480 ei ole ”uusi saha”, siinä on jotain vialla, jos se ei käy pienkonebensalla . Asiaa epäilevä voi testata jutun kaatamalla tankin tyhjäksi ja pistämällä sinne 98 oktaanista ja 2prosenttista seosbensaa – aivan samalla tavalla käy.

  Jos haluaa esittää Tolloa, niin ei muuta kuin Tollon kuoroon vaan…

  Tolopainen

  Ei ole mitään tarvetta käyttää pienkonebensaa jos käyttää 2% synteettistä kakstahtiöljyä, saha ei savuta eikä kärytä ja toimii paremmin.

  Miksi huskilla ja tilhillä on omat pienkonebensansa jos marketista myytäisiin yhtä laadukasta tavaraa. Muoviakin on eri laatua käyttötarkoituksen mukaan. Eikä niistä maalikko mitääni eroa näe.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)