Keskustelut Tekniikka Raivaussahan osto

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)
 • Raivaussahan osto

  Mikä olisi sopivin raivuri heinän ja vatukon niittoon,sekä risukon kaatoon?Paksummat puut kaadan moottorisahalla.Valinta perusteina on keveys,kestävyys ja hyvät valjaat.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Arto on varmaan siinä oikeassa että ammattilaiselle nykyinen moottori liian pieni.

  Tämä on nyt ensimmäinen kalu tätä sorttia. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa ei ensimmäinen versio ole paras mahdollinen. Tästäkin saattaa laajemmassa käytössä löytyä kehitettäviä kohtia, joiden muuttaminen ei edes ole kovinkaan kallista. Katsotaan minkälainen reppuraivuri meille on tarjolla esim. kolmen vuoden kuluttua.
  Veikkaan että ainakin tehokkaammalla moottorilla varustettu versio on silloin, mutta mitä muuta on muuttunut, se jää nähtäväksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Piti nukkua yön yli ennen kuin tuli kaivettua tämä ketju näkyville. Tässä on siitä reppusahasta.
  Gla:lle kiitokset avusta.

  Potifar

  Jokaisella on omat näkemyksensä ja mieltymykset. Ostin ensimmäisen r-sahan 2006 ja merkki oli Jonsered FC 2145. On sahattu todella paljon. Kulmavaihde hajosi 2011 ja kun en malttanut odottaa remonttia, niin ostin samana päivänä uuden Jonseredin FC 2145.

  Olen ollut todella tyytyväinen. Nyt vanhemmassa sahassa on kolmioterä, jolla vatut ja muu pienempi tavara ja uudessa ns.metsäterä ja 200 mm. On aivan riittävä raivaushommiin. Merkki ja malli ostettu Metsälehden testin perusteella. Näkyy ammattimetsureillakin olevan ja haastattelemani ovat olleet tyytyväisiä.

  Tuolla joku kyselin terän hintoja. Itse käytän Bahcon teriä ja maksavat tuolla kyläkaupassa 10.00 € kappale. Miksi tuo merkki? Sähkölinjojen raivaajilta on suositus. Rosvokauppias täällä kaupungissa myy hintaan 19.00-22.00 €. Ostan kaiken mahdollisen kyläkaupasta ja säästöt ovat isoja. Minulla oli tuolla viestiketjussa juttu tuosta Tilhin moottoriruiskusta. Kaupungissa hinta liki 800.00 € ja kyläkaupassa reilusti alle 700.00 €. Vappuna haetaan pois ja kesä menee ruiskutellessa. Vaimo on tilannut jo perusruiskutuksen ja naapuri auton pesun.

  Ja vielä se pakollinen: moottorisaha on Stilh MS 200. Muuta ei tarvita. Kaikki koneet ja laitteet huolletaan kerran vuodessa metsäkoululla Siilinjärvellä. Saa oppilaat harjaannusta. Kiitos!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Olen nyt päässyt hiukan maistelemaan mitä työskentely huskun ketjuraivurilla on.
  Käynnistyvyys hyvä kun ottaa huomioon, ettää siinä ei ole ollenkaan puolikaasulukitusta, niinkuin muissa raivureissa ja m-sahoissa on. Selässä käynnistys hiukan työlästä.
  Selkäänotto ja kuljettelu ajoneuvossa hiukan hankalaa.

  Työssä verraton, silloin kun työskentelyalue on monimuotoinen. saa suuremmankin puun poikki. Erityinen maininta pitää antaa sille että ojat ja muut epätasaisuudet eivät tällä olekkaan mikään haitta. Terä sopii sellaisinkin paikkoihin joihin normaalia pyörivää terää ei saa. Yhdestä juuresta kasvavat puskatkin saa kunnolla nurin, ei tarviotse latvia metrin korkeudelta.
  Niin se työskentekorkeuden säätö. terän saa juuri niin alas kun haluaa. Kumikäärme riittävän pitkä, säätövaraa on. Onkohan laitettu pidempiä kumeja uusiin sahoihin kokemusten myötä. Kun joku täällä jo kaipasi pidempää kumikäärmettä.

  Toiste lisää

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  TV

  Nostetaampa vanhaa ketjua ylös. Onko näistä reppuraivureista kertynyt millaisia kokemuksia nyt pidemmässä käytössä? Perinteisen raivurin ja 194 stihlin kaveriksi olen ajatellut? Miten juuri tuo Yksittäisten polttopuurankojen talteenotto sujuu tällä raivatessa ja auttaako ojanvarsien hoidossa? Perinteinen raivuri on aika hankala noihin ojanvarsiin, mutta tällä saisi ehkä reikää eteen ja pääsisi sahaamaan viistosti juuresta.

  Tolopainen

  Mitä olen kokeillut tuollaista ketjuraivurin tekelettä, ei pahemmin kiinnosta tärisee ja ei leikkaa niin kevyesti kuin raivaussaha. Pikku tilhi on paljon kätevämpi ketjuraivuri.

  jees h-valta

  Vaikka en ketjuraivuria ole käyttänytkään on tuohon pikkutilhin käytön kätevyyteen helppo yhtyä kyllä. Nyt seuraavaksi lähtee meitin pihan ruusupuskat. Siinäkin tosi kätevää vetää sahalla juuresta poikki ja sitten juontokouralla sähkölinjan laitaan.

  Ola_Pallonivel

  Eikös se ole raivurilla näppärämpi pusikot raivata, niin ei tarvi käsiä työntää piikkien sekaan? Säästyy selkäkin kyykkimiseltä.

  jees h-valta

  Hyvin sujui eikä yhtään piikkiä läpi käsineistä. Vahvat nahat vain pitää olla. En nyt vetänyt muuta kuin juuresta poik ja juontokouralla suoraan poisvienti. Sujui aika sutjakasti. Juontokouralla sai hienosti vedettyä kahden metrin aukeamalla paaliin ja menoksi.

  Puuki

  Onko kellä käytössä tai kokemusta akkuraivaussahasta ?  Husqvarnalla on reppuakut saatavissa. Niiden avulla pystyy jo ~ lyhyen päivän sahata.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)