Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan valinta!

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 235)
  • Raivaussahan valinta!

    Pitäisi ostaa raivaussaha pienimuotoiseen metsänhoitoon. Muutama hehtaari taimikonhoitoa ja pientä vesakon ja heinikon poistoa. Onko kenelläkään kokemusta husqvarnan 336FR mallista, saako sillä taimikkoa raivattua? 345FR on jo kova työkalu isompaankin käyttöön, mutta hinnaltaan jo 200€ kalliimpi.

  • arto arto

    Kulla siinä takakahvassa lukee husqvarna ja saman konsernin sahoja nykyisin……Joo lukee mutta se tehdään Amerikan husqvarnan  tehtailla. Eli husqvarna ne tekee mutta eri merkki. Niin kutsuttu halpamalli.

    jees h-valta

    Tarkoittaa lähinnä sitä että tehdään laitteita moneen eri käyttötarkoitukseen ja hintaluokkaan. Juuri kuten autojakin. Joten mistään halveeraavasta halppismallista ei ole kyse vaan tuote saattaa hinta/laatusuhteeltaan vastata käyttöiältään omassa työsarassaan aivan yhtä hyvää suoritusta kuin täällä revitetyt nk. ammattilaismallit. Kun puhutaan päivittäisestä käytöstä ja satunnaiskäytöstä ei ole mitään mieltä sekoittaa näitä kumpaankaan suuntaan. El suutarit pysyköön lestissään. Koneet ja laitteet työn ja tarpeen mukaan. Muun pidän pöljyytenä.

    Jätkä

    On toki hieman kyseenalaista hankkia kallista vehjettä satunnaiseen käyttöön, mutta mielestäni jo yli sata hehtaaria metsää teettää RS-töitä niin paljon, että siinä harrastelijavehkeet kypsyy ennen kuin hommat on hoidettu, eikä se homma lopu koskaan.

    Kun lisäksi on trimmausta ainakin omakotiasujalla, niin siinäkään ei tahdo nuo lelumallit kestää.

    Jeessihän on kyllä kertonut, että hän ei ennakkoraivauksia tee, eikä taimikonhoitoja, hän vaan konttaa ojienpohjia ja kalttaa niitä pikkutilhillä, kun Oilon makissa on niin pitkä akseliputki, että sillä ei sekään homma onnistu. Eli näkö ei riitä niin pitkän matkan päästä nähdä puiden tyviä? Tosin kolmatta Makkia suunnittelee – taitaa olla nimensä veroinen  makki = paska.

    Jos kuitenkin tarve on useamman hehtaarin käsittelyyn, niin parempi vehje on kyllä parempi. Siitä pääsee aika helposti eroon, kun merkki on oikea ja kunto hyvä.

    Halpiksesta ei varmasti saa kunnon kauppaa syntymään, varsinkaan, kun valjaat on aivan riekaleina.

    jees h-valta

    Ja jälleen turhaa mollausta, se pojalla oleva Oleo-Mac on juuri trimmauksessa hänellä käytössä eli pyörittää sillä MUKANA TULEVAA siimapääpakettia. Kyllä niitä ennakkoraivauksia on nimenomaan tullut tehtyä Oleo-Macilla. Yhden alan joka on kokonaishehtaareistani noin 10% on tullut tehtyä Stihlin pikkumoottorisahalla. Syystä että alalla esiintyi runsasti hallan koroja ja halusin varmistua että rungoiltaan terveet valikoituu kasvatukseen. Kyllä pitkäputkinen on seuraavakin sahani raivaukseen. Katotaan ny vai haenko pojalta ”lainaan” sen Oleon jälleen. Se on kyllä ollut todella hyvä.

