Keskustelut Tekniikka Raivaussaha temppuilee

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Raivaussaha temppuilee

  Sain omakseni käyttämättömän huski 245 rx:n vuosimallia -01 tai -02.
  Nyt kun vajaa kymmenkunta tankillista sahannut, niin saha lämmettyään alkaa sammuilla heti kun kierrokset laskee lähelle tyhjäkäyntiä. Eli pitääkseen sahan käynnissä on koko ajan rumputeltava kaasua.. Myös käyntiinlähtö sahan sammuttua on nihkeää ja monesti pitää ryyppyä käyttää yhden nykäisen verran..
  Tulpanvaihto ei auttanut asiaa ja säätöihin ei ole koskettu.. Ilmanputsarikin pitäisi puhdas olla. Mikähän mahtaisi olla vikana?? Kaasarissa likaa tai jotain vikaa? Vai olisiko 10vuotta käyttämättömänä seisominen haperruttanut joitain paikkoja?? Kiitokset jo etukäteen!

 • Leevi Sytky

  On tehtävä tutkimuksia. Kannattaa aloittaa bensaletkusta ja katsoa onko se hapertunut.
  Oireet viittaavat siihen, mutta voi vikaa olla muuallakin.

  Mehtäläenen

  Edesmenneellä 245:lla oli samat oireet. Vika tuli yllättäen ja kylmänä pelasi hyvin, mutta lämmettyään sammuili ja piti kaasulla ”narrata”, että sai pidettyä käynnissä, mutta eihän siitä työnteosta tullu mitään. Tyristori oli rikki ja uuden osan saa huoltoliikkeestä muistaakseni 70 eurolla. Tosin noita on liikkeellä käytettynä ja purkuosanakin aika hyvin.

  Mehtäläenen

  On nuo oireet kyllä niin selvät, että ei oikein muutakaan pysty epäilemään(tällä kokemuksella hehe:). Halvimmalla pääset, kun hankit toimivan käytetyn tyristorin ja isket kiinni.

  Räkämänty

  Kiitoksia vastauksista. Pitääpä jonkun vehkeistä enemmän ymmärtävän kanssa ruveta purkamaan vehettä. Ihmetyttää kyllä kun sahalla sahattu vasta ykköstunteja niin alkaa jo paikat hajoamaan..

  T.Pihlaja

  Täytyy yhtyä Artoon… (ei siinä merkityksessä!)

  Bensavialle tuo vaikuttaa… Jos huohotin ei oo tukossa ja letkut ehjät, niin alkaa vaikuttamaan kaasarin kalvoille…

  Sekä kalvot, että bensaletkut hapertuvat sahan ollessa käyttämättäkin, jos PA:ta on jäänyt letkuihin…

  tamperelainen

  Suuttimien säädöt ensin paikalleen.Stefojen vuoto sopisi taudinkuvaan.

  satapii

  Bensaletkussa reikä.
  Vanhahkossa sahassa on jo haurastunut vaikka ei olisikaan paljon käytetty. Samanlainen vika ollut omassa RX245 sahassa ja viankuvaus täsmää oman sahan temppuiluun.

  Jätkä

  Jos otit sahan käyttöön ”uutena”, niin siellä ei pitäisi bensajäämiä olla missään. Tekisin ensin perussäädön kaasuttimelle. Osaatko tehdä?

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)