Keskustelut Metsänhoito Raivaustyötä Lapin läänistä

Tämä aihe sisältää 4 vastausta, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi topintam 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Raivaustyötä Lapin läänistä

  Onko palstalla henkilöitä, jotka tekevät pää- tai sivutoimisesti esim. ennakkoraivauksia, taimikonhoitoja yms. lapin läänin alueella? Riittääkö töitä ja mitä kautta olette työmaita saaneet? Itse voisin myös kyseisiä hommia tehdä vaikkapa osa-aikaisena.

 • Jätkä

  Lapissa ei ole raivaustarvetta. Siellä kaikki ovat panostaneet luonnonmukaiseen kasvatukseen. = Luonto hoitaa uudistumisen, harventamisen ja kasvattamisen. Eräs Lapin mies sanoikin, että Lapissa on suuret pinta-alat, siellä toimitaan erilailla kuin etelässä. Kysyinkin häneltä, minkä kokoinen siellä on hehtaari? Onko paljonkin suurempi kuin täällä käytössä oleva 100 x 100 metriä ?

  Kalle Kehveli

  Ei lapissa tarvitse raivata, porot ja hirvet tekee sen liiankin kanssa. Samoiten koillismaalla, meneppä koskemaan taimikkoon, niin lopulta ei jää mitään kasvatettavaa.

  meetsuri

  Poroista ei ole kuin hyötyä taimikokossa. Syövät koivut kun alkavat kasvamaan maasta niin ei pääse pensittymään ja eivät koske havupuihin. Hirvet ovat omalukunsa sitten.

  topintam topintam

  Täälläne etelämiehet huutelee, taitaa olla faktaathallussa sieltä jostakin 🙂  Itse olen omia TÄÄLLÄ tehnyt ja tuhansia hehtaareja jalkapatikassa tiiraillut.

  Metsähallitukselle saa tehdä tarjouksia vuosittain kun ne kilpailuttaa ihan järkevän kokoisia leimikoita ihan yhden miehenkin tehtäväksi. On kartat ja kuviot kannattaa tutustua.

  Itsen en ole vielä tarjonnut mutta kuullut että 0,3Keurun pintaan kun uskaltaa tarjota niin alkaajo leimikkoa saamaan. Summamutikkaan en kyllä kannusta tarjoamaan ja summakin on niitä kuulopuheita. Tarjouksen jättäneille kuitenkin ilmoitetaan millä hintaa leimikko meni joten seuraavaan on sitten ainakin jotakin faktaa millä sen voisi saadakkin vaikka seuraavasta erästä.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)