    Tolopainen

    Metsälehden raivaussahatestin voitti kiinassa valmistettu Dolmar. Koneviestein moottorisahatestissä kiinassa tehty puoliammattilaissaha Dolmar 352 hakkasi tehossa tilhin ms 200. Kiinalaiset siirtyvät kymmenen vuoden kuluessa ns. ammattisahoissakin eniten myydyimmiksi ja hinnat romahtavat. Niin on käynyt kodinkoneissakin, kaikki tehdään Aasiassa ja laatu riittää kymmenen vuoden päivittäiseen käyttöön, ei niiden tarvitsekaan kestää kauemmin. Kukaan ei edes ostaisi niin hyvin tehtyä tiskikonetta, joka kestäisi 50v.

    jees h-valta

    Noinpa siinä juuri taitaa käydä kun toloppa yllä meinaa. On se aika valtakuntaa vain. Sitä jopa Trump joutuu kumartamaan, jo nyt.

    Tolopainen

    Kiinalaiset osaavat kopioida ja monistaa, he ottavat lännestä tehtaan piirustukset ja tekevät nopeasti sata samanlaista. Terästeollisuudessa maa nousi nopeasti maailman suurimmaksi ja määrä korvasi laadun ja sekin asia laitetaan kuntoon. Kiinassa valmistuu vuodessa 2,5 milj.insinööriä ja talous kasvaa seitsemän prosentin vauhtia, lännessä pari kolme tai polkee paikoillaan kuten Suomi teki kymmenen vuotta. Vasta kun saatiin taloutta ymmärtävä pääministeri, joka pysäytti talouslaskun, palattiin kasvu-uralle. Pääministeri pelasti Talvivaaran kaivoksenkin, kaikki kansainväliset asiantuntijat olivat ajamassa kaivoksen alas. Nyt siitä on tulossa kainuulaisten rahasampo, kun akkujen raka-aineiden tuotanto alkaa. Kun maassa on johto, joka ei kumartele korporaatioita asiat voidaan laittaa kuntoon. Lapin kommaritkin säikähtivät ja yksityistävät jopa keskussairaalan, joka ei ole edes kokoomuksen päiväunissa.

    jees h-valta

    Sitä Talvivaaran alasajoa ajoivat kyllä pontevammin Suomen vihreät ja osa vasemmistoa. Sitä kautta kansainvälinen kiinnostus tietysti heräsi kun tarpeeksi raflaavia kuvia levitetään sumeilematta kansainväliseen pressiin ja nettiin. Aina niitä ulkopuolisia asiantuntijoita silloin ilmaantuu. Maanpetturiväkeä ei pidä koskaan päästämän hallituksiimme. Kyllä olen samaa mieltä Tolopan kaas Sipilän todella hyvästä panoksesta maamme kääntämisessä taas kasvu-uralle. Monta yritystä pelastuu samalla. Metsäteollisuuskin on taas voimissaan.

    Mikko Riikilä

    Pari tarkennusta oheiseen keskusteluun. Toisin kuin Tolopainen yllä olevassa kommentissaan väitti, Metsälehden kesällä julkaistun raivaussahojen vertailun parhaaksi emme valinneet Dolmaria, vaan Jonseredin. Vertailun kärkikolmikon sahat on valmistettu Ruotsissa ja Saksassa. Tiedossani ei ole, että vertailussa olleet Dolmar-raivaussahat olisi valmistettu Kiinassa.

    Samassa kommentissaan Tolopainen viittasi myös äskettäin kokeilemaamme pieneen Dolmar-moottorisahaan, jonka leikkuutehoa vertasimme ensimmäisen sukupolven Stihl MS 201 moottorisahaan ja totesimme pikku-Dolmarin tehokkaammaksi. Emme siis väittäneet, että Dolmar olisi tehokkaampi kuin Stihlin MS 200. Ja sen verran pitää kissan häntääkin nostaa, että että vertailu nimenomaisesti oli Metsälehden (Makasiini 7/17), ei Koneviestin.

     

     

    Tolopainen

    Niinpä olikin, parhaaksi valittiin Dolmarin valjaat, eikä saha muisti pätkii. Dolmarin 352 saha on valmistettu kiinassa, oletan että myös raivaussaha tulee sieltä, kohtahan tuo merkkikin vaihtuu Makitaksi ja Dolmarit myydään alennuksella pois.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 235)