Keskustelut Tekniikka Raivaussahatesti

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 110)
 • Raivaussahatesti

  Nyt on juutuupissa testit nähtävissä ja kuultavissa.  Nyt näyttää olevan taas bitit sillä malilla että tänne ei saa laitettua linkkiä .Löytyy Metsälehden kanavalta  .Sanon vielä kerran  että minun maalaisjärki ei anna myöden sille että tämä foorumi on teknisesti täyttä paskaa eikä näytä ketään kiinnostavan .

 • Jätkä

  Kun puristussuhdetta nostetaan bensiinimoottorissa, tulee vastaan raja, jossa nakutusta alkaa syntyä, siksi kilpamoottoreissa käytetään lisäaineistettua bensaa, jossa oktaanilukua on nostettu reippaastikin.

  Oktaaniluku ei josta tehoja oikeasti yhtään, mutta se nostaa puristuskestävyyttä, jolloin moottorista saadaan enemmän tehoa.

  Näin se oli ennanvanhaan, mutta nykyään on nopeasti koulutetut insinöörit ajankulukseen keksineet eri teorian. Ennenvanhaan myös tunnustettiin, että matalaoktaanisempi bensiini on parempaa – siinä on enemmän voimaa, kuin bensiinissä, jonka puristuskestävyyttä on nostettu lisäaineistamalla.

  Autokilpailuissa on kontrolloitu myös polttoaineen laatua ottamalla näytteitä. Jopa Jokamiesluokan kisailijat nostattivat oktaanilukua juuri sen takia, että moottoreiden puristussuhteita oli nostettu virityspuuhissa.

  jees h-valta

  Oi herranlettas, olemme vaikuttuneita tuosta tiedon Tonavan purkauksesta!

  Jätkä

  Mutta sinä et tule sitäkään koskaan käsittämään. Käytä vaan halvinta mahdollista bensaa ja – öljyä, sinun olemattomalla käytölläsi kaikki muut koneet kestävät, paitsi leluautosi moottori. niistä on jo tullut merkkikorjaamoille murheenkryyni. Ainoa helpotus on, että niitä typeryksiä, jotka ovat samanlaisen hankkineet on todella vähän.

  arto

  Re 85 polttoaineella ne nyky viritetyt autot kulkee. Super mersu miehet kampailee lämpö ongelmilla. Kateellisena katsovat re85 autoja polttoaine viilentää konetta  ja tuo tehoa. Samoin sikahalpaa.

  Jätkä

  Re 85 -bensiini maksaa pyöreästi euron litra. Jos sen energiasisältö on 30 – 40 prosenttia pienempi kuin 98 – hiilivedyn, niin energian hinta on hiilivedyllä jopa halvempi tällä hetkellä.

  Re 85 jakeluverkosto on suhteellisen harva, valtakunnallisesti niitä on siellä/ täällä ja etu voi heikentyä siitäkin syystä, että jakeluasemaa joudutaan haeskelemaan.

  Muutospaketti on aika edullinen tavallisellekin autoilijalle ja mieltä voi keventää ajatuksella, että maailma pelastuu…

  Mettämakuri

  Paljonko artolla hehtaareja tälle viikolle?

  Tolopainen

  Ei pahemmin kiinnostaisi R-85 bensiinillä kulkeva auto. Diesel on sata kertaa parempi. Talviajo tuottaa ongelmia, kone pitää olla hyvin lämmitetty, että saa käyntiin.

  Visakallo

  Heh, on tainnut tämän palstan väki jo suurelta osin siirtyä etäraivaajien porukkaan…

  kim1

  Heh tosiaankin..

  Mitä tuohon e85 hintaan tulee..,koska ( siksi juuri) se on virittäjien  suosiossa niin e85 hintaa pitää verrata korkeaoktaanisiin kilpabensoihin jotka helposti maksavat 5 €/l.

  Tolopainen

  Niin koska alkoholin puristuskestävyys on suuri, eikä kilpavehkeiden kulutuksella ole merkitystä. Se ei poista tosiasiaa, että e85 on huono polttoaine henkilöautoon Suomen olosuhteissa. Kiihdytyskisassa auto kuluttaa 70l nitrometaania ja kiihtyy nollasta 100km/h sekunnissa.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 110)