Keskustelut Tekniikka Raivaussahan tyhjäkäynti

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Raivaussahan tyhjäkäynti

  Merkitty: 

  Minulla on vanha Stihl FS480 -raivaussaha ja sen säädöt on laitettu kohdalleen viime keväänä Stihl huollossa. Sahasin viime vuonna loppusyksyllä lämpötilan ollessa alle +5 astetta ja saha sammui monta kertaa tyhjäkäynnillä. Säädin LA-ruuvista tyhjäkäyntinopeutta, mutta se ei auttanut. LA-ruuvista loppui säätövara. Aiemmin syksyllä saha toimi hyvin, kun keli oli lämpimämpi. Mistä tuollainen ongelma voisi johtua?

 • Pavekka

  No onhan sekin osallistumista kun katsoo vieressä kun osaava asentaja tekee tai kuuntelee kun isot pojat juttelee miten se tehdään. Kyllä kalvoja joutuu joskus vaihtamaan. Ei mitenkään usein mutta huolto-osia nekin on.

  Jätkä

  Pavekka. Vähemmän meillä on opetuslapsina ollut ”Pavekoita”, jotka ammattikastiin itsensä ovat korottaneet, kyseessä ovat olleet metsäoppilaitoksen opiskelijat, nuorimmat peruskoulun jälkeen , myös lukiosta valmistuneita ylioppilaita, jotka ensimmäisiä kertoja pitelevät jopa kuusiokoloavainta kädessään. Aikuisia metsänomistajia on ollut meillä oppilaina tuhansia – ja heistä sahoihin tutustuneita muutamia satoja.

  On merkillistä, kuinka kankeasormista porukkaa tuosta massasta löytyy. Hyvin vähän on sellaisia, jotka pystyvät itsse asentamaan keinuvivun – ja sen jousen sekä ruuvaamaan ruuvin paikoilleen. Puhumattakaan keinun korkeudensäädöstä. Kyllä ne täytyy tehdä, tai ainakin tarkistaa jokaisesta ihan omin käsin ja -silmin.

  Enemmän siinä pitää ollaa mukana kuin silloin, kun yksin asentaa samat – jopa paljon nopeammmin.

   

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)