Keskustelut Metsänhoito Raivaustakki-housut käyttökelpoisilla taskuilla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
  • Raivaustakki-housut käyttökelpoisilla taskuilla

    Raivaustakkien  taskuissa järjestään tavarat jäävät solkien hihnojen alle.Itse otan autosta mukaan pari avainnippua,rahapussin ja puhelimen.Vas olkavarren puhelitasku paras puhelimelle?Itse olen pitänyt housun vas reisitaskussa,mutta ei niitä reistaskuja neppareilla tai vetoketjulla ole läheskäään kaikissa housuissa.Ne tarrakiinnitykset ei toimi kovinkaan pitkään.

    Taskuongelma helpottunee,jos puseron heittäää valjaiden päälle,mutta ei tunnu mukavalta,kokemukset kylläkin vain sadekeleiltä,lumioloista.

    Omassa käytössä ollut Stihlin talvihousja,jotka melko hyviä.mutta kuumia kesäkeleillä

    Minkälaisia raivausasuja käytätte,suosittelette

     

  • arto arto

    Yksin työskenelessä laki vaatii että puhelin on miehen mukana eli taskussa.

    Nostokoukku

    Eihän sitä reppua puolen kilometrin päässä kannata pitää. Jos sattuu sellaista, että ei muutamaa kymmentä metriä repulle pääse, todennäköisesti ei enää kannata pyrkiä vikaa korjaamaan. Ei ainakaan meitä vanhoja miehiä.

    Jätkä

    Melkolailla uusavuttomilta vaikuttaa porukka, kun työasussa pitää olla kymmenen taskuakin sen takia, että niissä saa rahdattua lähes puoli omaisuutta mukanaan raivatessa.

    Ammutte raakasti sivu normin noissa jutuissanne. (Pörssikauppaa raivatessa) Miksi ette katsele silmälappuvideoita samalla kun kohellatte siellä metsässä. Kyllä joku tolkku pitää olla hölmöilyssäkin.

    Kokemukseni mukaan kaikki mahdollinen paino kannattaa raksia varusteista pois, jota ei melko varmasti tarvitse. Minulla oli virkapuhelimena aikoinaan Eriksonin työpuhelin NMT 900, jolla mainoksessa ukko löi naulan lankkuun pitäen kumiantennia vartena.

    Meillä yksi sellainen puhelin unohtui metsuripuseron taskuun ja pesukoneessa pyörittyään oli niin sievä ja puhdas toimiva puhelin.

    Kyllä nykyäänkin saa kunnollisia puhelimia. Se onkin oikeasti ainoa tarpeellinen värkki Raivaus hommissa.

    Käytännössä minulla on aina ollut reppu mukana metsässä ja se on kulkeutunut niin, että tosiharvoin se on yli sadan metrin päässä siitä, missä bensa loppuu. (Bensakannu on repun vieressä.

    On myös olemassa turvarannekkeita, joissa napinpainalluksella saa avustajat liikkeelle – ja he näkevät tarkalleen, missä se tarve on.

    tamperelainen tamperelainen

    Sehän on nyt suurinta ”hottia” semmoinen puhelimesta ”irtautumisriitti” ilman vakavia vieroitusoireita.Kuten erämaavaellukset,vanhusten marjastureissut.

    Pidän Samsungin mukana,kun itse on 75v,eikä tiedä mikä äkillinen sairausslaagi iskee.Paikantavat puhelimen ja välttää otsikon ”Vanhusta etsitään Pirkanmaalla”

    Toivotaan kuivempia raivuukelejä

     

    Visakallo Visakallo

    Ei voi kuin kunnioittaa tamperelaisen asennetta lähteä vielä 75 v. raivuulle, kun itse olen siitä 10 vuotta takamatkalla. Tavoite on toki sama, mutta kaikki ei aina ole omissa käsissä.

    Tolopainen

    Ei tarvitse puhelinta, kun on älykello, jossa on saman liittymän SIM kortti kuin puhelimessa. Se soittaa automaattisesti hätäpuhelun, jos jää pitkäksi aikaa makaamaan paikalleen.

    Alkaa iän myötä tuo kompurointi, jotta raivaukset ei enää pahemmin jaksa kiinnostaa, 6km lenkkiä päivässä ja paino sama kuin armeijassa ollessa.

    Jätkä

    Onhan se niin, että jos on vaikeuksia pysyä pystyssä tasaisellakaan, on kyllä turha lähteä kompuroimaan metsään muka tehdäkseen jotain tuottavaa työtä.

    Meikäläisellä rajoittaa maastossaliikkumista nivelrikot, joita on ollut kuusi. yksi on korjattu, mutta toipuminen siitä on kesken, seuraava on jonotuksessa jne.

    Kyllä kuljen maastossa, ojien ylitys on haastavaa, mutta en edes kuvittele hosuvani siellä jonkin työvälineen kanssa. Nyt pelasin teaktorin kanssa hieman – ja on jo kolmas päivä, kun jälkiseurauksia alaselän ja polvien nivelten kanssa hoitelen kolmenlaisilla särkylääkkeillä.

    On tolloutta ängetä ”miesten töihin” sellaisessa kunnossa, jossa on työkyvystä käytettävissä korkeintaan 10 prosenttia. On sellaisiakin tehtäviä, joissa kyvyt ja taidot ovat vielä täydet 100 prosenttia – tehdään niitä, jos siltä tuntuu, että ne ovat tarpeellisia.

    Sitähän voi vaikka ommella taskuja tekstiileihin niin paljon kuin lankaa riittää, jos kokee ne välttämättömiksi.

    Tolopainen. Olitko tosiaan jo intissä 140 -kiloinen? Minä painoin vain 74 kg siihen aikaan, vaikka vartta oli jo silloin ihan riittävästi.

    Visakallo Visakallo

    Minulla paino nousi armeijassa, koska siellä pääsi niin paljon helpommalla kuin kotona.

    Tolopainen

    No jopas perinnön odottaminen on ottanut voimille. Olihan siinä lisäksi ressaava ulkolämpömittarin luku sääpalvelulle

    MIISU4F MIISU4F

    En tarvitse avainippuja tai lompakkoa yms. sentään kantaa mh työmaille…

    Evärepussa kulkee reppuensiapupakkaus, eväät ja riippuen matkasta autolle, teränvaihtovälineet ja autonavain on repun vetoketjullisessa taskussa. Takin tai housun taskuun en koskaan laittaisi avainta. On sitä vähempiarvoisempaakin pudonnut taskusta ja raivaustyömaaltahan et löydä yhtään mitään sinne pudonnutta. ( t: esim suojalasit rytöön hävittäneenä)

    Raivaustakin taskussa ja valjaissa kuljetan ensiapupakkaus-hyvin pieni, (valjaissahan on takana pieni tasku sitä varten) ja EPIPEN adrenaliinikynä aina mukana, koska allerginen ampiaisille.

    On sekä oma henkilökohtainen kännykkä, että TA työsovelluskännykkä- Ne on minigrip tms pussissa sekä pari nessua. Puhelimissa on eri operaattorit, koska yhteydet ei aina jollain pelaa.

    Muuta en tarvitse raivatessa tavaraa. Oikein hellepäivänä saattaa olla pieni vesipullo valjaissa raivatessa mutta useimmiten ei sitäkään.

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)