Keskustelut Tekniikka Raivaustekniikka

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • Raivaustekniikka

  Minusta hyvä video! Lähinnä keskityin lantionkäyttöön ja että kädet pysyi hyvin kahvoissa! Asiansa osaava kaveri! Laittas vaan lisää näitä videoita! Hyvää opetusta! https://youtu.be/EY__2SKRbow

 • Jätkä

  Sinua ?  Opitko ?

  arto arto

  Aina jotain uutta. Sinulle tekisi hyvää oppisit raivaus sahalla kaatamaan suunnatuja kaatoja, Oppisit että fysikan lakia et sinä voi kumota, Vaikka niin väität.

  Jätkä

  Jos katsotaan hieman taaksepäin toisessa ketjussa, niin eräs arto on väittänyt puiden kaatuvan oikeaan suuntaa itsestään – jopa vastatuuleen. Videolla ei niin tapahtunut, vaan kouluttaja sangen montaa puuta ojensi sektorisuojalla – jopa käsin.

  Samaa tekniikkaa minä olen käyttänyt opettaessani meidän artoja ja myös Taneleita. Toiset ovat omaksuneet paremmin, toiset huonommin.

  Kyllä te voitte vaikka yksissä tuumin molemmat hyppiä minun silmilleni, kun tiedän olevani oikeassa, tunnen vain sääliä teitä kohtaan.

  arto arto

  arto on väittänyt puiden kaatuvan oikeaan suuntaa itsestään….Oletko ihan tosissasi. Kyllä ne sahalla täytyy katkaista. Ne tosiaan kaatuu vastatuulenkin, kun osaa.,,,,,,, kun tiedän olevani oikeassa….Oletko nyt aivan varma?

  petep

  Loppuisiko tämä tyhjä jankkaaminen jos Arto sanoisi että teroittaa terän kuten muutkin?

  petep

   

  • Keskustele otsikon aiheesta. Jos aihe vaihtuu, aloita uusi ketju.
  • Noudata hyviä tapoja.
  • Älä kirjoita henkilöistä loukkaavasti
  Gla Gla

  Tulosta näytää tulevan, mutta itse yllätyin tyylistä. Videossa usein sahaa käsitellään toinen jalka edessä eli tavallaan kurkotellaan eteenpäin.  Tuo ei ole tyyli, jota itse tavoittelen ja johon mielestäni on muualla neuvottu. Tuossa asennossa tasapaino ei ole parhaimmillaan, eikä keskivartalo saa tukea eli sahaa tulee herkästi käsiteltyä käsillä. Olenko ymmärtänyt jotain väärin?

   

  Visakallo Visakallo

  Samoja ajatuksia heräsi kuin Gla:lla. Alkoi polvissa vihloa jo pelkkä videon katselu!

  Mitähän nuo puihin laitetut punaiset nauhat tarkoittivat?

  Jätkä

  Kyllähän Metsolan miehen joustoliikkeet ovat vahvasti liioitellut. Ehkä takaraivossa oli muistutus, että ”takajalka” pidetään linjalla, kun liikutaan viipaletta edeten.

  Nyrkkisääntöhän on, että sahaaja kulkee suoraan ja poikkeaa siitä VAIN askelen verran sivuille ja tässä tapauksessa sahaaja ottaa puolentoista metrin sivuaskeleita.

  Olen pitänyt kaistan MAX-leveytenä kolmea metriä, eli sen, minkä sahalla yltää kummallekin puolelle takajalan pysyessä viivalla. olisi kivä nähdä Juha Mieto kurkottelemassa, varmasti yltäisi kahteen metriin.

  Kannon korkeutta jotkut moittivat, mutta sehän on lähinnä makuasia, kun kantoon vain ei jää eläviä oksia. Itse olen käyttänyt ohjeena ”katkaistaan siitä korkeudesta, josta se on helpoin tehdä.

  Toki jos ”Rypäleet” jää kantoon kiinni, niin eihän se mukavaa tee tuollaisessa kaskessa kulkiessa.

  Lasse

  Punaisilla nauhoilla oli merkattu jätettävät puut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)