Etusivu Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan valinta!

Tämä aihe sisältää 235 vastausta, 38 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Tolopainen 10 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 235)
 • Raivaussahan valinta!

  Pitäisi ostaa raivaussaha pienimuotoiseen metsänhoitoon. Muutama hehtaari taimikonhoitoa ja pientä vesakon ja heinikon poistoa. Onko kenelläkään kokemusta husqvarnan 336FR mallista, saako sillä taimikkoa raivattua? 345FR on jo kova työkalu isompaankin käyttöön, mutta hinnaltaan jo 200€ kalliimpi.

 • Rane2

  200e tekee kymmenessä vuodessa 20e/vuosi.Nimim.Näätä kertoo ehkä seuraavaksi miten korko tulisi laskea sijoitetulle pääomalle ja pitäisikö se sijoittaa johonkin kannattavampaan kuin metsätalous.

  kuusessa ollaan

  Stihl FS 360. Siinä kaikki himmelit mukana, pikkumoottoriksi hyvä vääntö sähkösäädön vuoksi. Kunnollinen runkotärinänvaimennus ja kohtuulliset valjaat. Ainoa miinus pitempi runkoputki kuin varsinaisissa metsämalleissa, mutta ruoholeikkuussa selkeästi parempi. Valjaat voi myöhemmin vaihtaa jonseredin huippuvaljaisiin(sama kuin huskun, mustapunaisena), niistä on monesti tarjous Hankkijalla.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Harrastekäytössä tuijotetaan aivan liikaa sahan hintaa. Minä olen jo ajat sitten päätynyt siihen että pitää olla ammattilaiselle tarkoitettuja, keveimpiä versioita, niillä sitten jyystetään 10-20 vuotta käytöstä riippuen.

  Keveys on harrastelijalle tärkeä valintakriteeri, saa hiukan tehokin kärsiä sen hyväksi.

  Tuollaiset 200 euron hinta erot ovat mitättömiä. Jos se on kovasti rahasta kiinni, niin käytetty, hyvän huoltomiehen entisöimä, ammattisaha tai sitten ihan joku halpis malli joita saa monta ammattisahan hinnalla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  William Munny William Munny

  Kantsii ostaa ammattisaha.Jonsered FC2245 on yksi vaihtoehto.

  Mottimasa Mottimasa

  Miksi sahoja valmistetaan montaa eri kokoluokkaa ja hintaista jos kerran 10 vuodessa 2ha raivaavalle pitäisi olla ammattilaisen vehe? Ja miksi ihmeessä 45 kuutioinen tai jopa 50? Mikä siitä tekee tuottavemman sijoituksen kuin 200€ halvempi ja pienempi jos silläkin saa hommat tehtyä? Ei minulla ole koskaan ollut yli 41 kuutioista moottorisahaakaan ja ihmettelen miksi pitäisi olla jos sahaan joka 5 vuosi 100 kiinnon hankinnan ja vuosittain omatarve polttopuut? Lähinnä sitä mietin että saako n.35 kuutioisella raivaussahalla poikki tarvittavan kokoista puuta vai hajoaako siitä kytkimet ja muut heti? Halpasahat ei kuitenkaan kiinnosta. Pitää olla toimiva saha sillonku sitä tarvitaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minä en edes ole niin pannut niitä kuutioita mieleeni.

  Ensimmäinen sahani oli v65 XL12. Sen jälkeen oli vähän vaellusvuosia, eikä metsässä tullut juuri käytyä.

  82 ostin huskun raivaussahan ja ammattilaisille tarkoitetun pinotavarasahan. Tarkkoja tyyppimerkintöjä en muista. Niillä mentiin sitten ihan kivasti melkein 20 vuotta.

  tällä vuosituhannella on sitten ollut käytössä tilhin rs450 ja ms200. Jälkimmäinen on sitten jo vaihtunut ms201.

  Jos Sinä Mottimasa kerran tiedät tarkalleen mitä haluat ostaa, niin miksi sitten kyselet?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Näätä

  Rane2: ”Nimim.Näätä kertoo ehkä seuraavaksi miten korko tulisi laskea sijoitetulle pääomalle ja pitäisikö se sijoittaa johonkin kannattavampaan kuin metsätalous.”

  En kerro. Mielipiteeni aloittajan kysymykseen on, että jos työ on kertaluonteinen niin lainaa/vuokraa saha tai osta työ ulkopuoliselta. Jos puolestaan on olemassa pienikin ”riski”, että raivattavaa tulee myöhemmin lisää niin panosta kerralla kunnon työkaluun.

  Jätkä

  Jos taimikohnoitourakka on parin hehtaarin luokkaa, eikä vesurihommat innosta, niin kannattaisi ehkä harkita teettää työ yrittäjä-metsurilla.

  Tanelikin taisi mainita, että jos sahan tarvitsee ja hankkii, niin ammattimalli on se, joka kannattaisi hankkia, vaikka se olisi parisataa kalliimpi. kyllä se hiemankaan isommasa urakassa haukkuu hintansa jopa uskomattoman nopeasti, jos osaa sitä oikein käyttää ja huoltaa.

  Mottimasa Mottimasa

  Tarve kuitenkin olisi jokavuotista, mutta tuon vähäisen metsänhoidon lisäksi tonttimaalta muutaman aarin alalta nokkosten ja pajujen raivausta, rimmeröintiä. 15ha metsäpalsta jossa 2ha taimikko, uudistettavaa 1ha. Muuta ei juuri raivattavaa ole jos ei joskus ennakkoraivaa risuja rankasavotan tieltä.

  arto

  336fr Hinta näkyy liikkuvan 560e  345fr suoralla kaupalla lähtee 600e  eli ero 40e….336fr kyllä pärjää raivauksilla jos puu todella pientä. Mutta pitemmän päälle ajateltuna 345 olisi parempi kestävämpi tehokkaampi. Varsinkin ruohohommissa parempi tehonsa puolesta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 235)